夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

jamlee309 發表於 19-2-15 16:24
人工受孕試過未呀

C6咁要面,我話一齊做人工受孕,佢唔出聲囉,反感囉,講真,我幫佢生仔,我連人工受孕都肯做,但佢就咁既態度,咁有咩意思?

珊瑚宮

畀面勳章

anna59 發表於 19-2-15 09:12
隻死貓一定唔可以食, 叫你父母同你99講清楚, 等佢個仔無面, 如果咁個男人要分開, 呢個人都無用啦 ...

完全同意。
咁都唔敢認嘅男人,咪使旨意佢會承擔啲乜嘢責任。

大宅

回覆樓主:

如果話係個男人嘅精子唔得,咁男人可能真係覺得好無面,你可以同你奶奶講,你已經check左你自己嗰part, 生育一定無問題,然後話你飲食一向正常有營養。得唔得係兩邊都有責任。講完就收聲,下次佢再講就哦一聲hea佢就好。唔洗勞氣。佢再講得難聽啲嘅你就同佢講其實你地兩公婆都check過晒了,其實已經肯定唔係你嗰part有問題。咁佢應該知係佢仔嘅問題。

珍珠宮

其實生BB對於長老黎講系大事, 所以要搵個有一定輩份既人開口會好D.
家庭政治, 權力鬥爭

子爵府

Ohohmybaby 發表於 19-2-15 16:55
C6咁要面,我話一齊做人工受孕,佢唔出聲囉,反感囉,講真,我幫佢生仔,我連人工受孕都肯做,但佢就咁既 ...

難成孕 / 無得生? 暗示比你99知,等佢自己問個仔

大宅

根本唔使話比人知去做人工受孕,點會無面?得你地自己知之嘛

男爵府

冷靜d啦,你c6都係要面的人,咁嘈都唔係辦法,影響感情,不如你試下用軟功,下次俾99哦完就撒下嬌囉,你99嗰度耍走佢算啦(check哂啦,冇問題,不過愈大壓力愈冇 之類)

別墅

oayfeefee 發表於 19-2-15 21:52
根本唔使話比人知去做人工受孕,點會無面?得你地自己知之嘛

講就咁講,悠悠眾口,遲早會知架

別墅

Ohohmybaby 發表於 19-2-15 23:31

知道人工受孕有什麼問題?
証明你們很努力,很想有小朋友。

別墅

2RRMUM 發表於 19-2-16 08:59
知道人工受孕有什麼問題?
証明你們很努力,很想有小朋友。

長輩同男人會覺得,因為"性"方面唔掂,先需要人工受孕,正常人唔會要人工受孕都可以有BB,但佢地無諗過,其實性能力同生育能力係兩回事,始終都係老思想,死要面,佢佢地會鑽牛角尖諗埋一邊

別墅

Ohohmybaby 發表於 19-2-16 09:59

長輩同男人會覺得,因為"性"方面唔掂,先需要人工受孕, ...

正常人?
正常人定義就係生到仔?
你都識講佢哋轉曬牛角尖,你唔好咁勞氣,畀自己咁大壓力啦!
不如同先生多溝通,教育佢多啲,睇多啲資料 算啦!

別墅

回覆樓主:

我老公嘅阿哥同家姐都唔生細路,之前老爺奶奶同男家啲親戚,不停追問佢哋,佢哋會答,放心啦!人類唔會滅亡㗎!
我聽到後笑死,
慢慢就冇人再問佢哋關於生仔問題。
所以最緊要同老公齊心面對

大宅

Ohohmybaby 發表於 19-2-15 23:31

唔係喎,你兩公婆唔講,其實其他人真係唔會知~你地又唔同長輩同住,你打針同去覆診都唔會有人見到

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我只會答努力緊 緣份天注定 完~

雖然我生左二個女 但好多人都想我生佃仔 包括我媽

而我老公就乜都唔想生 二個就夠哂數

唔係一齊住 係佢地面前未做下樣 哦下算

大宅

好似劇情咁, 將份報告好唔小心俾 99 或者佢屋企人睇到, 等佢地知道真相, 仲要扮到唔知佢地知道左咁乜野分都呃晒, 一個字......絕 !

別墅

寶娃婆婆 發表於 19-2-19 07:14
好似劇情咁, 將份報告好唔小心俾 99 或者佢屋企人睇到, 等佢地知道真相, 仲要扮到唔知佢地知道左咁乜野分都 ...

我唔係同99住,點樣扮唔小心俾佢睇到?再者,份報告係英文,99點識睇?佢可能當廢紙掉左就有可能

大宅

Ohohmybaby 發表於 19-2-19 17:04
我唔係同99住,點樣扮唔小心俾佢睇到?再者,份報告係英文,99點識睇?佢可能當廢紙掉左就有可能
...

之前我唔知道妳背景係點, 家事係好難晌別人得到個好意見, 多口左講聲 sorry !

珍珠宮

回覆樓主:

勸你諗清楚先好生,你老公份人咁自私,要面大過天,為面子可以放棄你先,值唔值得你為佢生bb呀~

大宅

回覆樓主:

係99面前咪扮食小小佢提議要食既野,
講埋比佢聽個報告無問題
都講埋你有準備好要生
但你老公未準備好,
叫99問番佢仔,推番個波比你老公。

子爵府

Ohohmybaby 發表於 19-2-15 12:13

如果係咁簡單就好,我地結婚頭幾年住劏房,所以我一直唔 ...

畀我會私底下直接同奶奶講

首頁

尾頁

跳至