自由講場

跳至

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

如果博士預測準確, 請問未來二、三 十年香港什麼行業會有優勢?
讀大學選什麼科係前途比較光明?

文文倒數第二段下半部到底在說什麼?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bks2014 發表於 19-2-20 09:26
如果博士預測準確, 請問未來二、三 十年香港什麼行業會有優勢?

其實又商科點都唔會死架..

但係呢段嘢好在廣告feel
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

大宅

敢說反話

大宅

2019勳章 畀面勳章

作者 湯文亮
呢個人唱淡樓市多年,近幾年又俾人影到佢女買樓

男爵府

good_pig 發表於 19-2-20 09:28
其實又商科點都唔會死架..

但係呢段嘢好在廣告feel

我看不出來有廣告feel, 請問他這篇文廣告什麼?

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bks2014 發表於 19-2-20 10:28
我看不出來有廣告feel, 請問他這篇文廣告什麼?

想窮都難..
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

珍珠宮

尋晚我仔都問我,香港响大灣區係咩賣點?
我覺得係金融同法律吧?會計嗰啲都應該要,我估!

大宅

廢文

別墅

小源 發表於 19-2-20 10:57
廢文

哈哈,簡而精

男爵府

個人意見, 除咗金融, 主要就係曾蔭權提倡嘅六大產業
醫療
創新科技
測量/認證
環保科技
之頰

男爵府

學下化𤕸,練下演技,做KOL 更爽啦

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

IloveJJ 發表於 19-2-20 10:55
尋晚我仔都問我,香港响大灣區係咩賣點?
我覺得係金融同法律吧?會計嗰啲都應該要,我估!
...

但係香港套法律 / 會計制度同大陸唔同喎。

複式洋房

2019新春慶豚圓

都係律師醫生

子爵府

回覆樓主:

我地先用大灣區嚇阿仔,你仲唔勤力讀書,X都無得食 到時旺咩真係無人估到

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔市儈,今日讀書正常都唸第二日搵食
唔通學象牙雕刻、漁船維修咩
有人話過,廿年、三十年後嘅熱門行業,可能今日都未出現。正如之前邊個會估到寫blog、電競可以搵食?
所以,到時至算吧。大路黎講,醫護、建設呢d應該穩陣的

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

一定係醫啦, 簡單直接, 去邊都一樣用到。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

felicesmile 發表於 19-2-20 12:25

X 2

20年內,應該都唔可以發展到....機械人診症吧~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

felicesmile 發表於 19-2-20 12:25

醫,殯儀,術數,呢3樣幾千年都唔會冇得做
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

大力大力 發表於 19-2-20 12:48
X 2

20年內,應該都唔可以發展到....機械人診症吧~

一般門診被機械人取代都唔奇喎,九成時間睇醫生佢都係問你兩句最多聽吓肺⋯

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

blackypurin 發表於 19-2-20 13:06

一般門診被機械人取代都唔奇喎,九成時間睇醫生佢都係 ...

到時有醫生牌的話,再進修專科囉
一世做門診都唔係路呀

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊