自由講場

跳至

別墅

2019新春慶豚圓

過完年返工(長期兼職)公司冇開工利是?
有同事話應該有。
有同事話長工要有開工利是及上司利是,但做兼職的兩樣都不用俾。
大家點睇?做為兼職員工會出聲?

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

睇公司規矩,正如年尾bonus長期兼職可能毛都無條
不過新年廿雞都慳,幾肉酸囉

禁止訪問

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 19-2-17 12:44
睇公司規矩,正如年尾bonus長期兼職可能毛都無條
不過新年廿雞都慳,幾肉酸囉
...

到比廿雞嘅時候、就會有人跳出嚟講「開工利是廿雞都比得出、唔比好過啦」架喇

大宅

兼職不嬲無

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我返左咁多年兼職,未試過冇開工利是,多則500少則20,利是利是,圖個開心同好意頭。

wcpcelia    發表於 19-2-17 16:51

珊瑚宮

回覆樓主:

我公司有d真係唔派,話自己基督徒天主教徒,無宗教又有d扮哂話帶唔夠利是,我哋就唔會問人攞,佢哋唔俾硬拗棧薑

大宅

2019新春慶豚圓

我新年前一星期開始返兼職,有開工利是,老細利是,及部分高層利是,
俾唔俾其實出心,無所謂。

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

pbpk03845784 發表於 19-2-17 12:50
到比廿雞嘅時候、就會有人跳出嚟講「開工利是廿雞都比得出、唔比好過啦」架喇
...

大公司幾千人,唔少都係廿雞架咋
我公司大公司都係$40咁大把

侯爵府

2019新春慶豚圓

長期兼職, 如果老闆識做人,老闆自己果封,就會比, 或者金額少D, 如果真糸公司開工利是, 非全識員工通常系無嘅

子爵府

我而家份pt有,其實我本身預佢冇嘅,所以好開心,唔係因為錢,係人地當自己係公司一份子

珍珠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我做緊兩份兼職,做左半年,兩份都有開工利是,其中一份仲有齊老闆利是

別墅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我覺得新年有封開工利是(不計內涵)意指來年開工利利是是順利咁解

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

pistachiot8 發表於 19-2-17 12:43
有同事話應該有。
有同事話長工要有開工利是及上司利是,但做兼職 ...

利是既野,人地隨心比就比,唔比就算,點爭取呀?出聲問人攞利是太肉酸,我面皮薄。

男爵府

有同事話應該有。

以前做過大集團兼職,系有開工利是的

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有同事話應該有。

冇畀。我唔會出聲
月光很美麗☺

大宅

2019勳章

有同事話應該有。

利是人地自由俾,出聲無意思,小兩封利是唔影響生活.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

回覆樓主:

有咪收,無都無所謂,亦一定唔會出聲

伯爵府

有同事話應該有。

無得出聲嫁wor,無話一定有,你出聲一系仍然無,一系公司亞頭比番但條氣吾順,比我由得佢,吾利是都系公司者,幾十蚊都慳

子爵府

回覆樓主:

我上司派開工利是基本上全部人都有,除左1個,上司同我講,因為佢太衰格,專登唔派落佢面。

如果所以兼職都無,咁算數啦,如果單單你一個無,你諗下自己工作表現.....

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊