自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

帶小朋友去旅行, 拎定平安藥係常識....

男爵府

帶小朋友去旅行冇問題呀,只要準備好多有野就ok。點解冇記憶就唔駛去玩?我睇番自己細個去玩d相不知幾開心。就算13個月大定13歲都一樣架,有病最好睇醫生啦。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

大宅

最好笑係 BB 有病唔去睇醫生, 上網問人有咩用? 期望網友幫到 d 咩?

禁止訪問

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

帶咁細嘅 b 去旅行,真係攞苦嚟辛

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

個人覺得帶13個月BB去旅行已經係嘥氣, 仲要無帶平安藥, 果真藝高人膽大

大宅

櫻花bb 發表於 19-2-19 21:51
真心唔明d人,大阪呢排流感咁勁,仲帶咁細個bb去,天氣又凍!帶平安藥又帶得4次咁少,仲諗住喺藥房買成藥俾 ...

大家都辛苦

珍珠宮

真心唔明d人,大阪呢排流感咁勁,仲帶咁細個bb去,天氣又凍!帶平安藥又帶得4次咁少,仲諗住喺藥房買成藥俾 ...

有幾種心態:
1. 無人睇BB又恨去,唯有帶埋
2. 自己想去又怕被人話唔生性,咪話帶阿B去見識下囉
3.曬命,明知阿B乜都唔識都要帶埋去,表示自己唔志在
4. 咁做可以影相放上網放閃嘛!幸福形象工程
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

侯爵府

好媽媽勳章

mercurycc 發表於 19-2-19 22:17
有好多話2歲以下要帶去多d機票抵好多,
有d唔係有鬆動錢都會去架,佢去佢唔去好無面。
...

係丫,我女當年2歲2個月第一次搭飛機,俾人話我係咪錢多,點解唔喺2歲前同佢去,我都費事理佢。我自己小朋友6歲前都一定去搵醫生開定安全藥。依家大個就無,但都睇地點,有時去1個星期以上都會拎定。仲有,一定買保險

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章

根本係父母想去..
你話有2歲幾我都覺得OK

13個月......... 真係無咩知道

象牙宮

chuballball 發表於 19-2-20 10:29
帶3歲以下去唔洗買機票
我身邊好多人都唔執輸
唔係2歲以下10%機票,2歲以上小童票咩?
有免費?

珍珠宮

畀面勳章

birdy09 發表於 19-2-20 11:11
帶咁細嘅 b 去旅行,真係攞苦嚟辛

未打齊針,日本又話爆流感,真係唔應該帶BB去啦。起碼佢有2歲,會行會講嘢先啦。急都唔急在一時。

象牙宮

回覆樓主:

佢地可能覺一歲已經食到少少大人野,識坐,加上好耐無去玩,咪帶埋出門囉! 就算香港,咁細個都應該睇醫生啦!我仔都係咁上下大飛過一次,不過係去外國探親,老人家飛唔到黎香港先迫住要帶佢飛

侯爵府

係呢個媽媽自己唔知攪乜姐
咁大個人
自己bb 病
睇唔睇醫生都唔識自己決定
只識出post 呃like
我係佢fd 就回佢:sort 架?仲唔帶個b 去睇醫生

伯爵府

李露眉 發表於 19-2-19 21:55
而家好多都係咁

我個人唔會,帶咁細去絕對唔係享受
X2 而且佢地根本唔記得

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係咪前排問可唔可以發住燒,照搭飛機去旅行果個。。。。? 真係好心啦,病住去,根本都乜都玩唔到啦

子爵府

去旅行無問題,你個問題是有無做準備,好多父母是無的,這位就是一個,有什麼可能無平安藥,還無預醫院資料。無預睇醫生的一定不合和BB去,這些父母我想連在香港都不識處理。何況在外地。

伯爵府

無人幫手湊bb咪帶埋佢去旅行囉,尤得佢俾工人/長老湊咪又大把人話父母掛住玩無責任心
帶小朋友去旅行,帶定平安藥、買旅遊保係必須

首頁
12345...8

尾頁

跳至