自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

認真,我覺得係血崩m個種痛,又唔算好痛

我無剪,因為爆開左,聯針先痛

大宅

大仔有大痛過幾下,細仔完全無大痛過。兩個都係push 5下內生左

複式洋房

koalachan2002 發表於 19-2-14 13:37
我媽媽多次同我強調,佢生兩個都無感覺嫁,助產士仲嚇佢,你好生啦,唔生就難產,佢話痾個屁就生左。
我開 ...

我生嗰陣時都係 我老公未到所以由我媽媽陪住 跟住我痛到阿媽都唔認得
我阿媽就係隔離話我生阿妹同生你 咪又係自己搭巴士上去 咩都冇用過㗎
跟住我吸笑氣 我阿媽又話唔好吸啦冇用㗎
嗰一刻嘅心情真係又痛又炆憎 跟住我阿媽話出去抖陣 我喺佢抖嘅期間先靜靜地合左一陣
到我老公嚟嘅時候 同我老公講咗幾句嘢啲護士就話你生得啦(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

cheukying_wcy 發表於 19-2-14 17:24
我生嗰陣時都係 我老公未到所以由我媽媽陪住 跟住我痛到阿媽都唔認得
我阿媽就係隔離話我生阿妹同生你 咪 ...

最重要嘅係 佢竟然係我面前同個護士又笑又講話佢啲威水野咁樣傾計 跟住個護士竟然同我講你聽你媽媽講冇洩底(emoji)(emoji)‍♀️

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以前的一輩, 可能相對更忍得痛

大宅

koalachan2002 發表於 19-2-14 13:37
我媽媽多次同我強調,佢生兩個都無感覺嫁,助產士仲嚇佢,你好生啦,唔生就難產,佢話痾個屁就生左。
我開 ...

用無痛分娩係無痛的,不過要係子宮頸開3度前要落藥,3度前的陣痛真係好難避免囉!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

點會唔痛??九成九係已經忘記了吧!!

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

我有聽過一個 aunty 話生仔唔痛,她還生了三胎,三胎都冇大痛過

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

greenpea 發表於 19-2-14 17:58
我有聽過一個 aunty 話生仔唔痛,她還生了三胎,三胎都冇大痛過

男爵府

我唔係完全唔痛,但冇想像中咁痛。
我夜晚十一點幾穿水,入院,成晚有少少痛,似平時既M痛,到第二朝六點都未有動靜出黎,建議我簽紙催生,九點零種豆落催生藥,入到產房,到下午十二點零到種痛加強左(似平時m痛加強版),隔多陣我突然覺得BB好似出緊黎,我同老公講,老公再同助產仕講,個助產仕仲好悠閒咁邊應我老公邊幫我睇「岩岩先開得2度」,點知講完佢就叫「個頭仔出緊黎喇」,再拿拿聲幫我set野叫我忍住唔好生住,由見頭仔到生晒成個B,用左兩分半鐘就出左黎,個醫生都話好快
每有朋友陀B,我都同佢地講「冇想像中咁痛,唔好緊張」,點知個個生完回應我都話我講大話

大宅

我開 ...

無可能吾痛

子爵府

報到, 陣痛已經痛到無感覺, 生果吓唔覺痛, 剪左都唔知, 聯針feel到吉果吓但完全唔痛, 係無食飯無力生, 用10分鐘柯個囡出黎。
生完之後第1次落床先最痛, 我識人返而係生完下面針口唔痛, 佢話直情唔記得自己有傷口。

水晶宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

D人話通常生完之後,都會唔記得有幾痛
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

我估以前嗰代人辛勞開,佢地嘅忍痛能力係強啲,我本身算忍得痛,生嗰時覺得嗰種痛係可以接受。
我是一隻大草蚊

大宅

我開 ...

我媽當年都咁講,到我生完,
佢先同我c6講,佢只係講嚟哄我點會唔痛

水晶宮

我生日真係覺得比想像中無咁痛,剪時反而唔覺痛

男爵府

回覆樓主:

我開刀的,但我生完都唔痛,落床都唔痛,我本身勁怕痛的

大宅

我呀媽都係話生我同呀哥都唔痛,我初時都唔信。到我嫂生時,佢仔個頭係門口佢先感覺到痛,所以我估真係會有人唔太痛就生到仔。但係嗰個一定唔係我

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

超痛,我bb9磅幾,陣痛已經想死,生果陣時剪左,痛到唔識形容。可能個個唔同。

公爵府

我。唔知係我忍耐力強定生得太快,我一句都無嗌過,聯針時個醫生話我好忍得痛,護士問我生第幾胎,我話第一胎,佢話唔似囉。
我覺得似攪腸痧。

首頁
34567...10

尾頁

跳至