美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

放假唔想化妝,想比皮膚抖下,但又要湊小朋友去上堂,唔想塊面咁紅咁肉酸見人,請問有咩可以搽完均勻見得人?

Ps: 唔係好想用bb /cc cream, olay 果隻一次過改善7種問題隻cream係咪真係得?有冇sis有試過呢?

Thx

別墅

2019勳章

SaiShan 發表於 19-2-14 17:30
放假唔想化妝,想比皮膚攝下,但又要湊小朋友去上堂,唔想塊面咁紅咁肉酸見人,請問有咩可以搽完均勻見得人 ...

我呢排用緊Plustem UV essence ,搽完面色好均勻,好自然,膚色都有改善,當防曬咁搽

大宅

2019新春慶豚圓

chann902 發表於 19-2-15 10:14
我呢排用緊Plustem UV essence ,搽完面色好均勻,好自然,膚色都有改善,當防曬咁搽
...

唔個你介唔介意影張對比圖搽完係點樣呀?

因為想知效果係點, pls(emoji)(emoji)

洋房

2019新春慶豚圓

有一支叫做 ZO primer SPF30, 搽完好滑, 美國皮膚科醫生出的

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

Troiareuke uv protector, 講到明集精華素, 防曬於一支。
防曬薄, 搽完面色均勻, 聲稱用得多皮膚反而會好。

大宅

放假唔想化妝,想比皮膚抖下,但又要湊小朋友去上堂,唔想塊面咁紅咁肉酸見人,請問有咩可以搽完均勻見得人 ...

benefit poreprofessional...霧面+膚色靚

男爵府

elta md 41

別墅

2019新春慶豚圓

wing_tt 發表於 19-2-15 20:00
elta md 41

有色嘅防曬

侯爵府

Raffine 有色防曬都幾好的。

公爵府

回覆樓主:

試下搽下礦物粉呀

男爵府

2019新春慶豚圓

elta MD 有色防曬

別墅

敏感泛紅搽bio-oil幾好

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

睇左各位意見,我最後揀左兩隻黎試,分別係:
1)Plustem UV essence
2)Elta md 41

先講1) Plustem UV essence, 呢隻係我睇到留言後上網search 既,咁岩有試用一於舉手啦!收到後星期六朝試黎用,第一下係好太陣膠味,味道我真係唔鐘意,第二係佢遮瑕道係低,但有粉粉地brightens 效果,其實我放假搽得有色防曬就唔預會搽碎粉之類,咁呢隻搽完後1-2個鐘感覺有啲似光澤至油既感覺,我一向偏好matt 感覺,所以麻麻地接受;

太長喇,下段再講

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

2)Elta MD 41, 呢支係上網search後講到好正,咁我就買黎試下,先講佢真係有啲似粉底,係有遮瑕既,但唔算話好高,中低啦,又係冇搽碎粉情況下,1個鐘後塊面令到嚇死我,用紙印都印唔走啲令光,最唔鐘意令麻(即好似韓妝好水潤令到似油咁),令到我要用卸妝洗面洗走哂。
綜合:其實兩隻都唔合我心水,但要揀一,我會揀Etla md 41,因為真係接受唔到Plustem UV essence 個隻膠味!
跟住又再search,又搵到兩隻,係skin need 同埋 skinkey , 兩者都係有色防曬,有冇sis 有用過,因為又係上網講到好好咁,但我冇可能全部買哂,唯有睇下有冇用家用過,可以share 真心報告一下!

大宅

2019勳章

SaiShan 發表於 19-3-3 04:25
睇左各位意見,我最後揀左兩隻黎試,分別係:
1)Plustem UV essence
2)Elta md 40

咁可能唔太岩樓主膚質,如果皮膚比較多粒粒,黑眼圈比較重,個妝感唔想太重,可能再用concealer 局部遮/用其他產品,陣味我見冇咩jm講,個個人感覺唔同

大宅

2019新春慶豚圓

manman豬 發表於 19-3-4 10:04
咁可能唔太岩樓主膚質,如果皮膚比較多粒粒,黑眼圈比較重,個妝感唔想太重,可能再用concealer 局部遮/用 ...

我皮膚冇粒粒,只係有啲啲敏感紅紅地係面珠位,放假就想唔化妝,所以睇下仲邊隻base / 防曬可以幫到cover 少少 / 調返均勻膚色。

可能plustem 個sample 包裝卦,但搽上面時真係好膠味

大宅

SaiShan 發表於 19-3-4 10:54
我皮膚冇粒粒,只係有啲啲敏感紅紅地係面珠位,放假就想唔化妝,所以睇下仲邊隻base / 防曬可以幫到cover ...

素顏霜?

大宅

2019新春慶豚圓

09daisydaisy 發表於 19-3-4 22:50
素顏霜?

咩係素顏霜呀?

大宅

SaiShan 發表於 19-3-4 23:45
咩係素顏霜呀?

萬寧賣的v7。 $199
或者歐萊雅 $99

大宅

放假唔想化妝,想比皮膚抖下,但又要湊小朋友去上堂,唔想塊面咁紅咁肉酸見人,請問有咩可以搽完均勻見得人 ...

我呢半年轉左用Plustem 的保濕防曬精華素, 多工能又令膚色均勻而且保濕

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊