0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

我自己一個湊bb,個半月大,日頭屋企無人,我見bb訓左有時會行開行埋去廁所(有時開大會耐d),去廚房搵野食等等,依排開始,只要離開bb房就形住形住聽到佢喊,大概有一半係真,一半係假。其他新手媽媽有無依個情況?

男爵府

係呀,完全係甘,湊到精神緊張

禁止訪問

大宅

我果陣都會,
走去沖涼一開水就聽到 bb 喊聲
後來個人冇咁緊張就冇發生喇

複式洋房

Wongbbbbbbbb 發表於 19-2-20 16:40
我自己一個湊bb,個半月大,日頭屋企無人,我見bb訓左有時會行開行埋去廁所(有時開大會耐d),去廚房搵野 ...

我都係,我唔知係咪精神太緊張,訓教都好似聽到bb喊,而且有時訓教有意識,睇到嘢,但郁唔到

男爵府

回覆樓主:

係呀 我以為自己幻聽,過幾月到BB大d就無喇

大宅

我個女5個半月我都會,有時係廚房洗野好似聽到喊聲,但係佢不知訓得幾好!

大宅

回覆樓主:

我果囡3個月都有呀,成日沖入房,靜靜雞睇下

男爵府

你話做婚媽媽呢份工幾辛苦,打工吟唔會有「老細好似叫我」

別墅

係呀,初頭個一個半月都會咁,行開嘅時候成日好似聽到佢喊,又行返轉頭望,好似你咁講一半係真一半係假,我試過一次走去沖涼,我奶奶又係自己房睇戲, BB喊到好犀利佢都聽唔到,當我沖完涼着衫嘅時候聽到佢喊,嚇到我求其着完即刻出嚟睇bb

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

系吖,有同感,你BB依家仲細。我果件24個月,我開大希望快手D,打開洗手間門,如果囝囝一醒狂喊,爬起身,識行識走。

珍珠宮

完全中!成日都以為bb係度喊,精神緊張咁

男爵府

原來個個都係會甘,我以為自己太大壓力

別墅

原來大家都係咁,哈哈,我都以為我過分精神緊張。呢度好多同路人

我宜家出bb房門係面向bb慢慢吞後行出門,再靜靜地關門漏番條門喇,再係門喇裝佢幾眼confirm訓左先走。

大宅

2023年兔年勳章

我都係咁呀,周不時都會聽到,好驚佢有d咩事… 但好辛苦

禁止訪問

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我都會有架,我bb細個既時候超鐘意喊,我經常做其他嘢既時候都聽到bb喊聲,然後衝過去,哈哈

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我唔算好緊張果d人,但我都有咁情況 成日好似聽到佢哭咁
大事化小, 小事化毛.........

首頁

尾頁

跳至