影視娛樂

跳至

首頁
12345...10

尾頁

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

侍女

禁止訪問

大宅

kakachan0214 發表於 19-2-21 16:54
舊個d大部分睇哂,近排煲完YOU,中文好似叫安眠書店,另一套dirty John 都ok,不過前者緊張dd
...

9-1-1 集集都好緊張

bigbighei    發表於 19-5-30 12:21
mianyang_99    發表於 19-2-22 10:24

子爵府

點可以唔睇game of thrones

水晶宮

kakachan0214 發表於 19-2-21 16:54
舊個d大部分睇哂,近排煲完YOU,中文好似叫安眠書店,另一套dirty John 都ok,不過前者緊張dd
...

試umbrella academy, just out

我未睇㗎, 不過係新出的

珍珠宮

回覆 kakachan0214 的帖子

New AmsterdamChicago PD
Chicago Fire
Chicago Med
Mr Mercedes (must watch)
Lethal Weapon
burden of truth
Cardinal
Seal Team
SWAT
Rookie
MANHUNT
BluebloodThis is US

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

c.vieri 發表於 19-2-21 18:39
侍女

會唔會好悶?
我睇poster好似關於中世紀的時代, 我驚好悶

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

This is us (勁中意, 每集都好有意思)
Rookie
Mom, The Big Bang Theory, Modern Family (我最愛的三部情景喜劇)

水晶宮

phoenixM 發表於 19-2-23 15:48
會唔會好悶?
我睇poster好似關於中世紀的時代, 我驚好悶

講未來世界,因為生育率降到0,美國比一班叛軍控制左之後。

一班commander 為左私慾,用平民幫佢地生bb,美其名叫受精日,個老婆要同侍女合二為一接受「受精儀式」

班侍女為左咁而諗盡辦法逃走過隔離國家加拿大。

女主成日諗返之前嘅事比較悶左d

伯爵府

xowpooh 發表於 19-2-22 09:10
9-1-1 集集都好緊張

我都好中意, 但唔明點解揾個咁老既女主角, 重要同個小鮮肉一齊

伯爵府

c.vieri 發表於 19-2-23 15:55
講未來世界,因為生育率降到0,美國比一班叛軍控制左之後。

一班commander 為左私慾,用平民幫佢地生bb, ...

原來唔係中世紀故事, 謝謝你的解說, 等我揾黎試睇一兩集先

水晶宮

phoenixM 發表於 19-2-23 15:58
原來唔係中世紀故事, 謝謝你的解說, 等我揾黎試睇一兩集先

因為果班commander 想好似中世紀時代咁劃分左幾個等級。

Commander 、夫人(commander 老婆)、普通市民、martha (女傭)、司機、最低等係侍女

衣著都係只分幾種,咩身分就只可以著咩色咩衫,所以有錯覺以為係中世紀。

已經睇晒二季,等緊6月第三季上

phoenixM    發表於 19-2-23 16:04

伯爵府

2018復活節勳章

phoenixM 發表於 19-2-23 15:52
This is us (勁中意, 每集都好有意思)
Rookie
Mom, The Big Bang Theory, Modern Family (我最愛的三部情景 ...

This is Us 我都好中意,尤其S1 & S2
到交待完Jack 的死因後反而有啲失焦,冇咗咁 gripping,不過我仲追緊,差最新兩集未睇

我喺無睇過Big Bang Theory之下開咗 Young Sheldon,好風趣輕鬆,kill time 一流

Handmaid's Tale 我反而唔中意,覺得整個S1形式大於內容,第一次睇JM提過的交合儀式好嚇人,但整季劇情幾乎無推進,提不起興趣睇第二季了

另外都期待四月上Killing Eve第二季,兩位女演員都有魅力,無話邊個搶邊個鏡,會繼續追看

伯爵府

Pr0udfish 發表於 19-2-23 16:13
This is Us 我都好中意,尤其S1 & S2
到交待完Jack 的死因後反而有啲失焦,冇咗咁 gripping,不過我仲追 ...

的確, 無左Jack死之謎後, 吸引力稍為下降, 現在鋪越戰呢條線, 講Jack和弟弟之間的關係, 叫做聊勝於無, 不過呢套溫情劇, 實在溫暖感人, 係近幾年美劇中最大的驚喜。

一直追開BBT的人, 個個都好中意Sheldon那種古怪又自我中心的性格, 本來知道會開拍他的童年劇十分期待, 但睇左Young Sheldon後, 覺得只算中規中舉, 笑位無BBT咁多。

童年Sheldon跟長大後的性格好似, 但兒時母親跟長大後感覺不太一樣, Young Sheldon中的母親幾乎對他百般遷就, 但BBT中的母親常常譏諷成年Sheldon的古怪性格, 好好笑。

Killing Eve有見過宣傳, 但無睇過, 等我又試睇下O唔OK先(最近有點劇荒)

伯爵府

2018復活節勳章

phoenixM 發表於 19-2-23 16:35
的確, 無左Jack死之謎後, 吸引力稍為下降, 現在鋪越戰呢條線, 講Jack和弟弟之間的關係, 叫做聊勝於無, 不 ...

哈,咁唯有解釋Sheldon媽咪年紀大咗,學咗Meemaw 的毒舌

phoenixM    發表於 19-2-23 23:53

伯爵府

2018復活節勳章

phoenixM 發表於 19-2-23 16:35
的確, 無左Jack死之謎後, 吸引力稍為下降, 現在鋪越戰呢條線, 講Jack和弟弟之間的關係, 叫做聊勝於無, 不 ...

我成日推薦朋友睇This is Us
即使無時間追一整季,就只睇S1E1 一集都係值嘅

珍珠宮

Pr0udfish 發表於 19-2-23 17:22
...

好亞Mark低先,得閒要睇下

伯爵府

Pr0udfish 發表於 19-2-23 17:22
...

S1E1絕對是經典, 睇左第一集後, 好難唔入坑追落去

大宅

phoenixM 發表於 19-2-23 15:55
我都好中意, 但唔明點解揾個咁老既女主角, 重要同個小鮮肉一齊

重口味,母子戀
上集患難是真情,應該會仲sweet d

首頁
12345...10

尾頁

跳至