興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

貓貓有10歲了, 前主人搬家唔要
我就攞左回家照顧
佢已經到了我家5日
每日半夜都不停叫....安撫完上床訓..唔過一陣又再叫
野食同水都充足

他來我家5天...我晚上基本上未訓過~~
點算?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

Reema 發表於 19-2-19 17:39
貓貓有10歲了, 前主人搬家唔要
我就攞左回家照顧
佢已經到了我家5日

困大籠(房間亦可),入面有水有廁所,再揾塊大布(毛巾/舊床單)蓋住,只留一邊通風!貓去新地方,無安全感,千祈不要由佢自由行,貓無處躲,就會想逃走,小心一開門窗就標出街!
正如你去一個新環境,無人話俾你知你要做D咩,坐係邊,幾時食,廁所係邊......你都會開口猛咁問人啦

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 701003 的帖子

THANKS
我已經做左....

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

Reema 發表於 19-2-20 16:17
回覆 701003 的帖子

THANKS

俾D時間老人家

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

701003 發表於 19-2-20 16:18
俾D時間老人家

子爵府

701003 發表於 19-2-20 16:07

困大籠(房間亦可),入面有水有廁所,再揾塊大布(毛巾/舊床單 ...
我果時唔識一帶貓回家就俾佢自由活動, 好彩佢叫了一晚就適應了.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊