自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

叻仔

子爵府

Jane1983 發表於 19-2-16 21:16
x2。考第7幾好吖,可以評得正面d,鼓勵吓小朋友。

班主任如實報導
我仔要專心d同唔好管閒事
那他就會考得更好了

wcpcelia    發表於 19-2-17 09:23
Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

子爵府

tsung 發表於 19-2-16 21:24
叻仔

多謝讚賞
繼續努力

Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

野原美冴 發表於 19-2-16 18:42
「只要他專心上課,溫習
同唔好大意做題目。下次可以考到。。。。 」
呢句係適用於全部學生,語言偽術,現在 ...

乜咁負面既
放下自在

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Rainyok 發表於 19-2-16 22:08
多謝讚賞
繼續努力

加油

子爵府

tsung 發表於 19-2-16 23:04
加油

收到

子爵府

「只要他專心上課,溫習

如果老師太直接說實話,某些家長就會唔鍾意,會俾更多壓力俾小朋友

子爵府

whyyou 發表於 19-2-16 18:47
係喎,佛教xxxxx學校,唔明樓主點解成績表咁個人嘅資料要貼出嚟

仔仔第一張成績表
想同大家分享下
成績表無其他私人資料
只係顯示小朋友嘅成績

伯爵府

葵芳果間?

子爵府

siulili 發表於 19-2-17 01:02
葵芳果間?

唔係。

男爵府

俾多d鼓勵小朋友,下次成績一定會更好

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

「只要他專心上課,溫習

子爵府

親子王國15週年勳章

恭喜曬!第一次就可以考得咁好,希望年尾考試你仔仔可以更上層樓!我記得我第一次派成績表,平均分 91,但排名寫 16/31,我阿媽當場嚇呆左。不過評語就冇咁「輕鬆」,班主任話「好醒目,但唔專心、多野講同坐唔定,擾亂班房秩序。好蠱惑,好清楚邊個同學叻/差過佢,差過佢果啲,一有乜做錯,就立即被佢篤出黎。但生得可愛,嬲唔落。」

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

努力加油

男爵府

回覆樓主:

我女中學都遇過衰人,中一入學嗰個班主任,第一學期個女考到全級第二,除左英文其他科都係全級頭十之內,英文好似係全級四十幾,第一次見家長個班主任同我講,唔好睇妳女考到全級第二,其實好差咋,佢英文好唔得,可能佢讀D小學太差....當時我女就係側邊聽住,另外個副班主好尷尬係咁打圓場。好,我當妳係激勵我個女,返到屋企同個女講妳識do喇。之後第二學期考全級第一仲拎埋進步獎,英文全級十五之內,其他全部頭幾,全年總成績第一,呢個唔係重點,重點係中二分精英班,我女冇份,開學左近兩個月我先無意發現,之後揾校長,我先肯定個班主任係衰人。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

子爵府

1998Ruby1998 發表於 19-2-17 05:17
恭喜曬!第一次就可以考得咁好,希望年尾考試你仔仔可以更上層樓!我記得我第一次派成績表,平均分 91,但 ...

多謝讚賞 會繼續努力
平均分91都排16
班主任做事唔夠細心,咁都計錯排名
我仔嘅性格就同妳細個時一樣但佢班主任
說話好圓滑,話我仔比上學期成熟同辛苦了
媽咪照顧了

男爵府

cara.mak 發表於 19-2-16 16:37

大b果然有優勢

唔一定,我女係除夕12月31生日,踏正兩歲八個月就讀幼稚園,全年最細,啲同學有啲仲大過佢一年有多,但我女小學每年都係考全班一至三名,全級一至五名內,到而家大學成績都係攞dean list

子爵府

千千萬萬 發表於 19-2-17 05:36
我女中學都遇過衰人,中一入學嗰個班主任,第一學期個女考到全級第二,除左英文其他科都係全級頭十之內,英 ...

妳囡讀書好叻呀考全級第二
可否分享讀書心得
妳囡唔好彩遇到個咁衰嘅班主任
係咪妳囡得罪咗佢

首頁
12345...6

尾頁

跳至