自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

痛都係個一陣…我覺得可以接受到…我生左兩個都唔洗剪

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

EstrellaDamm 發表於 19-2-14 14:04
就係咁,都唔知push乜,因此我大B都係被吸一下吸出嚟。

後來我睇關於自然生產嘅書,懷疑係臨生時太多人走 ...

原來咁,唔怪得我開到5度收返去2度

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

華美 發表於 19-2-17 04:36
我識有個朋友,佢囡都好大了,佢話真係唔痛,係真係生得果吓先有少少m痛感。
...

陣痛定時會痛一痛

水晶宮

koalachan2002 發表於 19-2-14 13:37
我媽媽多次同我強調,佢生兩個都無感覺嫁,助產士仲嚇佢,你好生啦,唔生就難產,佢話痾個屁就生左。
我開 ...
我生二個仔女,第一胎似急大便咁,不覺痛;第二胎,急同快,有少少似m 痛,2-3下就出了來。總結算好彩。

伯爵府

回覆樓主:

我覺得陣痛嗰陣好痛,但係到開晒度數,生得嗰陣時,係真係完全唔覺得痛,只係用力bi出來。個助產士仲叫我等等先,問我痛唔痛,我話你慢慢搞埋隔離先,我可以等你,唔好急 佢個樣好驚訝點解你覺得完全唔痛

複式洋房

BK Milk勳章

koalachan2002 發表於 19-2-14 13:37
我媽媽多次同我強調,佢生兩個都無感覺嫁,助產士仲嚇佢,你好生啦,唔生就難產,佢話痾個屁就生左。
我開 ...

我有個女性朋友都係甘,開到5度無痛感,佢話佢阿媽都係甘。醫生話佢應該係世上最幸福女人。

大宅

回覆樓主:

我兩胎都係自然分娩!無打無痛針!第一胎陣痛比較痛但我都係靠自己咋喔!我兩胎一聲都無叫過!醫生仲讚我!第一胎因為陣痛時間長到生時已經無力醫生幫我推哥哥出來!第二胎我生既時候第二次陣痛自己谷佐一次細佬已經出佐離!講真問人無用之後影響佐自己!未生已經覺得痛已經被人嚇佐自己先!咁仲點繼續……
我無M痛的!我仲好奇問過醫生如果係屋企要生時候點知道同點分辨(emoji)(emoji)醫生話M痛咁!我仲話我都無M痛經歷(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

當然有啦,用epidural 囉,我好多朋友都有用,我媽生我嗰時已有用。

大宅

回覆樓主:

我媽話似絞肚痛,不過我打死都唔信

水晶宮

drizzle 發表於 19-2-17 05:37
原來咁,唔怪得我開到5度收返去2度

本書就係話會咁。

大宅

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投

回覆樓主:

好奇想問下話見紅穿水後痛咗15分鐘或30分鐘個b出咗世嘅JM, 趕得切去醫院產房生嗎?

我第二胎陣痛到個b出世只係大約1個鐘,一陣痛已經痛到行唔到落去搭的士(我將軍澳book咗QE生),最尾我要call白車去咗急症室,我未落到急症室張床,個b個頭已經出咗嚟喇 生咗就轉返聯合醫院產後病房,醫生話我咁嘅情況叫急產,好危險

我大仔穿水到生4個鐘,細仔陣痛先到出世就1個鐘左右,2胎都痛到飛起,但感恩算痛得快,我老公仲成日話我生得快舒服,我話: 生得快唔代表唔痛架!

伯爵府

醒目開學勳章

佢呃人嘅!痛死人就真!

男爵府

我開刀, 過麻醉後只痛了半個鐘(M痛差不多) 之後完全冇野一樣行落canteen食野。

水晶宮

回覆樓主:

真係有人唔痛大痛架,我有朋友話突然覺得急屎,轉頭原來生得,真係好似痾屎咁快,冇咩陣痛

公爵府

fbyan 發表於 19-2-17 11:30
好奇想問下話見紅穿水後痛咗15分鐘或30分鐘個b出咗世嘅JM, 趕得切去醫院產房生嗎?

我第二胎陣痛到個b出世 ...

我第一胎入產房3個鐘生,第二胎同第一胎隔一年多d,一入產房應該10分鐘內出世,第三胎催生最最最痛但生得時我用力幾下生左,生呢胎我老公衰到話如果打完電話俾奶奶講我入產房,未收線我就生左喎
佢成日話睇我生得好輕鬆,我話生得快唔代表唔痛,不過第一,二胎可能隔得近,二胎真係冇咁痛又開得勁快,產房話我遲10分鐘到醫院就係街生,上新聞

大宅

最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投

emimi 發表於 19-2-17 14:41

我第一胎入產房3個鐘生,第二胎同第一胎隔一年多d,一入產房 ...

係呀,個護士同我講佢見過有人搭落樓上白車,喺架個頭已經出咗嚟;醫生話我如果有第三胎,可能10分鐘內都會搞掂,不過無論產程時間幾短,都一定會痛,只係程度大小同痛幾耐,我覺得唔會完全唔痛,我媽生到第4個都話好痛,仲要生咗30個鐘添

侯爵府

我覺得你應該先有心理準備喺好痛同十級痛先啱,到時真係生嘅時候,你會易接受d

琥珀宮

回覆樓主:

我都聽過有人咁講

男爵府

BK Milk勳章

我開 ...

老實講,我M痛時仲痛過生BB,所以生BB時嘅痛真係唔算得係極痛,其實最痛係下面縫針時,D線穿過D肉,拉出來嘅時候。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我媽話生仔唔痛,好似突然肚疴急屎咁,一痛已經疴得,反而係醫生聯針,每拮一針都痛到想叫醫生停手。仲有我媽話牙痛仲痛過生仔

首頁

尾頁

跳至