夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

...

侯爵府

畀面勳章

咁好難頂,至辛苦唔知佢幾時跳掣

子爵府

章魚妹妹 發表於 19-2-14 01:02
經常姨丈到,火爆,黑口黑面,有時講野串過咩咁!到佢平伏左又好正常!我有,好難頂!:zo ...

男人都有脾氣既, 但男人一般是忍讓女人, 所以會把怨氣積埋, 但谷爆或需要妳關心時就會爆, 其實都好正常合理既, 總好過唔聲唔聲, 食外賣或搵小三另起爐灶地發洩吧.

如果他爆後, 最好關心了解, 如果有D 說話難以接受, 大家要分享和想辦法改善, 不竟大家都想條路長久行落去.

我以前一爆都好勁, 太太只有哭, 她有次說, 要對她溫柔說話等, 我就好似把程式輸入左咁, 爆既時後都控制左好多, 分析多左, 理智多左. 現在太太多說我囉唆多過鬧她......

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔會

琥珀宮

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

經常姨丈到,火爆,黑口黑面,有時講野串過咩咁!到佢平伏左又好正常!我有,好難頂!:zo ...
幾大呀?

水晶宮

回覆樓主:

我c6又係懷疑佢更年期

公爵府

牛年勳章

有時會姨丈到

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

一模一樣!黑起塊面,同人講野好似喝狗咁喝,但佢對住佢媽同親戚都係咁,無人覺得佢有問題!
但佢除左呢樣,又無野,對我都好,唉,我同自己講,係人都有缺點..... 走我就唔會走,不過成日都好難頂,有時會偷偷地喊,有時我爆返佢,佢話佢無惡喎佢講野係咁... 唉
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

我一直都唔覺我前夫係咁,直到我先生的出現才領略到原來係可以如此容易相處的。人夾人緣吧。
我前夫夠話我好難頂啦。我回:「係啊,係得你頂到我。」
但我先生就認為我十分容易相處喔。令佢心境好平靜,佢好享受與我共住一屋簷下。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

別墅

唔會,但佢平時會唔會煩緊啲野,你唔知!佢唔識化解情緒所以咁

侯爵府

唔會,我老公EQ同IQ十分高,令我崇拜

公爵府

咁都係佢脾氣問題囉,等佢平復同佢講翻

男爵府

hoganbaby 發表於 19-2-17 18:21
咁都係佢脾氣問題囉,等佢平復同佢講翻

平伏返講完好快又嚟!EQ低又小氣!

大宅

會!雖然唔會動粗,但惡劣嘅態度令我有時想離婚-_-“

大宅

唔會, 佢唔敢咁做.

大宅

唔會, 佢唔敢咁做.

珍珠宮

回覆樓主:

我姐夫都係咁。。。

男爵府

mamegugu 發表於 19-2-18 01:39
會!雖然唔會動粗,但惡劣嘅態度令我有時想離婚-_-“

伯爵府

858D 發表於 19-2-17 14:52
我一直都唔覺我前夫係咁,直到我先生的出現才領略到原來係可以如此容易相處的。人夾人緣吧。
我前夫夠話我 ...

你兩位先生都是外國人?

首頁

尾頁

跳至