親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

ahmama 發表於 19-2-17 13:52

炭爐+網

唔該曬你
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

侯爵府

畀面勳章

ahmama 發表於 19-2-17 09:25
燒牛的店舖是用炭爐?電爐?鐵盤? 鐵網?

炭爐。

子爵府

回覆 grace-yeung 的帖子

我都係炭爐加網

子爵府

回覆 daisy17772 的帖子

好彩唔係切咗好多韓牛, 其實食完都好漏, 不過韓牛啲肉真係好香濃

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

gigisjmin 發表於 19-2-17 16:28
回覆 grace-yeung 的帖子

我都係炭爐加網

咁下次可以試試呢間!

之前試過龍門家及肉檔。龍門家拼盤有d肉唔太靚;肉檔帶去的店又用電爐和鐵板。

跟住專心食下圖呢間餐廳,食過幾次,在停車場食街那邊,有玻璃櫃可自選牛肉。17000-18000won 100g, 貴過街市小小。

子爵府

grace-yeung 發表於 19-2-15 22:57
太多選擇,請問有冇人知邊間會好?

今年過年去咗馬場洞2次食韓牛,先食龍門家,感覺也不錯,第2次去就試杜小姐介紹個間,比龍門家更正更好食

wcpcelia    發表於 19-2-18 11:36

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

magcat 發表於 19-2-17 20:56
今年過年去咗馬場洞2次食韓牛,先食龍門家,感覺也不錯,第2次去就試杜小姐介紹個間,比龍門家更正更好食
...

請問你影相嘅嗰間係唔係就係杜如風嗰間?
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

子爵府

grace-yeung 發表於 19-2-17 23:23
請問你影相嘅嗰間係唔係就係杜如風嗰間?

係呀

大宅

的確幾抵食, 可能太肥膩, 當晚肚屙. 個人感覺上沒有清洗, 好似有點不衛生. 我明白外出餐廳係沒有清洗的.

侯爵府

畀面勳章

magcat 發表於 19-2-17 20:56
...

呢度總共大概幾多錢? 幾多人食呀? portion好大!

子爵府

daisy17772 發表於 19-2-18 09:28
呢度總共大概幾多錢? 幾多人食呀? portion好大!

連烤爐費約hk$1k, 2大1細食,大滿足

wcpcelia    發表於 19-2-18 11:36

子爵府

magcat 發表於 19-2-18 08:17
係呀

唔該你

首頁

尾頁

跳至