自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果我有咁有錢,幾百萬年薪幾千萬身家,佢做ft father都得。不過我又無咁有錢,老公亦唔係ft father 料子。有筆錢夠兩個人過到理想中的生活,咁邊個賺返黎都無所謂啦。

水晶宮

身邊有真實個案,男方婚前一般人眼中算係幾叻,名牌大學神科畢業,,高薪,航空公司高層。但是有錢的概念是打工仔奮鬥一世都唔會過上「果種」生活同擁有「果種」程度的財富。婚後男方唔再打工負責打理部分女方財務,生活比起打工生涯舒服百倍。女方是女強人自然對人事有所要求,男方覺得錦衣玉食卻寄人籬下看人面色。這位朋友說的金句就是:男人養女人好便宜,女人養男人養唔起。
少奶奶的身份,丫頭的命...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

angiehouse 發表於 19-2-21 12:11
如果佢有病,養佢無問題,但如果好似人好姐,貪威識食,踩佢有味

大把女人愛同咁做

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

牛牛牛牛 發表於 19-2-21 12:03
睇完夫婦版某個POST忽發奇想,如果妳錢多到洗唔曬,C6霉髧墮但超愛錫妳,係唔係會養佢,甚至買樓只落佢名? ...

有錢成點,富豪級

公爵府

牛牛牛牛 發表於 19-2-21 12:03
睇完夫婦版某個POST忽發奇想,如果妳錢多到洗唔曬,C6霉髧墮但超愛錫妳,係唔係會養佢,甚至買樓只落佢名? ...

未睇,

其實冇問題喎,
細心諗,好似英女王都養咗佢老公咁多年啦,一的都唔覺佢老公上進喎,佢一樣咪俾啲公職佢做,仲用佢個名做好多嘢添,例如菲臘親王牙科醫院⋯⋯⋯

你可以學吓英女皇咁,驚佢悶咪俾啲錢過下日晨或者起幾間牙科醫院俾佢剪下彩囉。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我冇所謂,睇佢鍾意,佢唔想做嘢咪我養佢,佢想做我亦唔會阻止

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

不介意

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

作為男人只可以講
男人有錢就身痕
政府都有教
停一停,諗一諗
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

超級特務 發表於 19-2-21 12:05
錢多到洗唔曬
根本唔使考慮

講得好

男爵府

絕對介意, 我可以唔嫌佢窮, 但會嫌佢廢, 工作唔努力, 家務唔做。 把鬼啦。
te quiero mucho mi amo

男爵府

天佑我們 發表於 19-2-21 12:16
睇下養幾耐係咪一時困難如果唔係
我好介意
我果個成日話我睇佢唔起, 但好老實, 如果你果個日日打機睇fb唔湊仔唔做家務一收工就自己時間, 我一收工就做家務湊b, 佢返工想轉份低人工d 得閒d 唔需要返夜晚 你會點睇? 我比較直, 唔會有好面色比你lor。 我唔係你啊媽, 無義務一定要招呼周到。。。。。

男爵府

MeowMuiMui123 發表於 19-2-21 19:35
我ok。但我要高大靚仔既,最好有d明星相。就等於有錢佬鐘意美人。
...
其實唔明白d 有錢佬咩心態, 傻都知道對方鐘意自己d 錢啦 好難同真係愛情比較,

所以我覺得mandy liu 唔係贏個樣, 係贏在對方真心覺得佢愛上自己先玩咁大,

大劉果d 純係因為死忙邊緣搵人照顧, 當初純真的愛情早已消逝啦。

我陵園搵個大家有強烈感覺都唔要靚仔。

大宅

如果真係好有錢我會睇下佢上唔上進... 上進唔介意... 但絶唔會寫層樓or俾asset佢攞...

侯爵府

回覆樓主:

如果對我專一又溫柔體貼又靚仔 (好似異人咁) 我不介意 但唔係我c6

珍珠宮

畀面勳章

54heima 發表於 19-2-22 03:48
身邊有真實個案,男方婚前一般人眼中算係幾叻,名牌大學神科畢業,,高薪,航空公司高層。但是有錢的概念是 ...

男人心理自尊同社會比佢地既眼光壓力
好易令到佢地心理扭曲,其實都幾慘

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以養佢
但佢唔可以廢人咁攤大手板

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

1928mickey 發表於 19-2-22 05:46
有錢成點,富豪級

例如,有閒錢可以蟹咗7位數字

水晶宮

chuballball 發表於 19-2-22 11:39
可以養佢
但佢唔可以廢人咁攤大手板

agree
如果我本身有錢。老公有做嘢但點搵都唔夠我有錢。無咩所謂if I provide more and a better living,無理由要我down grade

子爵府

冇所謂,邊個有錢就養埋另一半

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

好有錢養埋佢冇所謂喎,分分鐘可以再養多幾個

首頁

尾頁

跳至