親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位好呀~本人對國內真係勁唔熟,諗唔明一堆野,求解....
*想PLAN3曰2夜,一家三口去長隆動物世界,預計係"永LONG"到訂門票+熊貓酒店+車票,唔洗煩。
day1中午出發,day3下午3點左右回程。

>>問題黎了...呢3日食野只可以局限係酒店同野生世界既餐廳??day3中午退房之後只可以直接返香港?廣州南站有無咩好野食可以行下?
>>其實2日1夜夠唔夠?會唔會行到好趕?我身體呢半年多差左好多,太急趕會緊張心跳快....- -
>>2日1夜或者3日2夜...會建議帶"喼"(細行李箱)定背嚢手提袋方便??
>>搭高鐵有咩要注意?

唔好意思各位...我爬左文都唔明先開POST問...

珍珠宮

>>問題黎了...呢3日食野只可以局限係酒店同野生世界既餐廳??day3中午退房之後只可以直接返香港?廣州南站有無咩好野食可以行下?

南站冇嘢行, 長隆十分鐘車程番禺市就係旺角,好熱鬧

>>其實2日1夜夠唔夠?會唔會行到好趕?我身體呢半年多差左好多,太急趕會緊張心跳快....- -

唔夠都未必趕嘅,淨係長隆又不會趕車程。 最多玩少d

>>2日1夜或者3日2夜...會建議帶"喼"(細行李箱)定背嚢手提袋方便??

不會上山下海,喼會舒服d, 有得推

>>搭高鐵有咩要注意?

帶回鄉證,食飽才上車, 唔好遲到

大宅

bibileung20 發表於 19-2-16 17:19
*想PLAN3曰2夜,一家三口去長隆動物世界,預計係"永L ...

長隆食野貴好多,打滴滴10分鐘已經出到市中心,多選擇又平得多

大宅

*想PLAN3曰2夜,一家三口去長隆動物世界,預計係"永L ...

門票响淘寶買平d, 有兩大一小家庭票,比單買平,揸住個QR Code 响門口攞票,方便快捷

wcpcelia    發表於 19-2-18 12:38

珊瑚宮

第一晚:可以看馬戲。
第二晚:搭車去市橋食晚餐。

大宅

belube 發表於 19-2-16 22:13
長隆食野貴好多,打滴滴10分鐘已經出到市中心,多選擇又平得多
THX~~~叮一下明好多,一路都諗要局係長隆或者酒店食野...搞唔清原來可以搭的去其他地方- -"成個腦都好塞...
市中心即係邊到,搭的士要點同司機講?我勁耐無返過大陸...老公又唔識

大宅

youhello507 發表於 19-2-16 17:51
>>問題黎了...呢3日食野只可以局限係酒店同野生世界既餐廳??day3中午退房之後只可以直接返香港?廣州南站有 ...
THX~叮一下明好多

大宅

其實兩日一夜都夠玩
如你在永X買套票,包兩日無限次入場,
第一日遊唔晒,第二日再遊,晚上可加錢睇埋馬戲。

野生動物世界啲路都好易行,地方好大,唔好急,慢慢行,
如果真係睇唔晒,建議一定要玩小火車、纜車和4D影院,
動物隨自己喜愛去睇,主要都是睇白老虎、熊貓、樹熊等等,
留意動物表演時間,可以坐下休息下。

搭高鐵比較快,到時轉四個站地鐵再轉shuttle bus,或者搭的士直接到
園內的餐廳係好鬼貴,但都無法,又唔可以攜帶食物入去

大宅

琥珀宮

強烈建議返大陸嘅先下載高德地圖app,可以知自己係邊,再裝埋美團app,知附近有咩食

公爵府

回覆樓主:

上年聖誕坐高鐵來回廣州長隆,早上8點幾高鐵,廣州南轉地鐵到漢溪長隆站,直接去歡樂世界玩,行李比¥20左右寄存,玩到5-6p.m. 叫滴滴去酒店,住長隆香江酒店(不是香江大酒店), 晚上係酒店中餐廳吃,價錢不貴。

第二日坐酒店shuttle bus 入動物園,行李寄存動物園,酒店住客優先搭纜車&5D影院,玩到5p.m.左右,坐滴滴去廣州南站搭高鐵返西九。

我5人有70歲長老又有8歲小朋友,唔睇馬戲,兩天兩園都好夠時間。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

youhello507 發表於 19-2-16 17:51
>>問題黎了...呢3日食野只可以局限係酒店同野生世界既餐廳??day3中午退房之後只可以直接返香港?廣州南站有 ...

想問下,阿仔岩岩101,2cm, 剛過園內免費要求100cm,請問入場有人會量高嗎?

珊瑚宮

fion444 發表於 19-3-6 02:17
想問下,阿仔岩岩101,2cm, 剛過園內免費要求100cm,請問入場有人會量高嗎?
...

吾會咁仔細的

珍珠宮

fion444 發表於 19-3-6 02:17
...

會架,佢哋一睇就知啦

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

busy. 發表於 19-3-7 15:29
酒店搭的士去萬達廣場好多野食, 有探魚, 地方菜果d, 又可以行下商場

我果時 call 滴滴,唔駛同的士佬講價

洋房

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至