美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

sabun 發表於 19-2-27 09:42
我也買了,原來是礦物粉,我覺得效果没有glow的效果,薄搽到粉樣,啲味亦不討好。現在只用了一次,都不知 ...

我用01色
粉底真係人夾人,可能我唔鐘意太glow,所以沒有glow效仲好。。
你之前拎試用裝?我係試左sample先買,避免買錯啊嘛

珍珠宮

Kinki1102 發表於 19-2-27 09:54
我用01色
粉底真係人夾人,可能我唔鐘意太glow,所以沒有glow效仲好。。
你之前拎試用裝?我係試左sample先 ...

我喺參加咗佢個480元化指導工作坊,是用呢隻粉底,真心講,妝效不佳。

大宅

Estée Lauder 持久水凝亮澤氣墊保濕粉底霜好用嗎?

大宅

Lancome好似都唔錯

大宅

回覆 chann902 的帖子

係咪利支? 夏天用會否笠? 岩內乾外油肌?

大宅

回覆 VickiC 的帖子

係DIOR 邊隻, 有冇相? 同EL DOUBLE WEAR 相比, 邊款岩夏天/潮濕天氣?

侯爵府

sugar0325 發表於 19-3-20 11:21
回覆 VickiC 的帖子

係DIOR 邊隻, 有冇相? 同EL DOUBLE WEAR 相比, 邊款岩夏天/潮濕天氣? ...

我之前用nude同undercover
可以last 1日
就算出少少油都唔溶
最近轉咗nude air
再薄D
效果都好好

男爵府

我係乾肌,易岀油
用LM base + YSL all hour foundation
So far 幾好,上妝後6個鐘先岀少少油

禁止訪問

公爵府

牛年勳章

chanel ok啊

大宅

jhjac 發表於 19-3-22 16:36
皮膚外油內乾嘅話,可以用clarins新出個款精華粉底
我最近嘅粉底新歡就係佢
因為佢保濕度好好,唔會乾

控油? 持久?

男爵府

bbsuper 發表於 19-2-22 21:11
我又想試chanel粉底,又想試dior粉底,如果同樓主一樣,內油外乾,邊隻粉好D?
...

x2

大宅

回覆 jhjac 的帖子

有無圖?係咪Skin illusion?請問您用咩色號?官網啲色好難睇...
夏天用會否笠,易甩?

男爵府

xxxwing 發表於 19-2-22 23:14
MAC霧面粉底

不過都係最鍾意make up forever 黑盒粉餅,可惜香港冇得買, 唔明香港點解唔出售,明明就超級 ...

mac邊支呀? 成日想試下佢啲野

公爵府

回覆樓主:

之前用開covermark, 後來轉用lancome,覺得lancome比covermak好用,keep到全日,後來朋友送左支嬌蘭比我,但keep到半日就出油
就來用完,唸緊用番lancome定轉chanel好呢?
chanel keep到全日嗎? 遮瑕度好唔好呢? 大概幾錢左右?

侯爵府

sabun 發表於 19-2-27 09:42
我也買了,原來是礦物粉,我覺得效果没有glow的效果,薄搽到粉樣,啲味亦不討好。現在只用了一次,都不知 ...

我最怕咁,我也是經常買錯東西。

男爵府

pp_pp1021 發表於 19-3-23 13:59
之前用開covermark, 後來轉用lancome,覺得lancome比covermak好用,keep到全日,後來朋友送左支嬌蘭比我, ...

我冬天用covermark flawless fit,
夏天用Lancome方樽黑蓋果隻 keep到全日 唔乾又唔會標油 唔會變灰 價錢3百幾蚊性價比高

相比起Dior樽裝花蜜 我已放埋1 2邊 夏天用Lancome多

Chanel就唔夾我 會變灰, 出油同浮粉

公爵府

phoenixho 發表於 19-3-23 15:21
我冬天用covermark flawless fit,
夏天用Lancome方樽黑蓋果隻 keep到全日 唔乾又唔會標油 唔會變灰 價錢3 ...

係呀,我之前有用過Estee Lauder,勁出油變灰,之後用lancome覺得好好,唔變灰又唔出油,keep到一日,我都係用緊方樽黑蓋果隻,我仲用埋佢隻碎粉,雖然好貴,但好用啊
咁我都係買番lancome唔轉其他了

男爵府

pp_pp1021 發表於 19-3-23 15:36
係呀,我之前有用過Estee Lauder,勁出油變灰,之後用lancome覺得好好,唔變灰又唔出油,keep到一日,我都 ...

Lancome用返我自己用開既covermark碎粉 我有2隻 1隻有微閃1隻唔閃 同埋Dior forever碎粉都夾到 呢3隻碎粉都好靚

Lancome個碎粉 都可以買到2支粉底

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至