自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 19-2-22 20:08
唉!莫講話公廁! 商場廁所已經有足夠清潔工人喇, 但d人係無功德心, 痾到污糟躐蹋!真係 :igive ...

踏廁板,廁紙丟地下 今日仲見到明明廁所仲有6間冇人用,個亞姐去左童廁 好在我女羅柚夠大坐到成人廁所,唔係就瀨左

象牙宮

回覆樓主:

浪費資源,其實好多公廁都靚,只係d人用到好污糟

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

blackberry 發表於 19-2-22 21:40
踏廁板,廁紙丟地下 今日仲見到明明廁所仲有6間冇人用,個亞姐去左童廁 好在我女羅柚 ...

搞錯! 咁細都搶黎用

放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 19-2-22 21:45
搞錯! 咁細都搶黎用

係喎,果隔童廁既板成日都有腳印,應該唔係偶爾既事

wcpcelia    發表於 19-2-23 18:08

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

blackberry 發表於 19-2-22 21:49
係喎,果隔童廁既板成日都有腳印,應該唔係偶爾既事

離譜
放下自在

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

使用的人冇公德心,翻新完咪又一樣
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

伯爵府

soso1227 發表於 19-2-22 19:03
政府今次真係諗屎橋,建豪華公廁都唔會香噴噴,大家都知,廁所清潔最重要,
我覺得政府可以高薪聘人清潔,
...

外判出去係世界上最XX嘅做法...

男爵府

呢個我覺得ok , 好過亂使錢同比二千蚊學生

複式洋房

回覆樓主:

加人工咁邊個做,呀公呀婆做咩野。到時物價通脹又貴唔好嘈

侯爵府

teaspoon 發表於 19-2-22 19:51
我贊成重建時,不妨參考外國、日本、歐美有特色既設計,來港旅客都可以發現特色既設計都唔錯。
乾唔乾淨, ...

係,要睇用嘅人有冇公德心

伯爵府

cattz288 發表於 19-2-22 19:43
翻新有必要架! 現時好多廁所抽風不足, 去水差, 馬桶水力唔夠! 要用水桶裝水沖! 搞到濕立立
...

同意

伯爵府

cattz288 發表於 19-2-22 20:08
唉!莫講話公廁! 商場廁所已經有足夠清潔工人喇, 但d人係無功德心, 痾到污糟躐蹋!真係 :igive ...

全中

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

teaspoon 發表於 19-2-22 19:58
我地要好似人地咁愛惜公物,加強教育。指日可待

呢d係由細⋯⋯⋯⋯

侯爵府

回覆樓主:

香港政府根本就是無能,個個唔做唔錯,唔會實實在在諗出政策去配合未來的發展!見到HK咁,真係好傷心。

侯爵府

kk80400 發表於 19-2-22 20:15
以前呢d工種唔係外判,唔知有冇人記得肥雞餐餐,請佢地走呢?果陣就係政府管理不善,d人心態係做就三十六 ...

夠竟係D人失憶,無知,定係為鬧而鬧呢?
當時市政局做個班,個廁所比而家污穢好多倍,外判形式唔夠好,可以改善。如果跟之前做法,一定比而家更差。

首頁

尾頁

跳至