親子旅遊

跳至

首頁
12345...20

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

yuyu.c 發表於 19-2-17 16:03
仲平過日本同韓國,但20個鐘機程,唔講得笑
平過日本囉~韓國我上年買好平, 兩大兩小先77XX, 不過下年農曆年假好難估....去布來回無左兩日....
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pomanlife 發表於 19-2-17 16:01
食野每餐預同香港出街食一餐咁既價錢,買野我買爆左喼
瘋狂購物
放下自在

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

cattz288 發表於 19-2-17 16:07
平過日本囉~韓國我上年買好平, 兩大兩小先77XX, 不過下年農曆年假好難估....去布來回無左兩日....
...

咁去到朝早,一去到返酒店放低野就有得玩,可以用盡時間

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

cattz288 發表於 19-2-17 16:08
瘋狂購物

仲有小朋友買玩具

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 19-2-17 16:07
...

我今年韓國洗費泊得住日本,仲諗住韓國平d同日本隔住去,依家變佐一樣價

象牙宮

pomanlife 發表於 19-2-17 16:10
咁去到朝早,一去到返酒店放低野就有得玩,可以用盡時間
...

請問果個兒童雪場係咪得一條雪道架咋?
放下自在

象牙宮

yuyu.c 發表於 19-2-17 16:10
我今年韓國洗費泊得住日本,仲諗住韓國平d同日本隔住去,依家變佐一樣價
...

平左機票囉~駛費我覺得差唔多, 甚至貴過!
放下自在

彩鑽殿

cattz288 發表於 19-2-17 16:12
請問果個兒童雪場係咪得一條雪道架咋?

一個area for beginners, 另一邊係識滑既,唔知係咪一條雪道喎

彩鑽殿

cattz288 發表於 19-2-17 16:13
平左機票囉~駛費我覺得差唔多, 甚至貴過!

布好多韓國團,特別係天文鐘、查理橋和城堡區

香港新年洗費都唔平,比起嗰度應該消費低啲

象牙宮

pomanlife 發表於 19-2-17 16:25
一個area for beginners, 另一邊係識滑既,唔知係咪一條雪道喎

好! 先我再搵下資料先! 老公成日想去歐洲, 仔女想滑雪, 如果ok, 可以一次過滿足晒各人要求
放下自在

彩鑽殿

cattz288 發表於 19-2-17 16:32
好! 先我再搵下資料先! 老公成日想去歐洲, 仔女想滑雪, 如果ok, 可以一次過滿足晒各人要求 :l ...

我地今次都係一次過滿足晒多人願望,仔女想滑雪,老公想睇落雪,我又想去歐洲,成個行程都啱曬各人要求

象牙宮

pomanlife 發表於 19-2-17 16:35
我地今次都係一次過滿足晒多人願望,仔女想滑雪,老公想睇落雪,我又想去歐洲,成個行程都啱曬各人要求:ha ...
哈哈 果邊D雪落得大嗎? 相對果邊親子BLOG真係少, 你好叻咁都PLAN到
真係無諗過咁長途機, 機票唔算貴囉! 今次去韓國都睇唔到落雪呀, 差兩日有點遺憾
放下自在

男爵府

睛靈勳章

pomanlife 發表於 19-2-17 16:04
到左嗰度好舒服既,機程中間落一落地還可以

樓主,
咁你可唔可以分享一下你整過準備流程行程資料? 計落條數係幾好抵,同埋airline點解淨係布拉格嘅雪場?有冇研究過其他滑雪場呀?

thx!

男爵府

睛靈勳章

yuyu.c 發表於 19-2-17 16:10
...

我農曆新年都剛剛去完首爾滑雪,我都覺得同日本差唔多,啲衫冇平,日本仲抵買。

男爵府

睛靈勳章

pomanlife 發表於 19-2-17 16:35
我地今次都係一次過滿足晒多人願望,仔女想滑雪,老公想睇落雪,我又想去歐洲,成個行程都啱曬各人要求:ha ...

不過你7日6日淨係去咗布拉格? 冇其他歐洲地區? 我以前都去過布拉格自由行.
咁遠飛到去,玩多幾個城市可以的話。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

pomanlife 發表於 19-2-17 16:03
本來我都想新年去日本架,睇完機票貴到買唔落手,一睇東歐機票原來仲平過日本,即改地點,反正日本食餐飯 ...

我之前睇聖誕,歐洲機票仲平過日本,係唔知住宿同洗費差幾多,同埋d人話北歐冬天係淡季,樂園都唔開

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

高堡區少遊客, 風景又唔錯
歐洲過年果邊淡季, 計落真係未必貴過去日本好多, 我都隔住有去歐洲過年

彩鑽殿

WinkyLee 發表於 19-2-17 16:50
不過你7日6日淨係去咗布拉格? 冇其他歐洲地區? 我以前都去過布拉格自由行.
咁遠飛到去,玩多幾個城市可以 ...

我帶住兩個小朋友仲細,第一次去咁遠唔敢去周邊國家住呀,因為高堡區係c6 想去,kv 我想去,城堡區必去,滑雪一日,咁都冇左4日,去周邊國家覺得太趕所以冇去到。不過你地可以plan 去,我地住間酒店係好近巴士站,巴士去到周邊地區

彩鑽殿

TMC3012 發表於 19-2-17 18:45
高堡區少遊客, 風景又唔錯
歐洲過年果邊淡季, 計落真係未必貴過去日本好多, 我都隔 ...

去歐洲過年真係抵,利是都換小左,新年香港物價都貴,出去飲餐茶都唔平,過年去歐洲真係首選

彩鑽殿

cattz288 發表於 19-2-17 16:43
哈哈 果邊D雪落得大嗎? 相對果邊親子BLOG真係少, 你好叻咁都PLAN到
真係無諗過咁長途機, 機票 ...

今日po 唔到相,聽日再舖相你睇

首頁
12345...20

尾頁

跳至