1-3歲

跳至

複式洋房

2019勳章

個仔14個半月想轉用學習褲,邊隻好用啲,最緊要唔會漏尿同唔會令個pat pat紅曬

男爵府

leo_tse 發表於 19-2-21 16:08
個仔14個半月想轉用學習褲,邊隻好用啲,最緊要唔會漏尿同唔會令個pat pat紅曬
...

Merries我兩個小朋友都用,幾好

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

huggies鉑金,我自己覺得唔錯

大宅

2019新春慶豚圓

花王,夠滑幾好吸,不過貴左少少

珍珠宮

2019新春慶豚圓

我地用花王,覺得幾好

民房

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我女隻隻都用過
ichiban:片片夠簿,吸收量夠,不過價錢最貴
merries:吸收量ok,但片身厚同size偏細,索左尿之後更厚,價錢拍得住ichiban
moony:吸收量好,片身較ichiban厚少少但薄過merries好多,價錢係日版片中最平cp值最高,我主力用佢
fitti:唯一優勢價錢平,平一倍以上,中山製造,片身薄,吸收量冇日本片咁好,好少漏但時間唔好太耐,勉強可過夜,一定要一早換片,平日係屋企粗用ok
huggies白金:大陸製造但質素可媲美日本片,吸收量多,唔會漏,12小時冇問題,但片身偏厚size偏細,價錢平過日本片少少

民房

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

mamypoko:旅行用過,片身薄,質素基本同moony一樣但腰圍冇moony包得咁好,摸落亦冇咁柔軟,但價錢比moony更平

goon同genki就冇認真用過不能比較,以上咁多隻我女都冇敏感同紅patpat

珍珠宮

2019新春慶豚圓

我買H牌一直用到三歲

大宅

2019勳章

回覆樓主:

之前用pampers 宜家轉左huggies鉑金。平d同埋用起上嚟我覺得冇咩分別,2款都唔厚,都soft,一樣唔會漏。只係huggies冇條膠痴返住。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Merries moony 推介
mamypoko 可以,但我有時粗魯一拉末用爛左!心痛死
其他牌子冇此問題

洋房

用過咁多隻都係覺得PampersIchiban最好用,訓成晚都唔會好脹,可能佢多尿又訓得耐,用Huggies會大包到跌跌下,用Merries直情爆片包唔晒,雖然係貴少少,但Ichiban真係一塊頂兩塊!btw,你咁遲先開始用褲仔,咁好心機嘅

男爵府

2019新春慶豚圓

想問Huggie出個隻可黏貼式學習褲是否不再出產?

侯爵府

2019新春慶豚圓 MommyPanel勳章 2019勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

kenobaby 發表於 19-3-13 07:44
想問Huggie出個隻可黏貼式學習褲是否不再出產?

應該仲有,個隻係金裝,我小朋友都用緊

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

leo_tse 發表於 19-2-21 16:08
...

咁遲先轉既
Ichiban吸得多d,乾爽d,但個貼紙急起上黎比較難meet出黎
Merries平d,貼紙易meet
建議唔好用huggies,個人覺得冇貼紙好輪盡

民房

我用開iciban 冇咁易有尿布疹

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
收到huggies新褲仔,幾好用

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊