心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Selinaomcheung 發表於 19-2-23 17:32
我都一把年紀 得一個少爺 又啱啱飛左澳洲讀大學 所以好得閒 可以吹水
...

有無掛住呀?真係會好不捨得,到時到我,都要請教你調節心態。

侯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

zhenghe445 發表於 19-9-15 23:39
有無掛住呀?真係會好不捨得,到時到我,都要請教你調節心態。

最初一個月會好掛住 更加擔心佢唔適應 唯有不停同佢 WhatsApp
好彩佢好快適應到 放心好多
反而係自己要搵下其他野做

複式洋房

Selinaomcheung 發表於 19-9-17 07:57
最初一個月會好掛住 更加擔心佢唔適應 唯有不停同佢 WhatsApp
好彩佢好快適應到 放心好多
反而係自己要搵 ...
得閒多啲出來傾下計

侯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

zhenghe445 發表於 19-9-17 08:08
得閒多啲出來傾下計

珍珠宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小時候 發表於 19-7-13 00:21

Mandy,,你已經好耐冇上來了,唔知你幾時先會再出現!因為我比人針對,搞到你唔敢再上來,我真係好抱歉!
本來我有2封信post左係吹水嗰邊,係比你同嗰個人,入面全部都係我對你2個既真情留言,但因唔想嚇親我其他朋友仔,所以我已deleted了!我會將比嗰個人既留言post過來這邊,作為我同佢友情既終結,反正這個po除左你同我之外,根本冇其他人會入來睇,這裏只作為我哋2個發洩情緒之用!從今天起,我希望自己可以徹底忘記呢個無情既人!
朋友,但願我仲有機會見到你上來,希望到時你會見到一個脫胎換骨既我!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

以下留言送給一個傷盡我心的人 :
J小姐 : 我哋既認識對大家都係一場惡夢, 我知你好憎我, 我亦曾經對你恨之入骨, 雖然我到而家都唔知有乜野得罪左大小姐你, 亦唔知點解你會狠心地奪走晒所有屬於我既野, 但一切都是命, 我已經唔再恨你, 取而代之既係心痛, 心痛你變成咁! 無論我欠你乜野都好,今次就連本帶利還返晒比你, 只希望你知道呢個世界冇人有義務必須要對你好, 有人關心你著緊你, 絕對係你既福氣, 但你唔去珍惜, 仲毫不留情地將呢個係你遇困難時會想盡辦法幫助你, 你傷心失落時會盡佢所能開解你, 你做錯事時會義正嚴詞鬧醒你既人一腳踢開! 一個對你咁好既人你都唔珍惜, 咁真係冇野好講!

珍珠宮

回覆樓主:

雖然我哋已經恩斷義絕, 唔再係朋友, 但總算相識一場, 我想比個善意既忠告你, 改左你d缺點啦! 你太自我中心, 有少少唔滿意就發晒脾氣, 我當你係我好朋友, 處處包容你遷就你, 而我只係講左一句你唔啱聽既說話, 咁小事你就當我係仇人, 仲要用咁殘忍既方式報復我, 氣量小到連一句説話都容不下, 要知道呢個世界唔係圍住你轉, 唔係個個都要就晒你架! 我知我咁講你會更加憎我, 但我唔mind, 因為我真心想你好! 雖然有人一口咬定我有咒你害你, 但我絕對冇咁做過, 我個心對你有幾好, 天地可鍳, 日月可昭, 我點會害你?你識我咁耐, 我只有盡心盡力咁幫你, 何曾有害過你? 但你竟聽信讒言, 我對你真係好失望!

珍珠宮

回覆樓主:

不過算啦, 反正你根本唔在乎我, 我都唔想再解釋了, 清者自清, 我對得住天地良心, 至於你相信與否, up to you!
雖然我哋來往既時間好短, 但我哋確實識左超過10年, 我一直以來都當你係患難之交, 所以咁多年來我都一直記掛住你,擔心你生活唔知開唔開心,想關心下你, 所以我上年先會主動揾返你, 我真心以為我哋永遠都可以係患難相扶既好姊妹, 可惜原來只係我一廂情願, 我冇諗過原來你咁憎我, 憎我憎到想我死, 我生日當天差點命喪於你的絕情之下, 你竟然可以對我不屑一顧, 你既絕情真係令我好心寒! 我永遠都唔會忘記你呢個「好朋友」送比我呢份咁特別既「生日禮物」, 對於你既「情意」, 我會銘記於心!

珍珠宮

回覆樓主:

既然你咁痛恨我, 咁我成全你, 以後我唔會再係你生命中出現, 你應該會覺得好開心, 唔會再有壓力啦! 但請你記住, 朋友有好多種, 為你錦上添花既垂手可得, 給你雪中送炭既難能可貴! 既然你執意要推開我, 咁我希望你會揾到另一個好似我咁, 願意係你有需要時為你雪中送炭, 係你困難無助時可以扶你一把,當你傷心失落時會係你身邊陪住你, 支持你既人啦! 假如有一天, 你反省後終於有返良知, 醒覺你對我所做既一切有幾錯, 明白你對我造成何等傷害, 歡迎你比個留言我, 比我知道我一直以來對你全心全意既付出並無白費, 因為我最欣賞有勇氣承認自己過錯既人, 我會真心替你高興, 會給你摰誠的祝福!

珍珠宮

回覆樓主:

但假若你仍然堅持自己冇做錯, 咁我都無話可說了, 就當我識錯你, 信錯你, 愛錯你! 你唔需要同任何人交待, 只需要問下你自己既良心, 你咁樣對待一個10年來一直記掛住你, 對你不離不棄既朋友, 你過唔過意得去?
這是我給你最後的留言, 我言盡於此, 如你所願, 你今生今世都唔會再見到我了, 我知道呢個正正就係你想要既結果, 我只期望係我有生之日會等到你比我一個訊息,同我講你知道自己做錯左, 因為我好希望終有一日, 你會揾返你失去左既一顆善良的心, 知道邊個先係真心對你好, 邊個先係值得你去珍惜既人! 如果有一天, 你開始後悔放棄我, 請記住, 係你迫我用離開的方式, 去教會你珍惜的重要! 珍重!

別墅

小傑媽媽 發表於 19-11-7 23:54
但假若你仍然堅持自己冇做錯, 咁我都無話可說了, 就當我識錯你, 信錯你, 愛錯你! 你唔需要同任何人交待, 只 ...

睇完你既信, 令我好感動, 有你咁既朋友, 我覺得你那位朋友好幸福

珍珠宮

彩虹水晶 發表於 19-11-19 11:13
睇完你既信, 令我好感動, 有你咁既朋友, 我覺得你那位朋友好幸福
...

水晶,唔好意思呀,我唔知你有留言比我,所以冇回覆。今日我做完治療好攰,明天再覆你!

別墅

小傑媽媽 發表於 19-11-23 00:42
水晶,唔好意思呀,我唔知你有留言比我,所以冇回覆。今日我做完治療好攰,明天再覆你!
...
你唔舒服嗎?
早日康復

珍珠宮

彩虹水晶 發表於 19-11-24 00:55
你唔舒服嗎?
早日康復

Sorry呀遲左覆你,因為我精神好差,我而家都好痛,不過再拖落去我怕冇機會再覆你!基本上呢度除左你,我,小時候3個之外,唔會再有其他人入來睇,所以有d説話我只會係呢度講,呢個po入面句句都係我既真情留言,我係用個心去回覆!
關於我既事,我只可以講而家未確定,但我知道我可能時日無多了,所以我而家同朋友吹水都只係風花雪月,開開心心咁過埋呢段日子就算,反正我已經領教過bk人情比紙更薄,雖然我曾經放左好多感情係某d人身上,但我肯定冇一個人會因為我既離開而唔開心,所以我奉勸你一句,係bk千萬唔好同人交心,唔好信係bk會揾到真心既人,呢度冇人會同你講心,我已經衰左好多次,我唔想你變成第二個我!

珍珠宮

你唔舒服嗎?
早日康復

你同你嗰位朋友點呀? 有冇聯絡返? 能夠做到朋友係一種天賜既緣份, 可以既話唔好輕易放棄任何一段友誼, 上天賜左比你, 如果你唔去珍惜, 我相信佢係會收返你呢種福份架, 所以我唔會主動放棄我任何一個朋友, 我都唔想放棄J小姐架, 但佢唔肯出現, 我冇機會化解我哋既仇恨, 所以先不得不放棄, 但我真係唔想帶住遺憾走, 所以我比佢既留言中話希望係我離開人世前可以收到佢既訊息, 希望佢有反省過, 知道自己有錯, 因為我真係想佢好, 佢唔想要我呢個朋友我唔會勉強佢, 但我都想佢改左佢小氣既陋習, 因為我唔想相同既事情會再次發生係佢同佢其他朋友身上, 無論佢幾憎我都好, 我都唔會想見到佢唔開心!

珍珠宮

...

你覺得係幸福, 因為你有感恩之心, 但唔係人人都有呢份情操, 人哋覺得係負累, 係壓力呀! 我post呢封信出來唔係要任何人感動, 老實講, 一個鐵石心腸既人又豈會被我三言兩語感動到? 我只係想將我最心底既說話講出來, 希望J小姐可以反省下佢對人既態度, 多返d容人之量, 因為我真心想佢變返好, 雖然佢為左一句說話而同我割蓆, 但我依然關心佢, 因為我唔想放棄我任何一個朋友! 忠言當然逆耳, 當日佢因為我同佢講左一番為佢好, 維護佢, 但佢聽唔入耳既說話而報復我, 我已經唔再怪佢, 但我希望佢知道真朋友先會同佢講真説話, 我咁同佢講只因我緊張佢, 唔想佢比人教壞, 我只係想佢好, 唔係想害佢!

珍珠宮

...

有d野我唔想公開,但我可以講既係,我可能已經時日無多了,有d說話而家唔講可能以後都再冇機會講,所以我將我最想同佢講既説話寫晒出來,雖然明知佢唔會睇到,但至少我唔需要帶住呢個遺憾離開,假如有一日,佢真係有緣入來睇到我比佢既留言,到時我可能已經唔係度,但我都想佢知道,由此至終我對佢講既每一句說話都係為佢好,就算我曾經係bk講過d偏激既說話都只因佢令我太嬲太傷心,我只係將佢帶比我既負面情緒發洩返出來,但絕對冇人哋口中所講既甚麽詛咒,希望佢唔好再相信d局外人既無稽之談,以為我真係想害佢,及肯承認今次既錯,以後對人多點包容,唔好再咁小氣,咁就算我已不在人世,都會含笑九泉啦!

珍珠宮

你唔舒服嗎?
早日康復

回覆完你之後, 我又痛了, 要去瞓覺啦

別墅

小傑媽媽 發表於 19-11-27 01:32
你同你嗰位朋友點呀? 有冇聯絡返? 能夠做到朋友係一種天賜既緣份, 可以既話唔好輕易放棄任何一段友誼, 上 ...

我同我朋友冇聯絡呀,佢都冇揾返我,算啦,佢放棄我,係佢既損失,不過我仲係好唔開心
你没事吧?唔好講啲咁唔吉利既說話啦

別墅

小傑媽媽 發表於 19-11-27 01:42
有d野我唔想公開,但我可以講既係,我可能已經時日無多了,有d說話而家唔講可能以後都再冇機會講,所以我將我 ...

如果我係J小姐,我一定會感動到喊

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊