自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

尋日同朋友食飯, 話佢個仔同同學仔話畢業旅行要去北韓先知香港有旅行團但北韓甘危險, 有咩好玩? 我朋友都好擔心, 勸阿仔去第二度

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

SheShehaha 發表於 19-2-22 09:47
尋日同朋友食飯, 話佢個仔同同學仔話畢業旅行要去北韓先知香港有旅行團但北韓甘危險, 有咩好玩? 我朋友都好 ...

近年漸漸興跟團去北韓

男爵府

早8-9年已經有北韓旅行團架喇, 去到當地都係俾人有限制地參觀同埋夜晚唔準出酒店, 只要守規矩冇亂咁走冇挑釁行為, 聽導遊話其實係安全, 未做人地阿媽前我都想JOIN, 不過最後去第2個地方

瑪瑙宮

大廚勳章

尋日同朋友食飯, 話佢個仔同同學仔話畢業旅行要去北韓先知香港有旅行團但北韓甘危險, 有咩好玩? 我朋友都好 ...

如果我個仔話去北韓其實我都有D擔心。。你知啦小朋友嘅嘢隨時做出出人意表嘅行為。。好似之前嗰個外國男仔無端端偷支國旗咁就大檸樂。。幾個o靚仔玩到癲唔知會做啲咩出嚟所以我寧願佢哋話去日本好過去北韓

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

2024年龍年勳章

1928mickey 發表於 19-2-22 09:50
近年漸漸興跟團去北韓

好似好多限制, 去旅得點會好玩

wcpcelia    發表於 19-2-22 14:15

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

那間旅行社? 有北北韓旅行團
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

2024年龍年勳章

seaheart88 發表於 19-2-22 09:53
如果我個仔話去北韓其實我都有D擔心。。你知啦小朋友嘅嘢隨時做出出人意表嘅行為。。好似之前嗰個外國男仔 ...

我朋友就係擔心呢樣野, 驚個仔吾知犯左咩規番吾到黎

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

香港是中國特區,我地去北韓相對美國人安全。
而且,金仔比起幾年前開放,似都想發展經濟。可以不久將來,可以自由行平壤

大宅

Viu TV 有個節目叫 “堅離地”, 有講北韓,你可以睇睇

珍珠宮

有好耐啦。不過又貴又「假」之嘛。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

好幾年前已經有,我有研究過

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

如果守規矩應該唔會有咩問題嘅

琥珀宮

SheShehaha 發表於 19-2-22 10:00
我朋友就係擔心呢樣野, 驚個仔吾知犯左咩規番吾到黎

記得香討有個post, 講去北韓旅行夜晚偷偷出去

男爵府

333s 發表於 19-2-22 09:59
以前得一兩間專做冷門地方深度遊既旅行社辦, 而家...COMMON 到連永安都有喇

https://tours.wingontravel.com/dest/northkoreatravel-1-612

琥珀宮

SheShehaha 發表於 19-2-22 09:53
好似好多限制, 去旅得點會好玩

喺酒店唔可以用望遠鏡睇外面,
唔可以影軍人,
對住金日成既肖像唔可以不敬

象牙宮

香港有團去好多年,唔平又唔吸引。

男爵府

333s 發表於 19-2-22 09:59

早六,七年前大部分旅行社已經有出團去北韓

瑪瑙宮

大廚勳章

vivibabyvivi 發表於 19-2-22 10:07
記得香討有個post, 講去北韓旅行夜晚偷偷出去

有時呢啲唔大唔細嘅小朋友青少年就最鍾意犯規。。試吓偷偷地走出去睇吓唔俾去嘅地方。。又或者輸賭夠唔夠大膽偷北韓啲嘢黎顯示下玩下。。可能佢唔知道原來後果係好大鑊
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

mercurycc 發表於 19-2-22 10:09
香港有團去好多年,唔平又唔吸引。

我個大仔以前去過,而家細仔學校也有團去,他想去的話我地都OK,價錢不算平。

其實去北韓只要跟團的指引不多事就OK,哥哥去完番來也說有一定反思,不是想像中那麼危險。當然食買玩就和平時旅遊不大一樣。
:-D :-D :-D :-D

首頁
12345...8

尾頁

跳至