親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

happykk 發表於 19-2-17 23:16
唔使問㗎!
飛豬首頁見到"用車"click入去,
揀咗接/送機然後入日期酒店資料,

請問是否取完行李出閘就會見到,會舉牌嗎?還是會用手機聯絡?三月尾先用,現在見$130,價錢OK嗎?謝謝解答。

子爵府

請問飛豬係點付款?可用visa?thx

男爵府

MissMaMa 發表於 19-2-17 22:38
我2年前的年初三呀,ctrip 訂,不是trip

請問ctrip同飛豬係咪一樣㗎?

子爵府

yuyu.c 發表於 19-2-17 19:10
唔急用我會等平d先book,1月時睇過去弘大係RMB 100,所以我等佢平先book。最平我用過RMB $50。
...

幾年前六人車我都租過75蚊, 車新又好坐,好抵, 如果搵唔到啱價錢嘅,我或者由機場坐地鐵去, 一小時直達我住嘅酒店樓下, 因為都夜了 唔想坐機場巴士.

wcpcelia    發表於 19-2-20 10:56

大宅

回覆樓主:

我見飛豬要入大陸手機號碼,請問大家係點訂同比錢,謝

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

wendyyy 發表於 19-2-18 17:44
幾年前六人車我都租過75蚊, 車新又好坐,好抵, 如果搵唔到啱價錢嘅,我或者由機場坐地鐵去, 一小時直達 ...

如果機鐵就係樓下都ok,我最怕抬行李。

子爵府

yuyu.c 發表於 19-2-18 21:56
如果機鐵就係樓下都ok,我最怕抬行李。

弘大同孔德站都有機場鐵路直達, 夜晚安全啲.

子爵府

cheukyingmama 發表於 19-2-18 09:02
請問是否取完行李出閘就會見到,會舉牌嗎?還是會用手機聯絡?三月尾先用,現在見$130,價錢OK嗎?謝謝解 ...

冇舉牌,前1晚司機會用wechat聯絡。
通常可以免費取消(睇條款),見到平咗取消再book過

水晶宮

happykk 發表於 19-2-19 23:29
冇舉牌,前1晚司機會用wechat聯絡。
通常可以免費取消(睇條款),見到平咗取消再book過
...

飛豬你係開新account定用淘寶login入?

我意為飛豬都要問價,因淘寶問親都同佢寫唔同價。

子爵府

yuyu.c 發表於 19-2-20 01:21

我用淘宝ID login,
我唔鍾意問價覺得好煩!
飛豬同ctrip一樣,睇啱自己落單自在D

水晶宮

happykk 發表於 19-2-20 01:48
我用淘宝ID login,
我唔鍾意問價覺得好煩!
飛豬同ctrip一樣,睇啱自己落單自在D

咁樣會好d,問價好煩,又要比資料,都未知係咪用佢就要攞資料。

男爵府

回覆樓主

但點比錢?

水晶宮

k66 發表於 19-2-17 18:48
我見佢最平只係200蚊人仔,如果三個人去咪同搭 機場 巴士 差唔多?謝謝

個有無輸入航班資料及酒店地址?

如果夜機通常有弘加費, 即個價格應該唔止人民幣200。

而且好似話有d特別平, 但要去免稅店消費。
天空之城, 快樂之地

珍珠宮

yuyu.c 發表於 19-2-20 01:21

啱啱我試下用飛豬訂首爾接機,真係平喎,接凌晨機(5點幾arrival)七人車都係$169人仔

珍珠宮

kelly_wong123 發表於 19-2-18 21:29
我見飛豬要入大陸手機號碼,請問大家係點訂同比錢,謝

剛訂完,要入大陸手機號碼,信用卡比$

水晶宮

MissMaMa 發表於 19-3-3 15:13
啱啱我試下用飛豬訂首爾接機,真係平喎,接凌晨機(5點幾arrival)七人車都係$169人仔
...

咁我試吓先,淘寶果d要問價唔可以直接拍,飛豬可以直拍。

珍珠宮

yuyu.c 發表於 19-3-3 15:19
咁我試吓先,淘寶果d要問價唔可以直接拍,飛豬可以直拍。

飛豬同ctrip 的操作差不多,我都鍾意睇啱價錢,即時比$。。。不過包車我就用返ctrip ,剛才訂埋其中一日包車,好似平過之前好多,8人車$1100人仔,10小時300km

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MissMaMa 發表於 19-3-3 15:13
...

咪囉!我都係返黎先知原來咁book! 仲平過坐機場巴士
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-3-3 15:22
咪囉!我都係返黎先知原來咁book! 仲平過坐機場巴士

唔緊要,仲有下次 我都多謝樓上JM介紹

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MissMaMa 發表於 19-3-3 15:24
唔緊要,仲有下次 我都多謝樓上JM介紹

來日方長
放下自在

首頁
12345...10

尾頁

跳至