想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 Jaycebobo 的帖子

加油吖樓主。。。我都等待緊去做ivf ,排左政府4年,等到成35歲,見住朋友既小朋友都成10歲,自己就一路都無未有,相當痛苦,中間自己去做過ivi 可惜吾成功,最近又check 到老公既精子,形態差,醫生最終都建於我地做試管,但中要等多1年,我朋友就叫我番深圳做試管,可惜我先生又吾想我番去做,怕什麼吾安全,極致無耐,為左生小朋友,已全面辭工,香港私家做又非常貴!

別墅

DeedeeYuen_FB 發表於 19-4-29 14:40

加油吖樓主。。。我都等待緊去做ivf ,排左政府4年,等到成35歲,見住朋友既小朋友 ...

有冇考慮台灣?

大宅

DeedeeYuen_FB 發表於 19-4-29 14:40

加油吖樓主。。。我都等待緊去做ivf ,排左政府4年,等到成35歲,見住朋友既小朋友 ...

去台灣造,不要等!要知道女人每一年卵巢功能都下降很多,台灣的醫療制度行美式,醫師比較進取,比如我的醫師,事事以病人利益為先,這點我非常欣賞,加上費用平呀,抽卵加放胎先港幣$45000左右,衛生水平又高,你仔細考慮一下吧

洋房

未考慮過吖台灣,人生路不熟,有考慮過上深圳做試管,可惜先生又吾想喎,岩岩見完姑娘佢話政府係要等1年時間,除非自費就快

大宅

同意。。我當初在香港看醫生。。驗血驗的項目很少。。

幸好,我到台灣。。才知自己免疫有事。。指數高了10倍

大宅

DeedeeYuen_FB 發表於 19-4-29 16:44

未考慮過吖台灣,人生路不熟,有考慮過上深圳做試管,可惜先生又吾想喎,岩岩見完 ...

我之前在威爾斯自費,佢明知我PCOS都堅持要我先做IUI,浪費時間金錢

大宅

Yes_Mom 發表於 19-4-29 20:12

同意。。我當初在香港看醫生。。驗血驗的項目很少。。

台灣驗乜都超平,本身醫師見我趕住返香港就叫我返到香港之後記得自己去驗免疫,點知喺香港問要6000幾港幣,跟住香港個醫生就叫我返台灣做,佢都話台灣平好多,我最後咪返咗台灣度做係$6000台幣

洋房

可以諗得過。便錢俾香港便好多,但應該點預約,應該要點搞?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

DeedeeYuen_FB 發表於 19-4-29 16:44

未考慮過吖台灣,人生路不熟,有考慮過上深圳做試管,可惜先生又吾想喎,岩岩見完 ...

台灣好易去之嘛,個幾鐘頭機程,機鐵到台北市好方便!一次IVF 飛3次就可以,又可以當去旅行!

大宅

DeedeeYuen_FB 發表於 19-4-30 00:29

可以諗得過。便錢俾香港便好多,但應該點預約,應該要點搞? ...

我個人建議,你上網睇下comment想搵邊個醫生甚至邊個center做,一來M就買張機票飛過去,因為M來第二、三日響果邊驗好血有唒數據去開針係最準確的時間,醫生又可以睇清楚你身體狀況;琴晚另一個post有jm講話佢地嘅center吾需要驗血就開藥,呢個方法我個人非常有保留

複式洋房

Vanessa528 發表於 19-2-19 10:55
2009年,那一年我25歲,開始踏上試管之路,不知不覺已經10年。

09年上海ivf,促排取出17個合格卵泡 ...

樓主加油呀,希望BB 早日痴實你,我都努力中。

大宅

我有做era..但其實你覺得係唔係真係有用?
我結果是121小時殖入。。

大宅

Yes_Mom 發表於 19-5-1 21:34

我有做era..但其實你覺得係唔係真係有用?

我未做過啊,所以吾敢講,呢樣希望有做過的jm答到你,等你了解多D,只知道如果係著床有困難,做ERA係一個方法

大宅

我還沒有殖入。。只是做不到pgs..33歲。。有7個囊胚。
送叫我如果想搏生兩胎。。就要做era

大宅

Yes_Mom 發表於 19-5-1 22:40

我還沒有殖入。。只是做不到pgs..33歲。。有7個囊胚。

因為胚胎養不到D5所以做不到PGS?

大宅

2019新春慶豚圓

加油祝你成功

複式洋房

2019新春慶豚圓

現在在病房中等待做手術。。。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

Vanessa528 發表於 19-6-14 08:23

加油,祝福你

別墅

加油(emoji)(emoji)要勇敢丫!

大宅

加油、祝你一切順利

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊