自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

little06 發表於 19-2-22 12:35
咁咪更加顯得你嘅決定係正確囉

x2
總有離別的時候

侯爵府

回覆樓主:

禮貌答佢「多謝你塞錢入我袋呀!」

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

你都走啦,仲咁上心?

水晶宮

choc_choc 發表於 19-2-22 15:12
禮貌答佢「多謝你塞錢入我袋呀!」

別墅

yy_chow1210 發表於 19-2-22 12:25
老細突然對自己態度好差,野蠻,平時都唔係咁,我心諗我都走啦,洗唔洗咁?又話咩做人要知自己咩位 ...

走係大曬喎,我成日同d靚講:你走就係最大,唔好話小我,小CEO都仲得,不過大家好嚟好去,小CEO唔緊要,唔好小我就得

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

老細突然對自己態度好差,野蠻,平時都唔係咁,我心諗我都走啦,洗唔洗咁?又話咩做人要知自己咩位 ...
我先自唔會忍佢呀!都走啦!咁無風度。
我實單打番佢,下下都頂到行,激到佢血壓爆燈,做軟皮蛇,點我做野,就慢動作慢反應。。。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

仲理老細做咩?

證明你的泱定係啱

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

selinako^^ 發表於 19-2-22 14:14
c6有個好高職位既同事,一人之下萬人之上
佢resign左
老闆叫佢乜都唔使佢做,叫佢坐辦房,仲要係有cam可以 ...
係喎我兩個月通知
儲左35日假
只返约五日工
無謂大家篤眼篤鼻

洋房

回覆 yy_chow1210 的帖子

我果陣都係咁,老細無咩野但直屬上司即刻係咁比說話我聽但用另一個角度諗,佢對你咩態度大家有眼見,邊需要同佢一般見識,我仲好記住自己當日交信果刻回心微笑嘅feel

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YY1101 發表於 19-2-22 15:45
係喎我兩個月通知
儲左35日假
只返约五日工

佢地d 人 resign 親,果個月……冇個有好下場

大宅

當狗吠,無需理會。

wcpcelia    發表於 19-2-23 18:25

男爵府

我以前一比完通知話唔做!上司將的工作即刻比其他人!我變左隠形人咁!跟住我早走!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔好理佢啦

珍珠宮

clarawuwu 發表於 19-2-22 15:26
我先自唔會忍佢呀!都走啦!咁無風度。
我實單打番佢,下下都頂到行,激到佢血壓爆燈,做軟皮蛇,點我做野 ...

是呀!你辭職不做,你才是最大呀!

水晶宮

你得罪佢出乜呀?又會突然變差

珍珠宮

我完全明白!
由得他們, 人在做天在看!只要自己做好本分

伯爵府

crystal媽咪 發表於 19-2-22 14:37

離職後最後一兩個月好難捱
我試過

係點架?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我記得我返份暑期工,本來應該開學才辭職,不過剛好以前中學又請暑期工,返工近較近屋企,咁我就轉工。
經理捉左我入房話我「不負責任」,應該8月尾才好辭職。我心唸係咪傻架?我打份暑期工吧了。。有幾大責任?
佢黑口黑面左7日,我完全冇理過佢,我d同事都覺得佢傻傻地。記住,辭左職就神仙,做返份糧應該做既野,冇欠左公司,對得住自己就算,d野蠻人唔好理佢,佢傻你都唔好同佢顛。千萬唔好因爲佢傻而唔開心,不值。好好過每天才對得住自己。

大宅

回覆樓主:

唔會理佢

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至