自由講場

跳至

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

25歲個年奉子成婚,個時轉左做全職媽媽,因為無工人我一腳踢湊曬,做媽媽o既你地應該都好明白,生左之後我地全副心機都放落囡囡到,希望照顧好佢,我以為做好媽咪老婆就夠啦~

老公有日佢公司食飯,佢支支吾吾咁唔帶我去,我問佢點解,佢竟然話我又唔打扮又無新衫好失禮,我個下好傷心,我無出聲,我真係承認我連化妝品都無乜點用。

我以前做女出門口都成粒幾鐘,襯衫化妝,依家?最緊要方便快速搞掂好,即刻抱個女番學買送打理家務。我全心全力為屋企,佢係到咁樣嫌棄我外表?我真係好嬲!唔開心左好耐。

直到有次中學聚會,成10幾年無見班同學,我同老公都一齊去,係個聚會度我真係意識到我完全係放棄左自己,有幾個同學同樣係媽咪而且又有番工,重要生左幾件,依然keep得好好,好靚好charm,閒時會同朋友旅行,又學YOGA,我個晚真係醒覺自己有幾懶。

開左wtsapp group 傾計知道d同學真係有花時間keep,見佢地約去做gym我又唔敢join,我又無特別多時間,我知佢地會洗錢去做下機,做下treatment ,我就開始上網睇左好多,真係花多眼亂,每次同學約埋去做treatment 我都無出聲,我真係怕好貴,但越睇就越心思思想去做減肥護膚,好想變到好似佢地咁靚......

tansyneko    發表於 19-2-27 13:27
日月水火    發表於 19-2-23 18:48
BBJOJO    發表於 19-2-20 22:52

複式洋房

applechan1003 發表於 19-2-20 21:04
25歲個年奉子成婚,個時轉左做全職媽媽,因為無工人我一腳踢湊曬,做媽媽o既你地應該都好明白,生左之後我 ...

啲男人都係衰,我哋女人付出咁多為屋企,都完全冇體諒過

大宅

applechan1003 發表於 19-2-20 21:04
25歲個年奉子成婚,個時轉左做全職媽媽,因為無工人我一腳踢湊曬,做媽媽o既你地應該都好明白,生左之後我 ...

其實豐儉由人啫,唔一定做貴treatment 同 course 先有效果

珍珠宮

回覆樓主:

啲男人去搵小三咪原來,唔洗負責

民房

先慢慢由皮膚運動開始,無話一開始就要用貴treatment.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

FTM D時間碎到好似麻婆頭腐咁
我都係上網睇,睇到自己想去就去
得閒睇多D等D仔囡返學就即做自己野

APIGMA    發表於 3 天前

子爵府

想做運動,有心做喺屋企都做到。

護膚唔知皮膚要keep到咩程度,做好清潔,化下妝都應該起碼見得人吧。

又唔係成日social 唔洗同人比較太多
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

複式洋房

你想做treatment改善咩問題,你而家變到好肥皮膚好差?
美容院一個treatment package都幾皮野,唔好亂咁黎,係試都睇多幾間先,同埋要做資料搜集。你可以直接去美容院問下,但唔好急住join

大宅

2019勳章

Yes ar

子爵府

明白你照顧個女係無時間幫自己扮靚,但間唔中都要化下妝同老公出下街嘅,就算唔做facial 都要用下靚少少嘅護膚品保養下,如果唔係你老公真係會嫌棄。

大宅

2019勳章

支持比返時間同錢自己扮靚!go go go
睇下家有喜事你就明。

大宅

2019新春慶豚圓

小朋友返左學就的起心肝去跑步
想用小d錢就自己full下masks
唔好懶 唔好得把口講又唔戒口
男人好濺唔會睇到你對頭家既付出
只會睇到你對自己有幾求奇 之後就有藉口出去搵小三

珍珠宮

回覆樓主:

你先2x歲要keep完全冇難度。求其落街跑1粒鐘7、8km出身汗,皮膚即刻靚好多平時都要注意儀容唔好不修邊幅、披頭散髮。。。

伯爵府

回覆樓主:

雖然咁講好似潑冷水
但我身邊見既靚媽都有工人或長老幫手
又或者小朋友去補習社搞掂哂功課同溫習

生活中所有勞氣、激心事件都消失哂
自然心情靚
人又靚啦

如果好似樓主你講
日日親力親為照顧家庭
其實普通做facial都唔太有幫助
可能要花大錢做醫美先有效果

公爵府

回覆樓主:

唔一定做treatment啫
早睡早起
飲食健康
買d啱自己既護膚品
都唔會令自己睇落好差
買下靚衫應該係女人都鍾意架

複式洋房

係咪應該由做運動開始,唔使晒咁多錢住,入美容院做一個treatment都要放低幾百一千,好唔化算.....

大宅

回覆樓主:

女人咩時候都唔好放棄自己呀,我唔會理人睇法,係自己對自己有要求,唔會比自己變醜0 其實唔一定要好貴的facial..自己做下運動,家中做facial, 唔好比自己肥最緊要,一肥毀所有,買下靚衫,化個淡妝已經好唔同

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

longyiuma 發表於 19-2-20 21:26
小朋友返左學就的起心肝去跑步
想用小d錢就自己full下masks
唔好懶 唔好得把口講又唔戒口

其實我都成日出聲話C6肥走樣
不過我係女人
冇人話我衰
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

運動、護膚,如果你肯花時間同心機

每個月用$4000已經效果好好,講緊係靚到好似d呀太咁

當然妳本身要係正常樣,正常皮膚

唔係200磅 + 滿面暗瘡

$4000唔係話好平,但如果係其他地方度慳dd,呢筆錢應該可以洗到,可能仲有錢買下新衫化妝品扮靚d

珍珠宮

sweetchrisma 發表於 19-2-20 21:30
係咪應該由做運動開始,唔使晒咁多錢住,入美容院做一個treatment都要放低幾百一千,好唔化算.....:money$$ ...

皮膚同身形係兩樣嘢

兩樣都重要

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊