自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

回覆 SamSam2003 的帖子

YES

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

beetle910 發表於 19-2-22 09:51
早8-9年已經有北韓旅行團架喇, 去到當地都係俾人有限制地參觀同埋夜晚唔準出酒店, 只要守規矩冇亂咁走冇挑 ...

好似初初開放的大陸~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

SheShehaha 發表於 19-2-22 09:47
尋日同朋友食飯, 話佢個仔同同學仔話畢業旅行要去北韓先知香港有旅行團但北韓甘危險, 有咩好玩? 我朋友都好 ...

viutv個節目叫堅離地就系有幾集嘉倩bb跟旅行社老板去北韓,又吾系想像中甘危險,重幾有新鮮感,我想吾攪事應該無問題,如果好似亞救生員甘去人地度燒野我想度度都比人拉啦

子爵府

回覆樓主:

中國人去應該安全

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

HAPPY~123 發表於 19-2-22 18:13
中國人去應該安全

對~

有咩事,阿爺喺大廳~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

好老實如果係我個仔我唔會比佢去但知道自己個仔皮性好,可以守規矩旣就可以諗諗

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

上個月903 星期六朝早「西嘉航空」都有介紹北韓,有興趣可以搵下節目重溫

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 19-2-22 10:07
記得香討有個post, 講去北韓旅行夜晚偷偷出去

咁大膽 返唔到香港就大件事

子爵府

肥公主 發表於 19-2-22 18:47
JM你有去過

佢5係JM呀

大宅

JM你有去過

佢係大力兄呀

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

JM你有去過

無去過~

睇電視旅遊節目~

買基金真係好傷

禁止訪問

珍珠宮

I9528 發表於 19-2-22 13:30
通常係 4-5日
我係暑假期間去的,天氣好
阿里郎又係只有暑期-9月咁上下日子先有的

一般需要提早多久報團?在香港報,還是到了當地找旅行社報名?需要預留時間申請簽證之類嗎?在當地可以用人民幣兌換貨幣來買東西?

大宅

我去過啦 我又覺得幾值得去 一個超乎想像的國度 好大感觸

琥珀宮

畀面勳章

平平常常 發表於 19-2-22 21:10
一般需要提早多久報團?在香港報,還是到了當地找旅行社報名?需要預留時間申請簽證之類嗎?在當地可以用 ...

1. 我係响香港,上網搵丹東嘅旅行社直接報名
2. 提早2個月度
3. 係大陸旅行社幫我地搞簽證(要去瀋陽領事館,將護照交比旅行社職員搞),詳情可用微信問
4. 可以用人民幣直接買嘢

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

333s 發表於 19-2-22 09:59
那間旅行社? 有北北韓旅行團

屋村團都已經有搞

珍珠宮

I9528 發表於 19-2-22 21:31

1. 我係响香港,上網搵丹東嘅旅行社直接報名

謝謝資料。

原來當地可以用人民幣直接買嘢!真係估唔到。團友係當地有些什麼東西可以買呢?丹東旅行社的團,有沒有寫明是否購物團還是純觀光?

係當地怎麼樣報平安?有手機信號/上網?

琥珀宮

畀面勳章

平平常常 發表於 19-2-22 22:04
謝謝資料。

原來當地可以用人民幣直接買嘢!真係估唔到。團友係當地有些什麼東西可以買呢?丹東旅行社的 ...

買得落手嘅,不外乎人參(天價),書,少量好味嘅食品(汽水,餅乾,辣醬,麵醬呢類)
所以,唔會有購物團,因為根本無乜好買

無得上網/ 打電話(我去果陣無,唔知近呢2年有無)

建議 : 其中去參觀一個公園時,有朝鮮民族服裝著的,可以試下,因為佢同南韓嘅服裝有唔同,亦係唔會响第二個地方有得著的

首頁
34567...8

尾頁

跳至