夫婦情感

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

Nancy20090615 發表於 19-2-21 16:25
佢無令你咁樣, 佢都無唔比你做任何野, 係你自己揀變成咁樣, 一個字, hea.
...

我都唔想咁hea,好想有返果種衝勁

大宅

20150618bb 發表於 19-2-21 16:46
你地相識左幾長.............後結婚?而家有甘想正常,你有幾大年齡?

我地一齊左十年,剛剛結婚半年,我三十歲,佢三十五

大宅

Stephen3163 發表於 19-2-21 16:48
如果你覺得開心便繼續一齊,否則長痛不如短痛

咁總會有開心既,但婚後唔同左感覺有D怪怪地

大宅

Nancy20090615 發表於 19-2-21 16:50
聽落你自己都好似好乏味. 聽落你老公又唔係好大男人, 你講果 d 手尾好似好少野, 兩三下做左佢. 咁你地共 ...

多謝你嘅意見介唔介意分享平時點哄老公?婚後我地無左生日禮物同情人節禮物了,婚前十年都仲會keep住送

男爵府

人妻一號 發表於 19-2-21 21:20
多謝你嘅意見介唔介意分享平時點哄老公?婚後我地無左生日禮物同情人節禮物了,婚前十年都仲會kee ...

其實生日、情人節~簡簡單單買個蛋糕一齊慶祝已經好足夠~我同我老公廿幾年~每年生日一定會食蛋糕慶祝~都覺得好開心

男爵府

回覆樓主:

如果你哋10年來相處方式一樣,但佢態度唔同左,你都要諗下佢轉變原因--係討厭而家嘅生活方式定係已經唔愛你。

大宅

kit_katw 發表於 19-2-21 17:26
回覆 人妻一號 的帖子

如果你都重有打扮,咁應該唔關你外表事...其實當時間愈長...內在重要過外在...個個都 ...

雖然我喜歡打扮,但自拍拖後我同男性朋友斷絕晒來往,唔知係咪咁佢覺得我無左吸引力呢,你都好丫,會同佢搵共娛樂,但我對打機真係一D興趣都無,我知佢喜歡睇戲,都會陪,就好似一D我唔中意既打交片我都會去,佢可以一日叫我同佢睇二出戲

大宅

hontari 發表於 19-2-21 17:37
搵野學好,搵朋友都好,總之有返自己的生活
我同c6結婚後好,就算做埋ftm後都好,都keep住同朋友聯絡,約 ...

一個月都有四五晚,仲要帶埋囡囡,好犀利呀(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 我不知幾想返娘家食飯,又有湯飲,又唔使諗食乜嘢,但係我c6每次返去都話好耐先食完餐飯,因為我媽咪好熱情,食完正餐又食糖水又食生果,每次食飯都真係食好耐先返屋企,c6個人鍾意快快趣食完飯返屋企果種,另外想問下大家,我都想搵嘢學,但係諗唔到有乜嘢學,大家有冇好介紹

大宅

mini1204 發表於 19-2-21 17:41
咁睇黎佢不嬲都係咁既人喎
你點會期望婚後佢會活躍左?
其實每個人都要保持自己獨立性

唉,我又好衰嘅, 3000我自己袋,家務自己做,不過係中意呻下, 係咪所有c6都真係頂唔順女人呻下一兩句既呢。不過學你話齋,放工真係要多番啲自己嘅活動,如果唔係好難對多幾十年。

大宅

Nancy20090615 發表於 19-2-21 17:55
雖然建議都幾好, 不過, 樓主唔煮飯齋清潔, 又唔負担家裏開支, 佢老公都可能已覺得佢癈, 第時唔煮飯再要佢 ...

我就係唔想比佢覺得我好廢呀,喺佢眼中佢覺得我係好需要佢、但係事實我又唔係個咁嘅人,最多係唔識煮嘢食,唔係好識照顧人,但係都未去到要人照顧返轉頭嗰種

大宅

anna59 發表於 19-2-21 18:18
如果識煮飯就可以留到個老公就唔會咁多人離婚啦, 未有仔女已經黑面, 生左仲恐怖, 我系樓主就唔生BB喇 ...

咁又唔得,到咗某個階段真係要生個BB。感覺先會完整(如果生到嘅話)依家啲人成日話生BB好難

大宅

ckcpooh 發表於 19-2-21 18:30
我就係生左2個小朋友,世界只有老公同細路,本身仲有返工,又係無約朋友,而家2個準備入小學,開始唔慣, ...

我呢咁多年世界都係得佢,就係唔知點解有時好想同距一齊多過同其他朋友出街,可能已經習慣咗呢個人就係你生活嘅所有

大宅

mingmama 發表於 19-2-21 22:01
其實生日、情人節~簡簡單單買個蛋糕一齊慶祝已經好足夠~我同我老公廿幾年~每年生日一定會食蛋糕慶祝~ ...

抄參下你都好wo

伯爵府

熱血勳章

人妻一號 發表於 19-2-21 12:42
好彩係佢畀晒開支另外再比3000,我有時喺度諗係咪我自己做得唔好,其實我主要都係清潔屋企,同埋我唔識煮 ...

佢已經比哂開支,再比果啲點叫家用...
家用係for 持家用途
佢已經養哂頭家,算係咁啦~

大宅

衝勁BB 發表於 19-2-21 22:01
如果你哋10年來相處方式一樣,但佢態度唔同左,你都要諗下佢轉變原因--係討厭而家嘅生活方式定係已經唔愛你 ...

我有問過既,佢覺得無問題,佢話唔厭,又唔係唔愛我,我有同佢講過態度果樣野,佢都唔覺有問題,但黑面果到佢覺得我返屋企唔應該呻佢d鞋周圍擺,覺得我好煩

伯爵府

熱血勳章

人妻一號 發表於 19-2-21 21:15
我地一齊左十年,剛剛結婚半年,我三十歲,佢三十五

可能一齊左十年已經有啲平淡?
我都唔覺得結左婚喺屋企會好甜蜜
只係平淡安穩~就足夠
每個人唔同

伯爵府

熱血勳章

人妻一號 發表於 19-2-21 22:28
我有問過既,佢覺得無問題,佢話唔厭,又唔係唔愛我,我有同佢講過態度果樣野,佢都唔覺有問題,但黑面果 ...

啲鞋周圍擺都係講緊1對鞋,我會由得對鞋
聽日都再著啦
又或者最多聽日咪再亂多一對
好少事~
唔值得影響感情

珍珠宮

回覆 人妻一號 的帖子

生左bb 你會後悔,吾好祈望生左老公對自己好D,生左各方面壓力好大

瑪瑙宮

人妻一號 發表於 19-2-21 22:17
我就係唔想比佢覺得我好廢呀,喺佢眼中佢覺得我係好需要佢、但係事實我又唔係個咁嘅人,最多係唔識煮嘢食 ...

你話生小朋友, 遲早你都要煮比个細路食, 不如學下煮野囉. 而家最好架勒, 以前想要食譜, 又要買, 又要影印, 而家电視視頻好多教學片, bk 都有烹飪分享, 由簡單的開始, 蒸魚, 肉餅, 排骨, 煎豬扒, 雞亦, 你媽都可以教你喇. 唔使日日煮, 放假咪煮一餐囉.

男爵府

人妻一號 發表於 19-2-21 22:24
抄參下你都好wo

咁啱我生日~剛剛一家三口食了蛋糕慶祝~我老公都冇咩情趣的~唔會搞啲花巧嘢~但係每年都會買蛋糕畀我~我已經覺得好滿足

首頁
34567...9

尾頁

跳至