心聲留言

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

flower9 發表於 19-12-7 20:55
你自己都要呀

知易行難呀

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

dasy 發表於 19-12-7 21:10
我自己都唔知情緒問題影響左先生,佢自己收收埋埋係心到,佢話自己都去睇心理醫生,醫生話佢就係收收埋埋 ...

男人可能比較要面子,又怕影響到你,所以有乜唔開心都唔講出來,屈下屈下就屈出情緒病,我自己本身都有抑鬱同焦慮症,所以好明白呢種感受,亦因為咁,你更加要揾人傾訴,或者對症下藥。你老公對你有歉意,證明佢仲好關心你,比d時間大家冷靜下,先緩和左大家既情緒,再揾機會好好坐低傾下,或者到時會有轉機呢

珍珠宮

dasy 發表於 19-12-7 21:11
我就係身邊無咩朋友,先唔開心亂想野

我自己都冇朋友架,如果你唔嫌棄,可以當我係你朋友,有乜開心或唔開心都可以揾我傾架

珍珠宮

flower9 發表於 19-12-7 21:17
上來傾計,樓主仲有個吹水po, 講下笑,吹下水,輕鬆下

係呀,你覺得悶可以過隔離我個post同大家吹下水,嗰邊除左我同花花,仲有其他朋友仔可以陪你傾計,佢哋個個都好好人架!唔好成日諗住令自己唔開心既事,同朋友天南地北乜都傾下,講下笑,個人就會放鬆好多,我而家自己都做緊呢樣野,因為之前比人搞到情緒極度低落,甚至多次想了結自己,所以我先開個吹水po,揾人陪我吹下水,情緒真係比之前好左d,冇咁緊蹦,所以如果覺得唔開心既時間,過隔離揾我哋傾下計,唔好自己一個人亂諗野呀

伯爵府

2020勳章

回覆 dasy 的帖子

早晨,願你今天過得好
*****FAITH*****HOPE*****LOVE*****

珍珠宮

dasy 發表於 19-12-7 21:11
我就係身邊無咩朋友,先唔開心亂想野

無論日子多難過都總要過,雖然你身邊暫時冷卻了愛情,但還有親情,還有友情,我這雙友誼的手永遠都會在這裏,只在乎你是否願意伸手相握!相信我,冰封的心總會有解凍的一天,好好善待自己,等待這一天的來臨

瑪瑙宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小傑媽媽 發表於 19-12-7 21:48
男人可能比較要面子,又怕影響到你,所以有乜唔開心都唔講出來,屈下屈下就屈出情緒病,我自己本身都有抑 ...

早晨 可能係啦,佢覺得忍下就下就算,同埋我控制得佢太勁,列如佢想剪頭髮,我又話佢,所以佢唔開心佢好辛苦,現階段佢唔愛我啦 佢喜歡自由自己生活 就算今年過年佢都唔想我同佢一齊返去,佢怕大家面阻阻同鬧架,呢樣我先最傷心

瑪瑙宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小傑媽媽 發表於 19-12-8 10:00
無論日子多難過都總要過,雖然你身邊暫時冷卻了愛情,但還有親情,還有友情,我這雙友誼的手永遠都會在這 ...

親情,我搬返去媽咪家暫住,佢就鬧我咁耐,話我婚姻點解搞成咁,我認我婚姻我自己破壞,我先生真係好鍚我,未離婚前佢真係對我好好,可惜係我態度同語氣唔好,拎到佢有陰影

珍珠宮

dasy 發表於 19-12-8 10:11
早晨 可能係啦,佢覺得忍下就下就算,同埋我控制得佢太勁,列如佢想剪頭髮,我又話佢,所以佢唔開 ...

早晨
都係嗰句啦,大家都需要時間,佢都需要時間沉澱下對你既愛,始終感情係雙向,迫唔來的!你就利用呢段時間好好裝備自己,醫好自己既情緒病,日後既事到時再算

瑪瑙宮

小傑媽媽 發表於 19-12-7 21:48
男人可能比較要面子,又怕影響到你,所以有乜唔開心都唔講出來,屈下屈下就屈出情緒病,我自己本身都有抑 ...

我都想有轉機, 但佢己經經搵左律師搞離婚啦,早二日速遞先送文件要我簽 所以我先最傷心

瑪瑙宮

小傑媽媽 發表於 19-12-8 10:17
早晨
都係嗰句啦,大家都需要時間,佢都需要時間沉澱下對你既愛,始終感情係雙向,迫唔來的 ...

有時我問自己,既然佢都唔愛我,我裝備自己有咩用,佢個同事知佢單身,立即介紹個堂妹佢識,個女,人有個女,佢地傾過whatapp,然後想約見面,個女仔叫佢送loccitane,見完面知道佢未搞離婚無下文,又同我講個女仔唔太靚,又講如果我化妝上黎一定靚個個女仔 我其實都無問佢個女仔靚唔靚女,只係佢係電話同我講

珍珠宮

dasy 發表於 19-12-8 10:17
我都想有轉機, 但佢己經經搵左律師搞離婚啦,早二日速遞先送文 ...

感情雙向既,唔係你一個人說了算,現階段如果佢決意要同你分開,無論你幾唔捨得都要放手。以後既事冇人知,用返朋友既方式同佢相處,佢可能覺得舒服d,再重新認識對方,假以時日,佢睇到你既誠意,或者可以打動到佢,會同你一齊返呢!

瑪瑙宮

小傑媽媽 發表於 19-12-8 10:55
感情雙向既,唔係你一個人說了算,現階段如果佢決意要同你分開,無論你幾唔捨得都要放手。以後既事冇人知 ...

係既,我明白我係好唔捨得放手,但感覺到佢朋友都好似唔想做,佢覺得離婚了邊有可能咁容易做到朋友,其實我心理講過,如果可以從來我一定會好好珍惜他
多謝妳地比我呻下,屈屈埋埋係心好辛苦
我可能每日都會上黎呻

珍珠宮

dasy 發表於 19-12-8 10:23

有時我問自己,既然佢都唔愛我,我裝備自己有咩用,佢 ...

裝備自己就算唔係為左你先生,都係為你自己好,衰d講句,如果你哋呢段婚姻到最後真係冇彎轉,你始終都要開展另一段感情,吸取左今次既經驗,搞好左你既情緒,懂得點同你既另一半相處,咁就算今次婚姻真係失敗左,下一段婚姻都會得到幸福!希望及機會總會有,在於你是否懂得去把握

珍珠宮

dasy 發表於 19-12-8 10:59
係既,我明白我係好唔捨得放手,但感覺到佢朋友都好似唔想做,佢覺得離婚了邊有可能咁容易做到朋友,其實 ...

佢只係暫時想唔通,仲未放得低啫

珍珠宮

dasy 發表於 19-12-8 10:59
係既,我明白我係好唔捨得放手,但感覺到佢朋友都好似唔想做,佢覺得離婚了邊有可能咁容易做到朋友,其實 ...

有唔開心歡迎你隨時上來呻,過隔離吹水又好,係呢度傾心事又好,我都無任歡迎,想喊就盡情喊出來,只要你唔好一個人屈住係心就得

瑪瑙宮

小傑媽媽 發表於 19-12-8 11:02
裝備自己就算唔係為左你先生,都係為你自己好,衰d講句,如果你哋呢段婚姻到最後真係冇彎轉,你始終都要開 ...

我唔咁諗,下段婚姻我自己諗過恐怕會繼續想念他,佢雖然搵錢唔多,但真係個好好先生,我每天每日就連睡覺心都掛住他,現階段我明白唔可迫佢,佢話自己搬左出黎自己生活無再發惡夢,可能當時同老爺奶奶住,我又成日語氣重鬧佢 搞到佢心都唔舒服,當佢話離婚個陣,我個心好似比刀插左一野咁,想諗過飲滴露自殺

珍珠宮

dasy 發表於 19-12-8 11:14
我唔咁諗,下段婚姻我自己諗過恐怕會繼續想念他,佢雖然搵錢唔多,但真係個好好先 ...

你而家情緒咁唔穩定,一諗起佢就痛不欲生,真係怕你會做儍事,我建議你揾多d其他方法分散注意力,唔好再諗佢住啦

瑪瑙宮

小傑媽媽 發表於 19-12-8 11:20
你而家情緒咁唔穩定,一諗起佢就痛不欲生,真係怕你會做儍事,我建議你揾多d其他方法分散注意力,唔好再諗 ...

有時返工突然都會想起他,會自己流眼淚

珍珠宮

dasy 發表於 19-12-8 11:14
我唔咁諗,下段婚姻我自己諗過恐怕會繼續想念他,佢雖然搵錢唔多,但真係個好好先 ...

人一生既緣份上天已早作安排,緣聚緣散冇得強求,如果你哋注定要分開,你點諗都冇用,何必要同自己過唔去呢?如果你哋緣未盡,佢始終都會返來你身邊,你都唔需要諗咁多!
要是有緣擋也擋不住,若是無緣求也求不得!你就好好善待自己,且看上天如何為你作安排吧!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊