自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

桂林仲有出名既係正骨水、牙膏同埋西瓜霜。(不過我都無買)

不過要自己小心格價。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

幾年前暑假自由行去5天,只是去了陽朔,住漓江旁的賓館,房可以望住漓江的。
Day 1 下午到休息一下行西街
Day 2坐大船遊漓江大半日,賓館代訂,晚上行陽朔再到西街酒吧聽歌
Day 3 遊遇龍河,晚上劉三姐,再到西街酒吧聽歌
Day 4 包車陽朔一日遊,相公山,大榕樹
Day 5漓江玩水,收拾

琥珀宮

20020116 發表於 19-2-19 20:02
行程係咪正呀?

標明話純玩團,似乎係又似乎唔係,一樣帶我地去果啲景點有野買,有人推銷不過冇人迫買,遊船、入岩洞、上少數民族景點都一定有人幫你影相,整埋個靚靚相框收客錢。我都係咁意買咗4幅相。

當地導遊講廣州話,又有一人一耳機聽佢講解,因為我喜歡歷史,聽佢講當地歷史,非常有興趣,但如果對歷史冇興趣就

過去一年,隨男家跟啲比美味之旅更細旅行社嘅大陸團,食肆嘅環境頗差,但永安起碼四四正正,導遊都對辦。呢個所謂純玩團團費$199x,唔包小費,每人亦要俾成6百幾人仔去參加自費活動,侷俾,行程一部分。所以實際每人約港幣3千。

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

hellomiki 發表於 19-2-19 18:09
永x好貴 有jm話跟唔好,又貴又唔好

我舊年11月跟永安,食差住差,團費2499,5個自費行程。
我聽人介紹話永安好啲,點知

水晶宮

hellomiki 發表於 19-2-19 12:45
仲有無其他jm都睇過劉三姐? 係咪都覺得悶? 如果係我會取消唔去lu

你係咪講張藝謀的印象劉三姐?
我上個世紀跟團去桂林時自費睇過,悶唔悶就真係見仁見智,我就唔覺得悶,大製作,實景做舞台,唔係完全明白佢想表達乜嘢,但當係見識下都值得

男爵府

回覆樓主:

我去年join油麻x旅遊,食差住差,自費都有4個 但一分錢一分貨,價錢算抵玩$1,xxx巳包自費項目。
桂林山水真的很美 !

男爵府

hellomiki 發表於 19-2-19 15:12
謝分享
請問遊漓江到陽朔ok嗎?需時幾耐? 我無plan呢個,因包左車

大慨2個半鐘
我地都包咗車,叫司機車我地去碼頭,然後車我地啲行李去陽塑

我反而覺得遊灕江係去桂林重點
桂林山水甲天下,老人家一定鍾意

人仔20蚊紙幅圖就係灕江其中一段

公爵府

SandyKL 發表於 19-2-19 20:25
標明話純玩團,似乎係又似乎唔係,一樣帶我地去果啲景點有野買,有人推銷不過冇人迫買,遊船、入岩洞、上 ...

你說$199x意思是永安?定話大陸團?唔好意思,我咁多問題,因為我想了解多啲,我要帶父母去玩。不過我見上面又有人話永安唔好??!!我都唔知可以揀咩團好,所以周圍問人。

琥珀宮

20020116 發表於 19-2-19 21:47
你說$199x意思是永安?定話大陸團?唔好意思,我咁多問題,因為我想了解多啲,我要帶父母去玩。不過我見上 ...

永安。

可能我1 月中去,係淡季,導遊都話景點人少,旺季冇行得咁舒服。香港領隊直程話果個時間去旅行,相信大家都係退休人士,哈哈!我唔係,阿伴旅係。

原本劉三姐係自費項目,但導遊話班演員太凍放假,冇得睇,唔知真定假嘞。

剛報咗名3月去條新線,寧夏,又係跟永安。大陸好啱我呢亭鍾意睇古蹟嘅旅客。

公爵府

SandyKL 發表於 19-2-19 21:56
永安。

可能我1 月中去,係淡季,導遊都話景點人少,旺季冇行得咁舒服。香港領隊直程話果個時間去旅行, ...

咁平?!我剛睇永安團成4千幾呀

琥珀宮

20020116 發表於 19-2-19 22:05

你用永安app?我見有,仲有個$17xx添,但所有行程已同一月時我參加果個團唔同咗啦!

琥珀宮

20020116 發表於 19-2-19 22:05

有吖,用佢個apps入去睇。

琥珀宮

畀面勳章

SUKI20062014 發表於 19-2-19 12:26
哩個19號出發村2899
桂林、龍脊梯田、陽朔 4天純玩團
[KLT04-ZNS]

4日紅日?請問幾錢?

公爵府

SandyKL 發表於 19-2-19 22:08
有吖,用佢個apps入去睇。

呢啲未必有架,我落舖面問,佢就有實有咩實團開

琥珀宮

20020116 發表於 19-2-19 22:26
呢啲未必有架,我落舖面問,佢就有實有咩實團開

有,成唔成團有得睇,唔係虛假,click入去個頁面出發日期與價格,會見到月曆,有綠點即已成團,橙點未成團。

我之前報其他嘅團都只用呢個app訂㗎咋。

子爵府

hellomiki 發表於 19-2-19 15:56
十厘畫廊,留多久時間玩好? 我想預算下時間,因那天遇龍河也會玩,聽人說好玩,還有銀子岩
...

十厘我去左半日!劉三姐在户外我冇睇因為太凍!反而千古情幾好睇!

子爵府

hellomiki 發表於 19-2-19 15:56
十厘畫廊,留多久時間玩好? 我想預算下時間,因那天遇龍河也會玩,聽人說好玩,還有銀子岩
...

因為我係自由行, 住間酒店好多旅遊package 會介紹比你, 散買又得同佢地買仲平D。

我自己覺得遇龍河好悶 可能係淡季人影都冇隻

珍珠宮

bluetulip 發表於 19-2-19 21:06
你係咪講張藝謀的印象劉三姐?
我上個世紀跟團去桂林時自費睇過,悶唔悶就真係見仁見智,我就唔覺得悶,大 ...

係呀,好像又叫大宋千古情,睇舞台劇咁

珍珠宮

HAPPY~123 發表於 19-2-19 23:23
十厘我去左半日!劉三姐在户外我冇睇因為太凍!反而千古情幾好睇!

印象劉三姐=千古情?

珍珠宮

HAPPY~123 發表於 19-2-19 23:28
因為我係自由行, 住間酒店好多旅遊package 會介紹比你, 散買又得同佢地買仲平D。

我自己覺得遇龍河好悶 : ...

遇龍河也聽過有人話好好玩

首頁
45678...9

尾頁

跳至