跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題.....

複式洋房

LY1102 發表於 19-2-22 20:33
如題.....

每個階段都有唔同反應,唔駛咁擔心既,照左第一次超聲波未?

複式洋房

mamiewg 發表於 19-2-23 22:23
每個階段都有唔同反應,唔駛咁擔心既,照左第一次超聲波未?

Yes ..8週個時都ok 的。

男爵府

如題.....

直接去睇醫生啦。。。
如....早發現真系有咩問題,醫生可以開安胎藥比你。

複式洋房

有冇見紅/流啡?
唔放心就俾180 蚊睇下急症求個安心

別墅

如題.....

有沒有九月媽咪群組可以加入
回覆 LY1102 的帖子

Hello LY1102, 懷孕初期會較常見有孕吐/嘔心問題, 多數到三個月打後情況就會自然好轉, 媽媽先唔好太擔心! 胃口好番D就可以係飲食上食番多D為身體補充營養, 如果媽媽真係擔心可以先問問醫生意見呀, 上次產檢醫生有冇講咩呢?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

Chloe@NUTRICIA 發表於 19-6-14 10:49
回覆 LY1102 的帖子

Hello LY1102, 懷孕初期會較常見有孕吐/嘔心問題, 多數到三個月打後情況就會自然好轉, ...

不經不覺已26w了,真係無嘔過,好食得(emoji)
LY1102 發表於 19-6-14 13:23
不經不覺已26w了,真係無嘔過,好食得(emoji)

媽媽有胃口無嘔吐好好呀 懷孕中後期維持番每星期重唔多過1.1 磅(0.5kg) 就好標準,特別係蛋白質、鐵質、鈣質、葉酸多方面嘅攝取,低脂牛奶、無/低糖加鈣豆漿、乳酪、芝士、輪流進食唔同類型魚/肉類、硬豆腐、深綠色葉蔬菜、雞蛋(熟)、果仁,都係對孕婦好好嘅食物。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

首頁

尾頁

跳至