自由講場

跳至

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我聽過係有D買家當出去揾樓時,發現出面冇心水或貴,未縮沙封盤

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cinda72. 發表於 19-2-22 13:19
越樣衰越好,I like it
就係樣衰先會少班用家抬價,戰場咁最好
...
呢D咪經驗囉! 對於初哥.........

水晶宮

cattz288 發表於 19-2-22 13:22
呢D咪經驗囉! 對於初哥.........

學費
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

我都試過一次,到簽果刻先話唔賣,個aa仲嬲過我

水晶宮

good_pig 發表於 19-2-21 20:41
我阿姨遇到買家撻訂呀

咁開心?

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cinda72. 發表於 19-2-22 13:23
學費

好寶。。。貴

瑪瑙宮

mandy952 發表於 19-2-22 13:27
咁開心?

市升就話啫!

珍珠宮

cattz288 發表於 19-2-22 13:16
唉!呢d樓通常無裝修, 樣樣衰衰! 就係咁就錯過左喇

我嗰間真係勁似鬼屋,全屋發毛,有陣怪味,但係極高層東南全海,我自己睇完之後,回家同老公講,話點會有人肯買。

我老公話明天比票佢,鋤佢價,我老公完全冇睇過層樓,佢話間隔好,方向好,層數高,又平,叫我立即比票。殘的問題,裝修會攪掂。

侯爵府

2019新春慶豚圓

我試過帶埋支票簿向地產鋪準備簽野, 點知睇完查察之後同朋友傾完決定唔買, 跟住即刻睇過第二間, 同一個經紀, 睇埋查察問埋朋友, 買左
唉, 樓主, 睇開D啦, 或者層樓有問題, 整定你買唔到

瑪瑙宮

wcandtt 發表於 19-2-22 13:37
我嗰間真係勁似鬼屋,全屋發毛,有陣怪味,但係極高層東南全海,我自己睇完之後,回家同老公講,話點會有 ...

係喇! 無睇過反而會客觀d分析!
你老公

珍珠宮

cinda72. 發表於 19-2-22 13:19
越樣衰越好,I like it
就係樣衰先會少班用家抬價,戰場咁最好
...

你講得好啱,層樓太殘,冇人敢行入去厠所厨房,樓下security 話好多人睇,但個個留冇5分鐘即走人,怕怕。

個業主放左一個月,冇人問津,2個月後要移民,心急之下好平放比我地,我地真係非常幸運。

男爵府

2019新春慶豚圓

好多人係稱身家架咋

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

carol2015 發表於 19-2-21 20:34
唔係反價,係直情唔賣

咁或者佢想買果層對方又唔賣呢

大宅

大肉兒 發表於 19-2-22 13:50
咁或者佢想買果層對方又唔賣呢

其實大把唔同理由和藉口,都唔知信得邊個
反正我只覺得唔係真心要賣就唔好放盤,好好玩咩?
我地呢d想買既,俾人玩完一輪得個吉,唔嬲就假!

大宅

wcandtt 發表於 19-2-22 13:45
你講得好啱,層樓太殘,冇人敢行入去厠所厨房,樓下security 話好多人睇,但個個留冇5分鐘即走人,怕怕。
...

其實殘裝仲好!可以睇清楚間屋有無問題,懶係有d裝修果d仲衰,賣價加埋裝修費,但我實會拆曬重裝的

大宅

anna59 發表於 19-2-22 13:38
我試過帶埋支票簿向地產鋪準備簽野, 點知睇完查察之後同朋友傾完決定唔買, 跟住即刻睇過第二間, 同一個經紀 ...

已經放棄唔諗啦
只不過係好怕過一年半載後樓價越來越貴,到時就換唔到樓啦

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆 carol2015 的帖子

算啦, 可能同間樓無緣份, 隨緣啦

子爵府

carol2015 發表於 19-2-21 21:03
等等等等等,真係唔知要等到幾時,難得岩價又岩心水。
之前想買另一度,等心儀單位十年都無人放過盤,所以 ...

請問邊區?

伯爵府

wcandtt 發表於 19-2-22 13:45
...

勁正呀, 注定係你
你同層樓有緣
買樓真係講緣份

公爵府

ash_yehyeh 發表於 19-2-21 20:48
樓主明白你唔開心同失望

但買樓從來不容易

點會有agent, 有得做生意唔做

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊