想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我打左13日330iu,都只有5顆可以用的卵子,可能我年紀大左,之前第一次同第二次ivf時都有17、8個可用的。我今晚剛打了破卵針,後日取卵,希望大家都好孕啦!

大宅

Beanbean123 發表於 19-2-18 21:32
希望你成功!

一齊加油

複式洋房

真心問,原來卵泡打完之後會比開針前照的變多?我剛去兩個月都得一個泡,私家醫生連做都話唔值得做。我連開針的機會都冇🤦🏻‍♀️

一邊輸卵管已塞,
而塞的這邊是過去三個月都照不到卵泡。😔
很難受,無助

大宅

Wecarebb 發表於 19-2-21 02:08
真心問,原來卵泡打完之後會比開針前照的變多?我剛去兩個月都得一個泡,私家醫生連做都話唔值得做。我連開 ...
我唔係,我基礎照到六粒,但打針五日後得返3粒有長大

別墅

Beanbean123 發表於 19-2-18 11:09
我打左5日針,高劑量(375iu),今日再見醫生但只照到3個卵泡,我已經唔知可以做D乜。醫生話打多幾日睇下點 ...

樓主,我2月9號開針,打左5日(375iu) , 得4粒卵泡 , 之後開始加藥,變咗打3支針,之後16號晚打破卵針,18號當日我就取卵...
最後結果,係4粒都拎晒出嚟,但係得一粒受精,我心都好灰...好想喊‼️

別墅

其實多又點,前日去完仁安,Total有成10粒, 同時有個朱古力瘤,手術費8萬。

伯爵府

2018復活節勳章

數量唔緊要,我嗰時都係3粒,阿仔已經6歲

大宅

beebee6191 發表於 19-2-21 13:48
樓主,我2月9號開針,打左5日(375iu) , 得4粒卵泡 , 之後開始加藥,變咗打3支針,之後16號晚打破卵針,18 ...
我情況同你一樣,但我未抽卵,結果可能同你一樣,但無辦法,唯有再試

大宅

angel0919 發表於 19-2-21 14:44
其實多又點,前日去完仁安,Total有成10粒, 同時有個朱古力瘤,手術費8萬。
...
其實一切都係講彩數

別墅

Beanbean123 發表於 19-2-21 15:25
我情況同你一樣,但我未抽卵,結果可能同你一樣,但無辦法,唯有再試

其實點樣可以多卵啲,質素會好啲?

大宅

beebee6191 發表於 19-2-21 15:34
其實點樣可以多卵啲,質素會好啲?
有D jm話食dhea可以增加數量,co q10可以提升質素,我自己食左3個月co q10,成效點真係未知,但數量上我覺得幫唔到

大宅

shine1981 發表於 19-2-21 15:07
數量唔緊要,我嗰時都係3粒,阿仔已經6歲
我只係有3粒卵泡,入面有無卵子未知,即使有都希望捱過培植期

伯爵府

2018復活節勳章

Beanbean123 發表於 19-2-21 15:39
我只係有3粒卵泡,入面有無卵子未知,即使有都希望捱過培植期

唔好咁緊張先,要放鬆心情先容易中,我第一次就係大緊張,影響賀爾蒙所以失敗,第二次做因為醫生話唔太樂觀,所以我一早打定輸數,諗住呢次反正都開咗針,做埋佢,志在參與,唔得就過台灣繼續做,咁樣放輕鬆最後反而嗰次就成功生咗阿仔

大宅

樓主,我2月9號開針,打左5日(375iu) , 得4粒卵泡 , 之後開始加藥,變咗打3支針,之後16號晚打破卵針,18 ...

我由頭到尾都是每日打一支針,你要打咁多!

大宅

我第一次都係抽4,得一粒受精⋯唔好灰心,靚既一粒都可成功,而且我地都只係需要一粒之ma

別墅

紫葡萄 發表於 19-2-21 16:01
我第一次都係抽4,得一粒受精⋯唔好灰心,靚既一粒都可成功,而且我地都只係需要一粒之ma
...

我都唔知點解我要打咁多枝,頭五日我就打一支你,尾四日我就要打3枝,跟住就抽喇!!
但係今日醫生打電話俾我,原來我係有兩粒受精,一粒畸形唔要得,而家剩返一粒,依家要睇吓去到第五日嘅情況係點,因為佢話而家暫時肧胎成長比較慢,如果正常我就可以去做篩選檢查。

別墅

紫葡萄 發表於 19-2-21 16:01
...

我都唔知而家個一粒係靚唔靚,佢話要睇到第五日先

你第一次做嘅時候係幾時啊?係咪一次bingo?

大宅

紫葡萄 發表於 19-2-21 15:58
我由頭到尾都是每日打一支針,你要打咁多!
我由13號開針到而家打左共23針,我已經無乜感覺

大宅

beebee6191 發表於 19-2-21 16:11
我都唔知點解我要打咁多枝,頭五日我就打一支你,尾四日我就要打3枝,跟住就抽喇!!
但係今日醫生打電話俾 ...
你同我一樣,我頭兩日兩支,第三、四日一支,之後全部三支起跳

大宅

beebee6191 發表於 19-2-21 16:12
我都唔知而家個一粒係靚唔靚,佢話要睇到第五日先

你第一次做嘅時候係幾時啊?係咪一次bingo?

未放呀

首頁

尾頁

跳至