自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 大力大力 的帖子

又比你發現到,fing錢係女人天性,fing起上來真係好鬼過穩.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 Jasmine-4711 的帖子

今日係broadway買機,個售貨講架,我跟本唔知會整返送比D機構架.希望真係好似佢咁講,唔好浪費左架機.
<br><br>

水晶宮

回覆 my005 的帖子

房入面果架睇到就唯有賴佢"壞"死刑....

my005    發表於 19-2-17 20:34
<br><br>

水晶宮

姐姐好聰明開左房個電視,但聽緊廳果架D聲.

<br><br>

水晶宮

激死人啦,今日送電視來,而家禁下個81台,竟然著返呀,今朝仲要睇到............好想炸左個TVV,
<br><br>

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁推測應無錯,係發射同接收問題喇。

房部細換大,得唔得?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

60吋來架,間房得果90呎唔洗咁大,盲都似.而家點算?
<br><br>

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

電視未送黎,試下打去舖頭換其他野得唔得呢?

若唔得,唯有送人了。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

我有試過,收唔到TVB唔係部電視問題,我去上網見人討論過,係TVb的訊息弱,去鴨寮街買條靚天缐就得。換了條天缐就睇到了。

水晶宮

真係好鬼邪low,今朝8點仲開來睇,都係有聲冇畫面,送完個孫返學,一直都係睇新聞台,裝機師傅10點打來問機送左未,我收左線,手多多禁去81睇下,點知著返,果下真係激到彈彈下.
跟手新機又送左,我話又睇得唔比佢地收走,而家睇下有咩機構可收留.
<br><br>

水晶宮

回覆 cuccw 的帖子

我果時都已經特登買靚線,佢只係81台出事者,其他冇事先鬼異呀.
<br><br>

男爵府

chinatea 發表於 19-2-19 11:37
回覆 cuccw 的帖子

我果時都已經特登買靚線,佢只係81台出事者,其他冇事先鬼異呀. ...
我都是81台出事,激死人。好彩係八仔天線幫到我。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

chinatea 發表於 19-2-17 17:57

打去個朋友問,佢都解釋唔到(佢係買影音架),佢話係屏膜壞就全架都開唔著啦,冇理由得一個 ...

今時今日老人院唔收舊電視了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

chinatea 發表於 19-2-19 11:34

真係好鬼邪low,今朝8點仲開來睇,都係有聲冇畫面,送完個孫返學,一直都係睇新聞台,裝機師 ...

送到畀慈善機構就最好,好人好事﹗

就當破財擋邪,跟住就好運連連喇。

禁止訪問

男爵府

danielmon 發表於 19-2-19 11:45
你應該唔只81台出事,96、99呢兩台同81一齊,應該一齊睇唔到,如果係嘅話就係接收問題,電視冇壞到
...
我只81睇唔到,因為是新電視,所以知道不是電視問題。後來換了8仔天線就睇得到了。

水晶宮

chinatea 發表於 19-2-17 19:52

問過佢地,間間都冇事,天線拎過,81台連menu都禁唔到,用J2搜過翡翠台,都係黑我面,有聲,咁 ...

我部電視曾經又係有一兩個台出問題, 初頭以為係屋苑的讯號接收問題. 後來屋苑的技工上來睇过, 佢找到原來係我部 駁住電視的 影音機壊, 影响個别台的信號。一拆走部影音机, 電视即時正常。

水晶宮

回覆 birdbird 的帖子

如果你早幾日前話我知,我唔洗換過機,就係師講出同你一樣的道理,就係條天線個引入咀鬆左,只要張個天線咀直接插入電視機就已經冇哂問題....6年前裝機個師傅就係張個引入線咀插落DVD機道,再上電視,就係郁郁下鬆左.

<br><br>

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

chinatea 發表於 19-2-19 15:18
回覆 birdbird 的帖子

如果你早幾日前話我知,我唔洗換過機,就係師講出同你一樣的道理,就係條天線個引入咀 ...

換架新仲好,現在大電視好平~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

回覆 大力大力 的帖子

就係low,但而家舊果部點算?
<br><br>

首頁

尾頁

跳至