自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

ChloeMa 發表於 19-2-24 09:48
可以呀,上下咁排

方便看相?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

sochui 發表於 19-2-24 09:49
方便看相?

ok, 一陣send 出嚟

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

仲有浴室寶只係一部多功能既暖風機,用電多過抽濕機,所以要諗清楚裝係想貪佢有乜,同埋有冇可能有其他野可以取代

珍珠宮

oceandeepsea 發表於 19-2-24 09:50
仲有浴室寶只係一部多功能既暖風機,用電多過抽濕機,所以要諗清楚裝係想貪佢有乜,同埋有冇可能有其他野可 ...

我見抽氣扇都差不多要退休,浴室寶可一機多用,價錢只是多一千元左右,如好用,一勞永逸

子爵府

回覆 sochui 的帖子

補充:你天花個燈供電應該唔夠供浴室寶,要從新搵過一條供電線。

珍珠宮

sf013hk 發表於 19-2-24 09:57

補充:你天花個燈供電應該唔夠供浴室寶,要從新搵過一條供電線。 ...

要做明線?
安裝費外另加就可以?

子爵府

我真係唔知額外加幾多,因為我屋企係大裝修時包埋裝浴室寶既。

珊瑚宮

回覆樓主:

我都有類似既煩惱,但最後裝左KDK抽氣扇,方面圓背果隻,原因係我地唔捨得用電,洗衣機放廁所,怕濕多過怕凍,特別係沖熱水涼,塊鏡起水氣,而且香港超凍日子唔多,如果有需要就著衫時熄一熄抽氣扇,另一個唔裝既理由係,搵到其他晾衫位

珊瑚宮

回覆樓主:

長放衫係廁所,唔係點接受到,由其係開大,唔知點好,另單位有西斜,唔利用好浪費

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

裝兩種,不同時段啓用

珍珠宮

1928mickey 發表於 19-2-24 10:11
裝兩種,不同時段啓用

兩者都裝窗口?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

sochui 發表於 19-2-24 09:49
方便看相?

咁樣,不過浴室寳要獨立線,你可能要拉明線。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

sochui 發表於 19-2-24 10:15
兩者都裝窗口?

珍珠宮

ChloeMa 發表於 19-2-24 10:22
咁樣,不過浴室寳要獨立線,你可能要拉明線。

你下面的大窗分了兩格,裝機後仍有下面一小格窗可開
我屋企,上面裝了抽氣扇,下面是一塊大窗,裝機後開不到窗了,要小心考慮
你要另外拉明線來裝機?

伯爵府

sochui 發表於 19-2-23 19:58
最近,用了多年抽氣扇,開始時速度比以往慢,一段時間後速度怏些,但感覺上比正常仍慢一些,如果換,仍是抽 ...

我之前個抽氣壞咗,換咗kdk浴室寶,好好用呀,凍時開暖氣冲涼唔駛拉暖爐,可能我洗手間細,個浴室寶抽氣功能比我想象中好,無乜問題,好好用。

珍珠宮

ozoz 發表於 19-2-24 10:30
我之前個抽氣壞咗,換咗kdk浴室寶,好好用呀,凍時開暖氣冲涼唔駛拉暖爐,可能我洗手間細,個浴室寶抽氣功 ...

什麼型號?
很小見話抽風效果好

水晶宮

sochui 發表於 19-2-24 10:27
你下面的大窗分了兩格,裝機後仍有下面一小格窗可開
我屋企,上面裝了抽氣扇,下面是一塊大窗,裝機後開不 ...

我裝修時做的, 暗線

伯爵府

sochui 發表於 19-2-24 10:37
什麼型號?
很小見話抽風效果好

可能我洗手間細,覺得ok呀,我裝修cf買,2千頭(emoji)部,窗口式細部但唔係最平嘅型號,佢話佢屋企都用呢個,覺得用得過,用咗幾個月都覺得不錯。

珍珠宮

ozoz 發表於 19-2-24 11:10
可能我洗手間細,覺得ok呀,我裝修cf買,2千頭(emoji)部,窗口式細部但唔係最平嘅型號,佢話佢屋企都用呢 ...

似乎不錯,型號

伯爵府

sochui 發表於 19-2-24 11:14
似乎不錯,型號

23BWAH,應該係千幾蚊,我諗如果你洗手間大,要買大d先啱。

首頁

尾頁

跳至