產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

我自己本身睇緊 medela 不過今日朋友推薦 spectra 9+ 請問有冇媽媽用過 邊隻好 d 呢?

大宅

回覆樓主:

medela好,但係貴,9+性價比高好多

複式洋房

回覆樓主:

我用S9+
Wing On 做緊 discount, 約15xx,雙泵

大宅

9+我上胎用過,都夠力又唔會吸得痛,部機唔算嘈

複式洋房

TCTHOME 發表於 19-2-23 18:40
我用S9+
Wing On 做緊 discount, 約15xx,雙泵

thanks ! 去睇下先

複式洋房

koyuki_zoie 發表於 19-2-24 00:34

聽人講 medela 個吸力麻麻 咁我去留意spectra 先! thanks

複式洋房

hohoyin731 發表於 19-2-23 17:19
medela好,但係貴,9+性價比高好多

謝謝意見:)

複式洋房

mummumpang 發表於 19-2-23 17:13
我自己本身睇緊 medela 不過今日朋友推薦 spectra 9+ 請問有冇媽媽用過 邊隻好 d 呢?
...

Medela, spectra 9+, youha the one都用過,medela最差,唔夠力,......但用youha最好換medela配件,9+性價較高,唔錯

別墅

koyuki_zoie 發表於 19-2-24 00:34

我之前用過medela覺得一啲都唔好用,吸得痛又硬。想問下spectra 9+係咪幾好?今胎想買9+。thanks.

洋房

2019新春慶豚圓

spectra 9+, youha the one邊個好啲?

大宅

Wonda 發表於 19-3-3 00:39
我之前用過medela覺得一啲都唔好用,吸得痛又硬。想問下spectra 9+係咪幾好?今胎想買9+。thanks.
...

我覺得幾好,價錢都買得過。
不過之前見好多人推介優合話唔差,我1516緊今胎買返9+定試下優合好,不過優合就好似要係淘寶淘,9+就香港好多地方都有得賣。

別墅

koyuki_zoie 發表於 19-3-6 19:44
我覺得幾好,價錢都買得過。
不過之前見好多人推介優合話唔差,我1516緊今胎買返9+定試下優合好,不過優合 ...

我知spectra 9+ Made in Korea, 優合就China...我都見多人介紹,但又有啲怕大陸做。

大宅

Wonda 發表於 19-3-7 00:08
我知spectra 9+ Made in Korea, 優合就China...我都見多人介紹,但又有啲怕大陸做。
...
呢個就係我1516緊嘅原因,不過我偏向會想買返9+用

別墅

koyuki_zoie 發表於 19-3-7 15:31
呢個就係我1516緊嘅原因,不過我偏向會想買返9+用

我估我都係買Spectra +9.

大宅

2019勳章

我都用9+, 我覺得OK不錯

大宅

mummumpang 發表於 19-2-23 17:13
...

medela 太貴,9+唔夠力,最後用優合配medela parts,性價比高,夠買兩set 一個返工用,唔駛帶嚟帶去

男爵府

長琦良美 發表於 19-3-13 08:42
medela 太貴,9+唔夠力,最後用優合配medela parts,性價比高,夠買兩set 一個返工用,唔駛帶嚟帶去
...

點解優合機最好要換medela parts?

大宅

LC116 發表於 19-3-13 16:31
點解優合機最好要換medela parts?

因為信唔過佢d膠
泵機本身好正,掂唔到奶,但喇叭同儲奶樽點都會掂到d 奶

複式洋房

長琦良美 發表於 19-3-13 08:42
...

請問medela parts 去邊買好呢?我見fb都有人賣緊,唔知真假

大宅

ching129 發表於 19-3-14 15:31
請問medela parts 去邊買好呢?我見fb都有人賣緊,唔知真假

我又冇諗過係假wo.. 我估都係亞馬遜貨..你想100%放心既可以去尚健維佳買..

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊