自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

持之以恆 發表於 19-2-19 22:47
大概係"唔想我啄住你,就唔好俾位我入"咁上下。

佢改左,我都真係幾乎忘了
違規內容

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

持之以恆 發表於 19-2-19 22:47
大概係"唔想我啄住你,就唔好俾位我入"咁上下。

內容係咁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

restahaus 發表於 19-2-19 21:52
當然有問題,不過香港有很多老師都是這樣的態度,他們基本不合適做老師

...

絕對認同!

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

就黎DSE ,勸說下佢,千萬唔好得罪老師。

公爵府

回覆樓主:

教師的水準也是參差不齊的,反正也快畢業了。

珍珠宮

唔遲到同買返啲襪長啲咪無野比老師捉囉

大宅

melovelife 發表於 19-2-19 22:44
樓主好似見無JM幫佢,已修改了内容 我都好想知老師講左D乜?

我唔係要人幫我,而係聽到呢d說話,個心有d唔舒服,想聽吓其他人意見啫。
d留言返而真係點醒咗我,我而家已經知道點做

子爵府

ching~mama 發表於 19-2-19 21:39
我女(F·5),呢個老師一向都唔鐘意佢,我都叫我女做好d自己就算,返正讀多一年就畢業。
身為老師(仲要係名 ...

呢句野終生受用,出黎社會做野,更加係事實

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

真奇怪,呢句說話,我同阿女都講得多。如果自己無錯,又點會俾老師話呢!我成日同佢地講,你估人地好想話你呀!包括老師同我在內。而家啲學生個個都寸寸貢,做老師好難做㗎!其實,點解啲學生咁囂張,好多時都因為有家長撐腰。你試下易地而處,你就感受到。
Minniemouse:-P

男爵府

牛年勳章

回覆樓主:

下次唔好遲到喇, 我地鈎手指尾,答應老師好唔好? 襪仔有D短,一定係長高左,要同媽媽講換襪仔喇, 知唔知道呀

珍珠宮

ching~mama 發表於 19-2-19 22:20
我都有話我女,係你自己遲到比人捉抵你。
但係有次比我女見到有個學生(個老師鐘意)遲到,個老師竟然叫佢快 ...

自己個女錯都仲要攞個唔知存唔存在嘅例子嚟反駁,唔怪得你個女會屢勸不聽喇,個訓導主任盡責先話佢咋,你自己唔教女人地幫你教佢怪人,無言!

子爵府

ching~mama 發表於 19-2-19 21:39
我女(F·5),呢個老師一向都唔鐘意佢,我都叫我女做好d自己就算,返正讀多一年就畢業。
身為老師(仲要係名 ...

遲到咪改囉⋯⋯襪短咪買過囉!小問題⋯⋯當老師好心提醒自己囉

子爵府

湘 發表於 19-2-20 00:04
下次唔好遲到喇, 我地鈎手指尾,答應老師好唔好? 襪仔有D短,一定係長高左,要同媽媽講換襪仔喇, 知唔知 ...

樓主女f.5啊,唔係5歲啊

珍珠宮

回覆樓主:

就咁睇樓主個女都係啲反叛青年難教嗰隻,其實個老師係咪真係有咁講過嗰句說話我好懷疑

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主女已經中五,犯校規老師咁講冇乜問題,事實將來出來社會工作比老细鬧得仲金。樓主不應過份保護,否則愛佢變害佢。比著係我女我會認同老師,講佢知唔想比人话请自己做好啲。

珍珠宮

whyyou 發表於 19-2-20 00:12
自己個女錯都仲要攞個唔知存唔存在嘅例子嚟反駁,唔怪得你個女會屢勸不聽喇,個訓導主任盡責先話佢咋,你 ...

Agree

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

怪獸青BB 發表於 19-2-19 22:01
老師甘講無問題,到佢出社會工作再難聽都有,唔係幼稚園小學生講野唔使太溫柔轉折
...

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

小艾美 發表於 19-2-19 21:48
我又唔覺得老師咁講有問題喎。
佢講事實。

同意

首頁
23456...7

尾頁

跳至