自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

.xlsx 發表於 19-2-17 01:11
未到入信用咭確定前都唔洗俾錢任你玩的,唔同組合你都可以揀比較吓價錢,買幾多行李,要唔要劃定位

要平就 ...

thx!
我剛剛買左啦!買最平個價,行李另買 ,但問題又嚟啦...如下圖,我開左email...見到封email...係咪已代表確認已成功購票了? 我唔需要再按制確認吧?收到email即是代表已完成訂票?

別墅

hellomiki 發表於 19-2-17 01:22

thx!
會收到email,你亦都可以跟email嘅資料去行程管理睇你嘅航班(睇到即係有)

快運經常改時間,會出email俾你,驚睇漏出發前自己上網check吓

珍珠宮

.xlsx 發表於 19-2-17 01:26
會收到email,你亦都可以跟email嘅資料去行程管理睇你嘅航班(睇到即係有)

快運經常改時間,會出email俾你 ...

有睇到呀!我見行程管理裡可以更改不同資料 ,我需要登記埋特區護照資料嗎?
快運成日改時間㗎? 我去那個地方得快運直航 ,所以一定要選佢喇,我第一次搭快運, 我係好驚搭飛機㗎,唔知快運d機飛得定唔定呢?

別墅

hellomiki 發表於 19-2-17 02:11
有睇到呀!我見行程管理裡可以更改不同資料 ,我需要登記埋特區護照資料嗎?
快運成日改時間 ...

護照資料你唔入就check-in時地勤同你入

我試過改早5分鐘都收到佢email通知

定唔定?需然係細機(單通道),不過so far都唔覺有乜問題

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

jessica0768 發表於 19-2-17 00:35
去回程都係分開計,即去程兩件,回程都係兩件

另外劃位可以online checkin先俾錢劃,除非佢派唔啱你心水 ...

請問online check in 時,若不派一齊坐, 到機場再改星否可以? 還是不做 online check in, 早些在機場一齊劃, thanks

珍珠宮

回覆樓主:

我通常揀最平價錢,其中一位買行李,例如去程25,回程50,佢行李係唔計件數成張柯打計,我唔會劃位,早少少去check in,未試過分開坐

珊瑚宮

BK Milk勳章

phchan 發表於 19-2-17 02:25
請問online check in 時,若不派一齊坐, 到機場再改星否可以? 還是不做 online check in, 早些在機場一 ...

一齊買好多時都會派埋一齊坐,除非分開買。但如果派到唔一齊坐,照做online check in,早d到機場叫佢幫你改,但改唔改到真係答你唔到

公爵府

好媽媽勳章

phchan 發表於 19-2-17 02:25
請問online check in 時,若不派一齊坐, 到機場再改星否可以? 還是不做 online check in, 早些在機場一 ...

上次我仔一人坐。幫佢online checkin了派了窗口 位
但佢想坐路口位。佢去counter同人講想坐路口位。都幫佢轉了

其實買行李,更加經濟是:去程買一人30kg (可帶兩行李箱),除非你出發時都已帶好多野,如果唔係30kg 兩人係夠用,(你一家三口自己研究啦)
回程兩人均買20-30kg ,視乎你地有幾多戰利品

買行李在訂票時同步買係最平,出發前online買已貴左d

水晶宮

你有寄倉行李一定唔會㨂第一個,第一個只包7kg hand carry

水晶宮

快運成日改時間 ...

我三次去,改的時間都唔係好跨張,都係一小時內的事

公爵府

好媽媽勳章

1314625 發表於 19-2-17 11:28
你有寄倉行李一定唔會㨂第一個,第一個只包7kg hand carry

㨂第一個,之後入去自選購買行李

水晶宮

phoebepanpan 發表於 19-2-17 11:36
㨂第一個,之後入去自選購買行李

都得

珍珠宮

phoebepanpan 發表於 19-2-17 09:17

上次我仔一人坐。幫佢online checkin了派了窗口 位

原來如此,我以為30kg係計一件行李,原來可以一人帶兩件行李(夾埋30kg)

上bk問,真心學到好多嘢

珍珠宮

1314625 發表於 19-2-17 11:31
我三次去,改的時間都唔係好跨張,都係一小時內的事

珍珠宮

1314625 發表於 19-2-17 11:28

我初時都以為一定唔可以揀第一個,諗住揀第二個×三位 後來呢度jm教,揀完第一個另外買行李費 ,我已買,比我初想買那個方案平多了

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

jessica0768 發表於 19-2-17 00:20
托運行李你可以出發前48hrs,online check in果時買埋,唔好去到機場先買,貴好多。如果你預定你一定係兩 ...

第一次買票時加行李,比checkin時買平
https://www.hkexpress.com/zh-hk/plan/travel-information/baggage-guide/baggage-fee/

珍珠宮

.xlsx 發表於 19-2-17 02:20
護照資料你唔入就check-in時地勤同你入

我試過改早5分鐘都收到佢email通知

thx

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

hellomiki 發表於 19-2-17 01:22

thx!

你睇下email有無收到呢封郵件,check一check來回都齊人就ok喇

王國長老

快運成日改時間 ...

我都今朝收email,改早十分鐘,無問題
改得多就麻煩d啦

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

復活節去高松一家4口行李買左20kg去程,回程30kg。
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

首頁

尾頁

跳至