自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

算整齊

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

係整齊既,放工前一定將文具放回原有位置,再將文件放在不同層格既 TRAY 內 或 一疊疊擺好。我好怕一早返工見到成檯文件 或 In tray 一疊文件。

珍珠宮

整齊但多野

男爵府

我以前返工寫字枱係亂亂地同多嘢,不過我一唔執,一執就執到好乾淨。

唔知寫字枱係咪反映返你自己屋企係點。。。我屋企都係亂亂地但係我一執屋就要執得好乾淨。

大宅

回覆樓主:

尚算整齊
我有好多私伙野擺喺公司用
全部貼曬名

伯爵府

Anviz豬 發表於 19-2-19 09:00
我張枱好似十號風球

亂到老細頂我唔順,間中就好聲好氣叫我執因為佢知鬧我更加唔睬佢,我話執左揾唔到d野但都會係咁意執執,佢就超整齊間房好似示範單位,最後佢做埋呢個月都退休直情唔理我放棄左我

侯爵府

chloe-mame 發表於 19-2-19 11:37
我部門仲用緊有筆蓋嗰種,櫃貨喎,勁唔好寫

我都係筆蓋款
我淘嘅筆重好用

改錯帶試過成片甩返出來痴實上一頁紙質素太差,要自費塗改液
8-)

侯爵府

李豆豆 發表於 19-2-19 11:30
影印機冇scan function?

原子筆依家新既㩒㩒筆好左,都ok

影印機無scan function
全層樓用一部printer
但有4部碎紙機

部printer壞到print出來嘅文件一撻撻色,又唔換,所以自費買printer用
8-)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

整齊,我自己出錢淘左啲架,整齊企理揾野都容易啲,再放左啲裝飾小擺设,日日返工對住都開心啲

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我係好多嘢,但算係整整,亂中有致
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

寫字枱除咗desk top同keyboard 、mouse外,幾乎係吉嘅,如果我唔響位,連一枝筆都無放枱面。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

holland_muihk 發表於 19-2-19 09:08
好整齊,我唔鍾意做野張枱亂七八糟,俾人整亂我會好忟

男爵府

二小姐 發表於 19-2-19 23:52
影印機無scan function
全層樓用一部printer
但有4部碎紙機

我地個度岩岩换走左部幾十年既影印機, 换左部有scan function既影印機, 不過私忍問題 scan function冇得用, 正苦就係咁低能!

水晶宮

Anviz豬 發表於 19-2-19 09:00
我張枱好似十號風球

暫時齊整
天空之城, 快樂之地

伯爵府

算整齊,放工前一定執枱面。
最怕第二朝返工時,見到成枱都係文件。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

枱面都OK..根本都冇乜野放枱
(因為根本冇乜野做)

首頁

尾頁

跳至