夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

花花b 發表於 19-2-18 10:12
是呀,我也是唯有改變心態吧!!!以前好執著成日嘈,呢兩年我覺得小朋友大了,嘈對佢地成長也不太好,只 ...

是呀

以前我們成日嘈,嘈到阿女同老師講,老師叫我地兩公婆唔好成日嗌交,會影響小朋友的成長

伯爵府

formelin 發表於 19-2-18 10:13
有蛋糕收已經好好了

我買埋蛋糕插埋蠟燭求佢過黎映張相

咁我唔中意我老公越黎越懶又hea!要督一督先郁一郁果款。

子爵府

其實婚姻係如人飲水,每個人特性唔同,主要睇下係咪你想要個d,我知道老公性格,佢唔會俾驚喜我,但我想買嘅野佢都會俾我自己揀,佢埋單,佢亦唔會揀去邊間食,但我提議個d佢都會話好,屋企大小事務都由我打點,但佢會盡力協助我,我覺得已經非常好。

我覺得兩個人相處多少要磨合,同時要取捨,比如假日陪小朋友時間多d,定兩個人去拍拖?同小朋友瞓定俾小朋友自己瞓?我雖然好喜歡小朋友,不過一個家庭中仍然以夫婦關係為首要,所以我做取捨時都會以呢樣行先

男爵府

熱血金章

時間越久,感情越淡?還是相處越長,越能發掘對方的美善?
聽到各位的故事,的確令人感到無奈......希望大家能夠和另一半重拾愛。

雙方都冷淡的話,兩個人就會越走越遠。

洋房

有時老公太習慣平日相處,就唔記得自己老婆都係要氹下嘅!
我會直接提下佢或者我氹左佢先,等佢記得要氹下我

灰得嚟又積極既方法

男爵府

新手靚太 發表於 19-2-18 15:24
有時老公太習慣平日相處,就唔記得自己老婆都係要氹下嘅!
我會直接提下佢或者我氹左佢先,等佢記得要氹下 ...

贊成你的做法

首頁

尾頁

跳至