夫婦情感

跳至
Del  

首頁
34567...8

尾頁

伯爵府

iloveicecreamso 發表於 19-2-21 13:22
回覆 crystal媽咪 的帖子

唔想去都唔敢開口直接講唔想去之前試過因為要搬屋同準備轉工而唔得閒

咁你約晒搬屋又要準備轉工去少一次無咩問題,之後補返對於老人家嚟講一樣開心。算吧啦!繼續落去只會攪死自己,會越嚟越唔開心,搵個真係錫你,對你好,肯為你著想嘅人。

伯爵府

Pepero 發表於 19-2-21 13:36
呢啲男人,送比其他人啦,同佢一齊都浪費時間

我相信送俾其他人都無人要。

伯爵府

仲有個問題,你都未嫁俾佢,點解要去掃佢祖先嘅墓?呢個位要諗咗先,另外佢好自我中心,將來結婚後會更犀利,樓主要諗清楚!

複式洋房

回覆 ava_va 的帖子

A

子爵府

iloveicecreamso 發表於 19-2-22 08:17
回覆 karen508hk 的帖子

咁因爲真係食飯佢比錢多過我, 而餐生日飯又好貴, 所以我都無聲出⋯同埋佢成日都話 ...

咁睇嚟你係心甘情願俾佢"教育",咁你上嚟呻咩呢?!
Hi

大宅

回覆樓主:

樓主,妳可以考慮下兩個人係咪適合? 如果無人願意作出改變,呢段關係......

伯爵府

你兩個根本唔夾,你就覺得平時拍拖佢洗費俾得多所以要聽佢話,連唔去食飯嘅理由都唔敢講出來,而佢作為一個男人太計較,俾完錢又要成日數翻自己付出幾多,咁唔情願不如唔好俾,趁早放生大家。
講埋翻大陸拜山依件事,你未入門真心唔建議你去拜山,你話跟佢翻大陸玩就冇所謂。唔知你迷唔迷信喇,我表姐當年就係跟個EX去拜山,之後個一年真係黑仔到不得了。
根本你兩個係依段關係入面都得唔到平等相處。

複式洋房

回覆 bbhappy68 的帖子

A

複式洋房

A

子爵府

iloveicecreamso 發表於 19-2-22 09:19

因為我自己好confused, 我都唔知係我港女, 定係佢有問題! ...

就算你真係好confused, 但咁多個jm答左你5版都未分得清咩?算擺啦,睇你都好後生,襯早離場你會發現個森林係好大唔止一棵樹!
Hi

伯爵府

去咩大陸拜山啫,你又唔係佢既老婆,洗乜要拜,仲要自己俾錢買機票都講得出口,返到大陸洗費咁平,同埋係成家人去,点都唔會你男友俾哂錢囉,開口埋口就係講錢。
未嫁都成日講錢,嫁咗真係你自己諗喇
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

子爵府

iloveicecreamso 發表於 19-2-22 09:15
回覆 bbhappy68 的帖子

因為我有時都分唔清係佢計較,定係我地文化唔同而有價值觀分歧。

嗯,可能你仲後生,未拍多幾過拖認識吓多D唔同男仔,可能會發現有一個係更適合做结緍對象,而家個男仔可能係你地熱愛期所以你想包容佢呢方面既問題,但當結緍或相處多年後你會感到辛苦,因為自己帶幾錢出街或者用左老公幾錢都被計住,一個愛自己的男人不是這樣的,是我本人的人生經歷

瑪瑙宮

iloveicecreamso 發表於 19-2-22 09:19

因為我自己好confused, 我都唔知係我港女, 定係佢有問題! ...

confuse 乜? 佢咁多个位講過乜你都記到喇, 一黎佢有問題, 二黎可能你真係港女.

港女又點, 鈡意你錫你唔會介意. 唔想對住港女, 佢咪追過第條女囉, 口爽荷包立.

複式洋房

回覆樓主:

A

男爵府

算啦,要唔過

大宅

diorism 發表於 19-2-21 15:07
唔好同呢種男人一齊, 佢咁樣數出嚟即係佢平時就根本計住算住, 只不過收埋係心, 但適當時候 (例如鬧交 or ...

講得好

男爵府

回覆樓主:

睇你自己打算係結婚對象定係拍散拖,佢可以話你港女你都可以認為佢無風度,如果打算係長遠機票又唔係貴又唔係成日去咪自己出,如果過唔到自己咪要考慮下係佢係咪適合繼續同佢拍拖

大宅

iloveicecreamso 發表於 19-2-21 12:33
我男朋友提出叫我陪佢番內地一個城市掃墓 仲有佢呀公一齊 去3-4日 掃完墓以外既日子就可以飲飲食食 佢提出 ...

其實我覺得你一點也不講女, 更加港女大有人在, jm說得對,其實他是用“港女”這個詞語去掩飾他的斤斤計較, 他說得出一起去享受食貴嘢係一齊分享,而買禮物就只有你一個人享受,這已經是很有問題的, 那表示他寧願出錢一齊享受也不願令你一個人享受, 為食$4500生日飯他也有份吃,所以他覺得值!
拜山你只是女朋友身份,不去是正常的,並不是港女的行為。
這個男人不能共富貴也不能共患難, 他只會計算著在你身上用了多少錢, 而不是要令你有多幸福快樂,如果佢係愛你唔會計較成咁,你還是想清楚是否要和他結伴終生。

大宅

iloveicecreamso 發表於 19-2-21 12:33
我男朋友提出叫我陪佢番內地一個城市掃墓 仲有佢呀公一齊 去3-4日 掃完墓以外既日子就可以飲飲食食 佢提出 ...

拖得越來你只會欠他更多,那不如早一點和他說清楚分手, 你可以試探一下他,告訴他要分手,如果他算著你用了他多少錢食飯,用他多少錢,現在你分手,他會覺得自己好蝕底,還計算著你的話,就可想而知。你覺得他會這樣說嗎?如會分手吧,早走早著!

伯爵府

港式奶茶 發表於 19-2-21 20:34
我好少喺呢版留言但真係忍唔住,佢先無家教,搵個機會同佢分手算啦,唔好浪費青春喺呢啲人身上
...

就用呢個機會同佢講,「我唔會同你返大陸掃墓,分手啦!」呢個就係最好時機

首頁
34567...8

尾頁

跳至