自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

男爵府

BB防敏心得分享勳章

1.唔會揀
2.怕佢會home sick

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

應該2

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

不過可否等3

男爵府

Nbs 發表於 19-2-15 18:42
2.
小朋友細,佢先有動力努力工作。

個個工人為錢都會有動力工作,小朋友太細情緒很不穩定,我舊工人第一星期已喊苦喊忽。每隔幾個月又有子女出事。

琥珀宮

20170101 發表於 19-2-15 18:18
二選的決擇。請求jm 意見。
第一次請海外菲傭姐姐呀。一家三口,姐組主要一般家務,煮食和照顧2岁囝。
選擇 ...

不會揀2,生仔無planning ,隨時無啦啦又大肚

我會揀1,仔女咁大,無咁掛心,需要揾錢供仔女讀大學,有排做

珍珠宮

第一次請海外菲傭姐姐呀。一家三口,姐組主要一般家務,煮食和照顧2岁囝。
選擇 ...

日常除了工人,仲有邊個睇住個仔?

如果冇,排優次我會係:照顧仔,清潔家居,飲食。

所以個工人第一要有耐心照顧細路,而且最好同我地湊細路理念一樣。佢有3個,唔代表佢喜歡湊仔。你可以睇下佢地邊個夾些。。

珍珠宮

回覆樓主:

一定2啦,我姐姐話喺香港豪宅做過三年,有次竟然見佢用奶樽夾炸嘢,嚇死人

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

伯爵府

回覆樓主:

我睇眼緣,有冇得視像 interview,可以睇吓對答同個樣先。我果時睇過好多份 cv,講真得一個係覺得好,睇埋經驗各樣都乎合我要求,跟住做埋視像 interview 就請咗,我好彩,姐姐都好好!

子爵府

選擇 ...

似终星馬生活文化跟香港近。2號。

男爵府

只是idd 通話過。我本身都有時間留屋企既。。,本身廚藝唔精,唔識訓練煮食。

男爵府

工人all by luck.

公爵府

回覆樓主:

2 for sure

男爵府

回覆 fmf903 的帖子

咁佢返鄉下個d 日子人工照俾的?還是有大假ga

珍珠宮

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

在中東,一屋几個工人,有唔同分工。我曾請過一個有湊4中東小孩經驗及識煮西餐既。

结果來了個公住,同幼童穿衣都唔識。叫佢煎豬扒,以為佢一定識,點知佢玩層層叠,四塊叠成柱體,我十分驚嚇。叫佢掃地拖地,佢做完氣hur氣喘,全身出汗濕哂,話以前冇做過,好辛苦。

中東做左四年原来係公主,乜都唔識做或捱唔倒,成日喊辛苦,6個月就拜拜。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

1唔會考慮,中東有錢人多,可能做兩年只識洗車;英文又唔得,盞嘔血

公爵府

唔會揀1. 35 歲只有兩年海外經驗,有排教。
你請oversea, 應該仲有得揀。 我會揀around 30 歲已婚。 36 做四年都40, 擔心佢身體容易有無病。

男爵府

2.
新加坡經驗,一般來說,相對合香港家庭。新加坡工人一腳踢,中東反而好幾個工人一屋

首頁

尾頁

跳至