論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

連買個朱古力都要去中環的超級市場.
我告訴她、大超級市場也賣緊同樣牌子的朱古力.

她就是要去中環買

點解呢?

男爵府

1010k 發表於 19-2-21 08:23

佢想像緊自已係高級闊太。
唔好理佢。
佢自已錢, 使多左唔關你事。

wcpcelia    發表於 19-2-21 11:05

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

有多鄉里係度, 可傾計, 拉是拉非。

男爵府

lily-of-valley 發表於 19-2-21 10:22
有多鄉里係度, 可傾計, 拉是拉非。

我有啲懷疑, 中環啲超巿多鬼佬。
姐姐去果度買野, 順便見到啲鬼仔鬼妹扮下好中意小朋友, 同佢地玩下, 順便問下鬼佬請唔請人。
菲姐, 最中意打鬼佬工。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Solarflare 發表於 19-2-21 11:35
我有啲懷疑, 中環啲超巿多鬼佬。
姐姐去果度買野, 順便見到啲鬼仔鬼妹扮下好中意小朋友, 同佢地玩下, 順便 ...
鬼佬好奄尖, 要英文好, broken english唔要。 因以前USA boss請。 人工唔係高D, 一樣人工。但不能跳草裙舞, 屈三屈四。 屈, 手起刀落炒。 去勞工處屈? 因無犯法, 屈唔到。 但工人真係好嘆, 一個伯爺公。 但勾唔到boss娶佢。

男爵府

lily-of-valley 發表於 19-2-21 11:46
鬼佬好奄尖, 要英文好, broken english唔要。 因以前USA boss請。 人工唔係高D, 一樣人工。但不能跳草裙 ...

係。鬼佬工嘆。
但講規矩, 不講人情, 要求高, 做唔到咪炒。
中國人, 雖工時長, 但走賺位多, 講人情。
你試下打鬼佬工, 工作時間傾電話? 仲炒得快過香港人。

大宅

我姐姐話唔鐘意去中環,waste money, 聽到我好開心

男爵府

waiwai_29 發表於 19-2-21 13:39
我姐姐話唔鐘意去中環,waste money, 聽到我好開心

你姐姐貼地。
賺四千幾蚊人工想做中環人, 我無法理解。

複式洋房

我姐姐第一次黎香港,頭一個月好好,第二個月去中環玩完學壞曬,日日就係到hea我。。。
所以我送左佢回鄉了

男爵府

manlily02 發表於 19-2-21 22:59
我姐姐第一次黎香港,頭一個月好好,第二個月去中環玩完學壞曬,日日就係到hea我。。。
所以我送左佢回鄉 ...

其實佢地去中環做乜? 落pub飲酒同啲鬼佬social? 希望有一日做闊太? (老實講, 鬼都未必有錢, 有錢都未必比佢, 好多鬼公一份婆一份)
咁都要佢有本事先得, 好靚女? 英文好好?
你做得啱, 送佢回菲發佢既春秋大夢。

首頁

尾頁

跳至