自由講場

跳至

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

見街坊會都有北韓團

珍珠宮

回覆樓主:

有團好多年

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實跟團,d 導遊係會不斷提醒遊客的(北韓導遊係好親切,並唔兇神惡殺),唔係遊客一犯規就拉就鎖

之前跟團,有個男仔就係不斷唔聽導遊講,叫佢唔好影xxx,佢見導遊行開就依然照影xxx,叫佢唔好行去xx 範圍,佢依然唔聽教,爬上去影相......到最後,佢比北韓導遊收咗個相機,但都無被拉

所以,唔好人云亦云

wcpcelia    發表於 19-2-22 14:15

大宅

SheShehaha 發表於 19-2-22 09:47
尋日同朋友食飯, 話佢個仔同同學仔話畢業旅行要去北韓先知香港有旅行團但北韓甘危險, 有咩好玩? 我朋友都好 ...
北韓好安全好嗎

大宅

I9528 發表於 19-2-22 10:25
其實跟團,d 導遊係會不斷提醒遊客的(北韓導遊係好親切,並唔兇神惡殺),唔係遊客一犯規就拉就鎖

之前跟 ...
北韓好安全的 導遊更加NICE~~

瑪瑙宮

小源 發表於 19-2-22 10:27
北韓好安全的 導遊更加NICE~~

你想表達 d 乜呢?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

東方昇咁痴線都可以返到黎,應該唔洗咁擔心嘅

大宅

Poyau 發表於 19-2-22 10:21
見街坊會都有北韓團

街坊會都有

大宅

I9528 發表於 19-2-22 10:28
你想表達 d 乜呢?
去過

瑪瑙宮

小源 發表於 19-2-22 10:30
去過

你去過,可以再講多d 丫

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我媽上年跟團去過話好正!是另一種體驗。
全程有官方導遊帶住,都幾戰戰兢兢;飯餐有自費活長腳蟹好平!平過香港、日本等等,可能剛開始賺外匯,未懂斬客

聽完阿媽講,搞到我都好想去

大宅

I9528 發表於 19-2-22 10:31
你去過,可以再講多d 丫

跟呢條片入面既人差不多待遇,北韓既導遊唔少係靚女又好禮貌,好多係高官女兒,普通話英文亦得,介紹境點好全面,野食味道唔叫好好味但正常

瑪瑙宮

bufferzone 發表於 19-2-22 10:37
我媽上年跟團去過話好正!是另一種體驗。
全程有官方導遊帶住,都幾戰戰兢兢;飯餐有自費活長腳蟹好平!平 ...

絕對推薦你去一次,另類感受,好深刻的

瑪瑙宮

小源 發表於 19-2-22 10:40
跟呢條片入面既人差不多待遇,北韓既導遊唔少係靚女又好禮貌,好多係高官女兒,普通話英文亦得,介紹境點 ...

去過,自然有自己嘅體驗,無需睇片

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

I9528 發表於 19-2-22 10:40
絕對推薦你去一次,另類感受,好深刻的

我同阿女極想去

大宅

南韓勁多男女衝到人仲扮晒野又吐啖落地 北韓乾淨好多

瑪瑙宮

bufferzone 發表於 19-2-22 10:42
我同阿女極想去

去啦,唔同睇片,睇咗當去咗

推薦你跟大陸團,由大陸丹東出發,仲可以去埋鴨綠江 + 最東嘅虎山長城 + 坐火車入平壤

由陸路過關入北韓,比由空路入,係 2種體驗

珍珠宮

好耐之前都有,以前睇blog見有人寫遊記
個團好悶,仲有影相如果要影有領導人相片/銅像的相,要影全身

珍珠宮

2019新春慶豚圓

SheShehaha 發表於 19-2-22 09:47
尋日同朋友食飯, 話佢個仔同同學仔話畢業旅行要去北韓先知香港有旅行團但北韓甘危險, 有咩好玩? 我朋友都好 ...

好耐以前都有,要跟足指示,我只記得朋友話有團友一見金日成像就拍照,即俾幾個人喝罵訓示,因為佢應鞠躬致敬先!

珍珠宮

I9528 發表於 19-2-22 10:47
去啦,唔同睇片,睇咗當去咗

推薦你跟大陸團,由大陸丹東出發,仲可以去埋鴨綠江 + 最東嘅虎山長城 + 坐 ...

好!參考下你的去法,等我揾下資料先

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊