親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

太多選擇,請問有冇人知邊間會好?

侯爵府

畀面勳章

grace-yeung 發表於 19-2-15 22:57
太多選擇,請問有冇人知邊間會好?

this one. in the middle of the street. I like they let you choose your favourite parts, without buying a tray.

wcpcelia    發表於 19-2-18 11:35

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

daisy17772 發表於 19-2-16 14:11
this one. in the middle of the street. I like they let you choose your favourite parts, without buy ...

Thank you
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

daisy17772 發表於 19-2-16 14:11
this one. in the middle of the street. I like they let you choose your favourite parts, without buy ...

呢間係杜如風介紹嗰間? 請問第二幅圖嗰度d牛幾多錢?

我幫襯開石信

侯爵府

畀面勳章

Koala_Chu 發表於 19-2-16 17:10

我幫襯開石信

隱約 記得好似係, 有佢幅相嘅舖頭. 但我揀佢唔係因為 知道佢去嗰度食

我識個老闆, 佢好好人. 上次我去首爾 , 去吃了兩次。 我第二次去,係自己一個人, 都係要搵番佢個舖頭。 本來 係最少要兩個人或以上 開爐費,佢見我 returning customer, 就 同樓上阿豬媽講, 只收我一個人頭費 ,非常好人!

侯爵府

畀面勳章

Koala_Chu 發表於 19-2-16 17:10

我幫襯開石信

係呢隻肉。

我第二次都只係repeat 呢種。 我都有睇過石信, 佢主要都係一盤。我就想集中食最想食嗰種肉。

我喺個舖頭見到一大堆本地韓國人外賣嗰啲新鮮肉。佢就一大舊 拎出嚟非常之靚嘅肉, 睇住佢 一片片切,所以我覺得好新鮮好靚。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

daisy17772 發表於 19-2-16 17:22
係呢隻肉。

我第二次都只係repeat 呢種。 我都有睇過石信, 佢主要都係一盤。我就想集中食最想食嗰種肉 ...

請問你買嗰盤肉大約幾錢?望落都幾吸引

石信唔係只有一盤雜項, 我有叫佢另外切牛里脊

下次我再去可以試吓你呢間

侯爵府

畀面勳章

Koala_Chu 發表於 19-2-16 17:30

請問你買嗰盤肉大約幾錢?望落都幾吸引

我已經唔係好記得喇,至少200g.

我自己嗰次一個人去應該係嗌咗 150 gram 都好夠. 因為 啲肉 肥美 , 好飽肚.

我第二次去嘅時候,特登 行耐啲,觀察下,諗住試下第二間。我都有睇你嗰間 石信, 我都因為你介紹所以我特登留意。 但我始終都係想揀返第一次試呢一間,因為見到佢啲肉喺我面前切,有啲肉太肥,我話唔要佢,都可以換第二件 靚仔啲。 仲有佢好多local人就咁外賣生肉走 ,所以 感覺 呢間 應該都 品質有保證。

水晶宮

daisy17772 發表於 19-2-16 18:53
我已經唔係好記得喇,至少200g.

我自己嗰次一個人去應該係嗌咗 150 gram 都好夠. 因為 啲肉 肥美 , 好飽 ...

Thx 那我下次又試吓你呢間

子爵府

回覆 daisy17772 的帖子

我上次都係食杜如風呢間 佢哋好好, 即揀即切, 仲可以切幾件, 每個部位試啲, 我哋五大一小, 買咗唔係好多都唔會黑面, 帶咗我哋上食店, 我哋加叫汽水, 一碗紅米飯, 因為有個小朋友, 所以叫多個焗蛋,另外我爹地媽咪叫咗個公仔麵諗住一齊食, 點知話好好食, 要叫多碗

wcpcelia    發表於 19-2-18 11:35

侯爵府

畀面勳章

gigisjmin 發表於 19-2-16 20:35
回覆 daisy17772 的帖子

我上次都係食杜如風呢間 佢哋好好, 即揀即切, 仲可以切幾件, 每個部位試 ...

原來公仔麵好食下次我都要叫 .

佢有無限添加配菜, 我哋又好鍾意食嗰啲韓式菠菜 ,飯又好香 軟熟!

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

再俾多D info.

侯爵府

畀面勳章

Koala_Chu 發表於 19-2-16 18:58
Thx 那我下次又試吓你呢間

話時話其實我唔可以百分百肯定我幅圖係我圈住嗰個價錢的肉。 最好 你去到指一指我幅相畀佢睇。

男爵府

daisy17772 發表於 19-2-16 17:18
隱約 記得好似係, 有佢幅相嘅舖頭. 但我揀佢唔係因為 知道佢去嗰度食

我識個老闆, 佢好好人. 上 ...

請問係呢間買,老闆係咪帶你上佢鋪頭樓上的烤肉店燒?

侯爵府

畀面勳章

maggkiki 發表於 19-2-17 03:06
請問係呢間買,老闆係咪帶你上佢鋪頭樓上的烤肉店燒?

yes.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

daisy17772 發表於 19-2-16 17:18

我識個老闆, 佢好好人. 上 ...

燒牛的店舖是用炭爐?電爐?鐵盤? 鐵網?

水晶宮

daisy17772 發表於 19-2-17 00:38
話時話其實我唔可以百分百肯定我幅圖係我圈住嗰個價錢的肉。 最好 你去到指一指我幅相畀佢睇。
...

好, 謝謝你

男爵府

daisy17772 發表於 19-2-17 03:21
yes.

Thanks

子爵府

ahmama 發表於 19-2-17 09:25
燒牛的店舖是用炭爐?電爐?鐵盤? 鐵網?

請問邊種會好d?
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

grace-yeung 發表於 19-2-17 13:44
請問邊種會好d?

炭爐+網

首頁

尾頁

跳至