自由講場

跳至

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

請問你們會定期洗枕頭 還是直接買個新的?
有太陽照射的日子我都會囇吓個枕頭,但重覺得有陣頭油味。想清潔呢,咱家洗衣機唔夠大,怕洗壞個洗衣機,出外洗又幾貴。買個新的又不環保。

水晶宮

回覆樓主:

試過洗,但曬乾枕頭面有d黃色水印係度,之後都係换過個新算

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

定期晒下,好少換,因為適合自己的好難找。

大宅

yamaneko 發表於 19-2-16 10:25
有太陽照射的日子我都會囇吓個枕頭,但重覺得有陣頭油味。想清潔 ...

洗枕頭咁咪有幾日無得用囉

子爵府

yamaneko 發表於 19-2-16 10:25
有太陽照射的日子我都會囇吓個枕頭,但重覺得有陣頭油味。想清潔 ...

換,1年換1個,通常買平平地

wcpcelia    發表於 19-2-17 10:00

寶石宮

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

冇洗過 直接換

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

洗到咩?? 咪有排都唔乾?? 直接換好了!!

翡翠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

翡翠宮

回覆樓主:

換,洗既話10日都唔知乾唔乾呀

珍珠宮

回覆樓主:

我個dunlopillo無得洗,但買時,送左個白色枕套,自己再加多個,依家枕套都變黃左,好難洗得甩

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊