醫護健康

跳至

首頁

尾頁

男爵府

尋求大家意見! 謝謝!

男爵府

rosetina 發表於 19-2-18 08:26
尋求大家意見! 謝謝!
失望! 沒有建議!!

男爵府

rosetina 發表於 19-2-23 09:17
失望! 沒有建議!!
冇問題! 最後做左移動的, 四只一共1200元!

case closed!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

尋求大家意見! 謝謝!

搬咗入嚟呢度,好多人都唔識搵呀。

不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rosetina 發表於 19-2-26 07:18
冇問題! 最後做左移動的, 四只一共1200元!

case closed!

四隻千二蚊都算幾抵喎

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-2-28 00:03
四隻千二蚊都算幾抵喎
系一千二百人仔, 在大陸做!

寶石宮

rosetina 發表於 19-2-28 06:01
系一千二百人仔, 在大陸做!

哦……
我就係諗緊點解香港咁平,因為好多年前一兩隻已經要千幾蚊。 不過最緊要做得舒服,長者食到嘢就最好

禁止訪問

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-2-28 07:52
哦……
我就係諗緊點解香港咁平,因為好多年前一兩隻已經要千幾蚊。 不過最緊要做得舒服,長者食到嘢就最 ...
昨日老人家戴上假牙後食嘢, 話舒服喎! 聽到, 咁就安心啦! 多謝!

男爵府

hkforward 發表於 19-3-1 12:20
移動, 正確選擇。
系呀! 就系諗住移動除到, 可以清潔. 而且移動比固定平成一千元!

寶石宮

rosetina 發表於 19-3-2 08:06
昨日老人家戴上假牙後食嘢, 話舒服喎! 聽到, 咁就安心啦! 多謝!

very good
最緊要食得好,舒服, 老人家好,大家都開心

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-3-2 08:09
very good
最緊要食得好,舒服, 老人家好,大家都開心
非常贊同! 多謝!

大宅

尋求大家意見! 謝謝!

能夠移除的好,我奶奶腦退化症現在末期了,因為在大陸做了固定的假牙,上面假牙
不能拔除,現在每天不時抽筋,一抽筋就咬住,每次都咬到成口血,好慘。

禁止訪問

男爵府

vinteresa 發表於 19-3-3 08:21
能夠移除的好,我奶奶腦退化症現在末期了,因為在大陸做了固定的假牙,上面假牙
不能拔除,現在每天不時抽 ...
咁講, 做移動假牙係比較適合老人家了!

男爵府

6fchanc9 發表於 19-3-4 00:46
我都等緊有無JM答
依加已經有人回應. 你決定好未?

寶石宮

6fchanc9 發表於 19-3-4 00:46
我都等緊有無JM答

你係想介紹牙醫??定係問活動定固定好?
牙醫我冇介紹, 假牙其實活動會好啲,因為固定咗,過幾年牙肉收縮嘅時候就要拆落嚟,都幾麻煩。 而且鑲固定牙橋要磨細原本隻牙

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-3-5 00:16
你係想介紹牙醫??定係問活動定固定好?
牙醫我冇介紹, 假牙其實活動會好啲,因為固定咗,過幾年牙肉收 ...
非常贊同! 就系因為依D原因, 所以最後決定用移動!

伯爵府

回覆樓主:

我媽差不多無晒牙了。最近食嘢都無心機,仲瘦左。早前睇牙醫建議佢做活動假牙,但佢有腦退化,自理能力低,點識戴同除喎。最近係網上揾到台灣引進最新技術叫all on 4, 但聯絡後佢地話都要過去两,三次至做到,但我媽咁大年紀唔適合咁頻撲。聽日約咗菲烈修復科研究生睇,希望香港都有呢種技術,咁整返副靚牙比佢食多幾年啦。

伯爵府

vinteresa 發表於 19-3-3 08:21
不能拔除,現在每天不時抽 ...

咬住乜?

首頁

尾頁

跳至