論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

係呀...我成$8xx煤氣費,都唔知點解佢o地可以成日開到個火咁行!!!

原帖由 hinhinmummy 於 09-4-27 14:43 發表
平底鑊, 千期吾可以買易潔, 真係平的又買過, 貴的又買過, 隻隻都吾夠一個月就花晒

後尾買buffalo 的平底鑊, 吾係易潔的, 銀色的, 我吾知佢係生鐵定係乜野質地啦

初初煮時, 真係痴到阿媽都吾認得, 後尾無用一排, 再 ...
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

複式洋房

講真佢來打工又真係唔會同你慳, 煲湯用大個火同你煲, 煮完一味唔熄爐就去洗鑊(唔知洗幾耐), 唔好話煤氣貴咗呀, 我 D 水費升價3倍呀, 係咪咁勤力洗嘢呀??? 唔係喎!!!

最近我買咗隻新鑊, 好彩有說明書, 叫佢第一次用之前睇咗先, 唔明問我, 我同佢講, 我唔想今次咁快又要買過新, 佢而家唔敢用咁粗啦...work 架..(買咩都假, 最緊要同佢講明, 否則下次佢去買, 佢就錫住用啦, 哈!!)

公爵府

牛年勳章

我果個又係, 見佢開行個火冚埋個鑊蓋, 以為佢蒸緊野, 點知係度蒸空氣

大宅

原來個工人都係「粗」人.....用o野咁粗~
用水又係,開大o左個水喉,又出去做第二樣o野,我見到就話佢o者,睇唔到時,佢咪又係繼續?!?!

我水費都升o左3倍!不過都唔夠煤氣咁甘!!
而家交完個煤氣費仲「回甘」諗起都仲好心痛!

原帖由 Carol999 於 09-5-5 23:28 發表
我果個又係, 見佢開行個火冚埋個鑊蓋, 以為佢蒸緊野, 點知係度蒸空氣

Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

首頁

尾頁

跳至