單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

_hehe_haha_ 發表於 19-10-12 09:39
加油,振作d!糾纏咗2年,我終於都簽咗紙,大家都要努力。

你小朋友幾大? 為咩事分開? 我又係煩緊怎樣同阿仔交待, 唉!

大宅

牛年勳章

_hehe_haha_ 發表於 19-10-12 09:48
我自己都面對緊,唔知可唔可以做到以前咁,盡量父母一齊多d時間陪仔。其實最擔心都係仔女情緒,雖然我仔大 ...

王迪詩寫得好好,一齊做個堅強嘅父母。

別墅

godsaveme 發表於 19-10-14 08:35
你小朋友幾大? 為咩事分開? 我又係煩緊怎樣同阿仔交待, 唉!

我仔14歲了!雖然大個仔,但一向同我哋感情好好,好怕佢唔開心。一言難盡點解分開,總之我唔可以再忍受呢個人,想自己一個同仔生活。

別墅

godsaveme 發表於 19-10-14 19:31
王迪詩寫得好好,一齊做個堅強嘅父母。

Thank you

大宅

牛年勳章

_hehe_haha_ 發表於 19-10-14 20:06
Thank you

真巧合,我仔都係14歲,一齊加油。

別墅

godsaveme 發表於 19-10-14 20:14
真巧合,我仔都係14歲,一齊加油。

加油!得閒pm我傾下計!我哋攪咗離婚,但無同朋友講,我有時都屈到好辛苦!

大宅

2023年兔年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

pretty_cat 發表於 19-2-19 20:54
你識咁唸,係一個好爸爸,同仔講,媽咪要返工搵多d錢所以小d見,慢慢就習慣,加油呀
...

我都係咁講。

大宅

2023年兔年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

soli123456 發表於 19-6-20 13:29
尋日學校要交全家福,求其搵張合照,交左算了,唔知我個仔點諗。

我通常都唔理呢D要求

複式洋房

其實離婚可能比我呢個假單親仲好。兩公婆無野講,但都要住埋一齊。

大宅

我都差不多要面對,唔知要有啲咩預備先沒咁㥬惶,先會handle得好啲。

別墅

kmbe 發表於 19-12-3 19:20
我都差不多要面對,唔知要有啲咩預備先沒咁㥬惶,先會handle得好啲。

見步行步⋯加油(emoji)(emoji)

大宅

我仔都係四歲呀!有機會約出黎玩呀!

我同阿仔爸爸無結婚,為左個仔一直一齊,但分開之後人生真係更開心!

阿仔依家都成日見佢爺爺嫲嫲爸爸,影響都唔太大! 我都覺得阿仔好生性好乖!

至於感情方面,就隨緣中!唔想再揀錯(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆 Bbtvsvod 的帖子

我都係類似你嘅情況。平時放工已經好夜,都係自己一個食飯,放工第1 時間沖番屋企去睇仔, 忙碌的生活令時間過得快d. 係逢星期六日,大時大事倍感寂寞。。。。但我相信會習慣的

複式洋房

回覆 samsang 的帖子

我也是跟先生分居, 快兩年了, 有一個7歲小朋友, 平時反學的全是我一個主理, 又要返工, 幾吃力的, 有空可聊聊, 互相支持一下.

大宅

回覆 soli123456 的帖子

你個人好有計劃👍🏻👍🏻

首頁

尾頁

跳至