懷孕前後

跳至

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

有無媽媽都係攰到唔想返工?

子爵府

都要頂住,
我直頭8點就上床訓.

連衫都唔想掠.

別墅

李露眉 發表於 19-2-14 11:05
都要頂住,
我直頭8點就上床訓.

我頂唔順成日要請假同早退
都唔知點算

別墅

YYC324 發表於 19-2-14 10:54

懷孕早期真係每日都好眼訓,如果忍五住真係要請假訓一日啊,到中期就好好多ga啦!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

盡量去返工,如果實在太唔舒服,就請假

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

如果身體唔舒服,就要休息多D,唔好死頂。

別墅

回覆樓主:

休息多d,自己身體最緊要

大宅

過左3個月會好好多架啦
我全職媽媽,剛有第2胎時累到日日攤屍咁攤係度乜都唔願做唔願郁又成日好累好想訓覺,又冇胃口食嘢,遲多排就會好好多

FB體驗帳戶

2019勳章

瞓晏教會好d架

複式洋房

2019新春慶豚圓

而家14weeks...我過去嗰二個月完全覺得自己係一個廢人...........冇精神冇心機做乜都冇興趣(尤其工作)我真頭想辭職.......但係又需要份工嘅錢......唉
(C6份糧唔可以令我quit住)日日度日如年
但自我安慰ing, 每次照u/s見到郁嚟郁去, 我都同自己講要努力俾心機頂落去!!! 而家唯有希望身體狀況會好轉, 個人都慢慢會正常返
希望你身體都慢慢精神返!!! 大家加油

大宅

下星期番工 唔知點算 真係郁下都累成(emoji)

大宅

我都就快12wks...之前不停安慰自己過左就好舒服嫁啦
點知日日都辛苦到爆, 好攰, 有時肚又痛(好似M痛咁, 持續陰陰痛)
不停乾嘔, 唔想食野
夜晚又經常急尿...一晚醒幾次, 訓得好差
第二日仲要番工...
覺得自己就快捱唔住

大宅

2019勳章

fungenergy 發表於 19-2-18 09:50
點知日日都辛苦到爆, 好攰, 有時肚又痛(好似M痛咁, 持 ...

同感!
我都就12wk
d症狀完全一樣再加尾龍骨痛!

FB體驗帳戶

fungenergy 發表於 19-2-18 09:50
點知日日都辛苦到爆, 好攰, 有時肚又痛(好似M痛咁, 持 ...

Me too 夜晚成日去廁所搞到訓得好差,第日返工又無精神

大宅

而家14week,估唔到都幾多jm都係咁,係屋企成日有說話聽,係屋企除咗生理需要,其餘時間就剩係訓,攰到成個廢人咁,係唔想返工,但係都頂硬上,除非唔舒服,廢事影響到d同事,搞到關係差就仲衰。因為諗住放埋個產假就辭職(做full mama,湊2件),已經搞到d 同事要做埋我果份。

洋房

2019新春慶豚圓

我開頭都係咁 其實我算陀得好舒服
無嘔又好好胃口腰又唔痛
但個人就勁眼訓勁攰
過左三個半月好左好多
但由24w去到而家29W就真係變左廢人
訓一陣起身食完野睇集劇又訓過
最痴線咪由淩晨3點訓到第日下就5點

複式洋房

2019新春慶豚圓

ymyyy 發表於 19-2-20 01:48
而家14week,估唔到都幾多jm都係咁,係屋企成日有說話聽,係屋企除咗生理需要,其餘時間就剩係訓,攰到成個 ...

介唔介意問吓你係咪完咗產假就即刻遞信?定係會俾啲提示公司先過完產假就會辭職?
我同你一樣都係14weeks

子爵府

2019新春慶豚圓

YYC324 發表於 19-2-14 10:54

早期我都係9點幾要上床訓,捱到中期16w會好好多

大宅

回覆 阿合hop 的帖子

我諗住放產假前兩個月通知,之後放完產假返工第1日就遞信

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊