論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

新工人請咗未夠1個月,本身已有一個工人續咗約而家返咗菲律賓放假下個月返,第一個工人都ok跟小朋友嘢跟得幾好,我同先生返工都係工人睇住,都好放心佢湊,大囡由出世就俾佢湊到而家就2歲,下個月中細佬就會出世所以請多咗個工人,佢好蠢又滕雞又唔識湊newborn同幼兒,重點係個囡又唔跟佢,餵飯沖涼又唔肯俾新工人嚟,所有嘢都係自己做返,而家係屋企放梗產假日日對住呢個豬隊友真係想死,之前agent有打嚟問佢表現,話佢好乖好聽話.....但佢人真係蠢,所以好想換咗佢...

男爵府

zzzo_eyyy 發表於 19-2-22 19:40
新工人請咗未夠1個月,本身已有一個工人續咗約而家返咗菲律賓放假下個月返,第一個工人都ok跟小朋友嘢跟得 ...

Stupid 是不治之症。
換人。

水晶宮

Solarflare 發表於 19-2-22 20:03
Stupid 是不治之症。
換人。

人蠢真係冇藥醫, 幾聽話都係假!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

如太蠢, 可能有少少低低地, 不如換人, 因太蠢可能燒屋。

大宅

你原本的工人點睇? 同個蠢工人可否合作得來?
兩個唔夾的工人,比一個蠢工人麻煩得多. 原本的工人肯唔肯做佢supervisor?
裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

大宅

chbch 發表於 19-2-22 21:01
你原本的工人點睇? 同個蠢工人可否合作得來?
兩個唔夾的工人,比一個蠢工人麻煩得多. 原本的工人肯唔肯做 ...

同本身個個都係菲,同聲同氣又無咩嘢,多個人幫佢佢應該無
唔會say no,但而家舊個個放大假萬一唔返嚟我又大獲,所以蠢呢個又唔炒得住,但對住佢真係灰咗

男爵府

zzzo_eyyy 發表於 19-2-23 10:16
同本身個個都係菲,同聲同氣又無咩嘢,多個人幫佢佢應該無
唔會say no,但而家舊個個放大假萬一唔返嚟我又 ...

醒目菲回來即炒。

首頁

尾頁

跳至